myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Grevă spontană în Depoul CFR

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Angajații Depourilor CFR din Brașov (unde este sediul central al societății care asigură reparațiile și reviziile locomotivelor), din Galați, dar și din București au întrerupt astăzi lucrul. Aceștia sunt nemulțumiți de salarii, dar și de condițiile de muncă.  

Angajații din depouri acuză conducerea CFR Călători și Ministerul Transporturilor că îi discriminează, în condițiile în care toți salariații de la calea ferată vor primi de luna viitoare salarii mai mari cu 15%, nu și cei din depouri.

În replică, CFR Călători susține că Societatea Comercială de Reparații Locomotive (SCRL) este la ora actuală în insolvență, iar conducerea acestei companii este direct responsabilă de negocierea contractului colectiv de muncă.
Androne Victor, lider sindicat Depoul CFR Călători, a afirmat, pentru Realitatea TV că s-a întrerupt programul de lucru din cauza faptului că CFR Călători nu acordă o mărire salarială de 15% așa cum s-a acordat în toate unitățile CFR. „Salariile sunt foarte mici și condițiile deplorabile”, a spus acesta, adăugând că media salariului net se situează la 2.000 de lei. Un lăcătuș cu o experiență de 20 de ani nu câștigă mai mult de 2.500 de lei net, de exemplu.

Peste 1.570 de oameni lucrează în depouri.

În urmă cu puțin timp, CFR Călători a făcut precizări referitoare la protestul spontan de la S.C.R.L. Brașov SA: „ƒÎn contextul protestului spontan care are loc astăzi, 7 august 2019, la S.C.R.L. Brașov SA, pentru o informare corectă a opiniei publice, CFR Călători SA face următoarele precizări:

Societatea Comercială de Reparații Locomotive C.F.R. - S.C.R.L. Brașov SA este filială a CFR Călători SA, fiind la ora actuală în procedură de insolvență care intră sub incidența Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență (dosar nr. 4249/62/2014* - termen 19.11.2019).

Pentru CFR Călători SA, S.C.R.L. Brașov SA este un furnizor de servicii care pe bază contractuală asigură și realizează mentenanța curentă, reparații planificate și accidentale ale materialului rulant motor al CFR Călători.

În conformitate cu art. 55 din Legea 85/2014, Adunarea Generală a Acționarilor își suspendă activitatea după numirea administratorului special la S.C.R.L. Brașov SA. Totodată, în conformitate cu art. 56, alin. (1) lit. d din Legea 85/2014, Administratorul special administrează activitatea debitorului, sub supravegherea administratorului judiciar.

Negocierea Contractului Colectiv de Muncă (CCM) al S.C.R.L. Brașov SA este atributul exclusiv al conducerii acestei societăţi, fiind de fapt singurul factor decident care împreună cu organizaţiile sindicale pot încheia un nou CCM, CFR Călători SA neavând competențe în negocierea CCM al S.C.R.L. Brașov SA”.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
0 #1 Raoke Kaka 07-08-2019 18:19
Firma unde lucrează este în insolvență dar ei vor măriri de salariu? Tupeu de bugetar.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 26 Mai 2023
Euro   Euro   EUR   4.9575   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6194   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7071   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.1137   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2601   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3885   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5348   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.1600   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter