myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Cartierul ANL Bolnoc, proiect pilot în reabilitarea altor zone din municipiul SĂCELE. Galerie foto

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Zilele trecute au fost finalizate lucrările de modernizare a infrastructurii stradale în Cartierul ANL Bolnoc, a anunțat primarul municipiului Săcele, Virgil Popa. 

Astfel, s-au modernizat următoarele străzi: Fagului, Molidului, Frasinului, Gorunului și Stejarului. 

Investiția „Amenajări exterioare și drumuri în cartierul de locuințe ANL Bolnoc- Săcele” s-a realizat parțial în baza Hotărârii Consiliului Județean nr. 147/12.11.2004 privind participarea Județului Brașov la Convenția nr.2522/12074/2001 încheiată între Agenția Națională pentru Locuințe și Municipiul Săcele, pentru realizarea cartierului de locuințe ANL Bolnoc.

Infrastructura stradală s-a realizat parțial de către S.C. Gotic S.A., prin contractul de lucrări nr. 9565/25.11.2004 a cărui valoare a fost de 8.136.340,10 lei, ulterior actualizată la 8.866.508,71, prin Actul adițional nr.2, respectiv 10.152.936,16 lei, prin Actul adițional nr. 3. În marie 2013, prin Hotărârea Consiliului Județean Brașov, s-a aprobat încetarea participării județului Brașov la Convenția amintită și predarea către Municipiul Săcele.

Primăria municipiului Săcele a preluat obiectivul de investiții mai sus menționat de la Consiliul Județean Brașov în anul 2017, dată la care covorul asfaltic era deteriorat în proporție de 70% și trotuarele erau neamenajate, fiind la stadiul de pământ. Primăria municipiului Săcele, imediat după preluare, a demarat întocmirea documentației tehnice.  

Ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare și modernizare a fost dat în iulie 2018, cestea fiind definitivate la începutul acestei luni. Cele executate pe străzile și aleile pietonale Stejarului, Fagului, Molidului, Gorunului, Frasinului și Bolnoc au o lungime totală de 3.482 m, având suprafața părții carosabile de 23.783 mp, iar trotuarele cu o suprafață de 11.547 mp.

Lucrările de „reabilitare și modernizare străzi, alei, platforme, trotuare din cartierul ANL Bolnoc” au fost executate de S.C. Foncodrum S.A., prin contractul de lucrări 98/15.06.2018. Valoarea totală a lucrărilor executate în cadrul contractului este de 2.818.960,22 lei (inclusiv TVA).

„Acesta este un proiect pe care mi l-am asumat de mai bine de doi ani. Recunosc, a fost mai dificil decât mă așteptam deoarece statutul juridic al terenului a fost incert, dar am reușit, totuși, să-l preluăm, cu rețeaua de utilități și infrastructura stradală la nivelul anului 2006. Inițial, am intenționat ca proiectul să fie finalizat mult mai devreme, dar nu a fost posibil din cauza unor probleme cu rețeaua de cablu pe telecomunicații. Acum mă bucur că am reușit ce mi-am propus”, a declarat primarul Virgil Popa.

Sursa citată a spus că sâmbătă a avut o întâlnire cu cetățenii din cartierul ANL Bolnoc, unde sunt în jur de 240 de imobile, cu peste 600 de locuitori în total, pentru a afla ce și-ar mai dori aceștia să aibă în zonă. 

„Acum, cartierul este unul frumos și consider că este un proiect pilot, având în vedere că ne dorim reabilitarea și a celorlalte cartiere din Săcele. Mai sunt câteva lucruri de făcut în acest cartier, precum un parc de joacă pentru copii, teren de sport și, pentru că sunt probleme de trafic deja, avem nevoie și de un sens giratoriu în zonă. În curând vom demara și un proiect pentru construirea unui complex comercial, apoi mai trebuie să imbunătățim și transportul în comun, deci avem planuri importante de mobilitate si accesibilitate. Așadar, vom continua cu astfel de lucrări și pe alte străzi din municipiul nostru”, a explicat edilul municipiului Săcele. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Mie, 04 Aug 2021
Euro   Euro   EUR   4.9184   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1486   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7813   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5849   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2314   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3104   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5147   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.7100   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Va urma o „notă de plată” pentru faptul că România este cea mai relaxată ţară din lume în fața pandemiei?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter