myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Greva reparatorilor de locomotive a fost suspendată

  • Apreciez !Nu-mi place !-4
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

CFR Călători ar fi trebuit astăzi să înceapă negocierile cu reprezentanţii Societăţii de Reparaţii Locomotive (SCRL), care are sediul central la Brașov, încheierea unui act adiţional cu privire la majorarea preţului manoperei pe oră, conform unor surse din cadrul companiei publice de transport feroviar de călători, citate de publicația „Bursa”. Informația ne-a fost confirmată și de liderii sindicali.

Negocierile dintre conducerea companiei şi reprezentanţii societăţii de reparaţii locomotive au loc în condiţiile în care, săptămâna trecută, lucrătorii din depourile SCRL din toată țara au încetat munca, timp de trei zile. Ei au refuzat să mai lucreze la reparaţia locomotivelor aflate în depouri, deoarece nu au beneficiat de o creştere cu 15% a salariilor, aşa cum beneficiază angajaţii CFR Călători. Majorarea manoperei ce ar fi negociată va duce la creşterea cu 15% a salariilor angajaţilor SCRL SA.

SCRL ar putea fi preluată de societatea-mamă

Surse din cadrul companiei de stat susţin că, pentru remedierea acestei probleme, a fost luată în calcul şi absorbţia forţei de muncă de la SCRL SA în cadrul CFR Călători, ţinând cont că societatea respectivă se află în insolvenţă. Odată cu preluarea lucrătorilor, societatea ar fi urmat să beneficieze şi de contracte privind efectuarea de revizii mari pentru cele 558 de locomotive ale CFR Călători care, în acest moment, nu sunt folosite pe calea ferată, nefiind funcţionale la parametri tehnici şi de siguranţă optimi. Acordarea acestor contracte către SCRL Braşov ar reprezenta practic ieşirea din insolvenţă a societăţii respective. Iar muncitorii preluaţi de către CFR Călători ar fi fost folosiţi pentru realizarea reviziilor zilnice la materialul rulant. Conform lucrătorilor feroviari din cadrul CFR Călători, într-un depou de locomotive ar trebui să fie atât mecanicii de locomotivă, cât şi cei care le repară, şi ambele categorii să fie angajaţii aceleiaşi companii. De aceea, ei susţin că soluţia ideală ar fi ca SCRL SA să fie preluată în totalitate de CFR Călători, prin fuziune sau absorbţie, pentru că acest lucru va duce la reducerea cheltuielilor pentru compania feroviară de transport de persoane şi la realizarea unui sistem integrat de operare.

Protestul poate fi reluat oricând 

„Într-adevăr, am fost zilele trecute la București să discutăm și ni s-au promis renegocieri ale contractelor, ale tarifelor de manoperă, între CFR Călători, societatea-mamă, și SCRL, societatea noastră, care nu ne poate acorda singură majorările cerute. Negocierile trebuia să înceapă astăzi. Dacă directorul general al companiei, Valentin Dorobanţu, nu respectă promisiunile, reluăm protestul”, ne-a spus Eugen Neagoe, unul dintre liderii Sindicatului Național Solidaritatea 2012, din care fac parte și reparatorii de locomotive.

Societatea SCRL Braşov SA - aflată în insolvenţă de mai mulţi ani - are 1.570 de salariaţi care repară locomotive nu numai la Braşov, ci şi în alte 16 oraşe din ţară, printre care Bucureşti, Galaţi, Iaşi, Cluj-Napoca, Piteşti, Ploieşti şi Satu Mare. Din totalul reparaţiilor prestate de SCRL Braşov, 97% se fac pentru CFR Călători SA.

În acest moment, salariaţii care lucrează în ture primesc maximum 2.400 lei net pe lună. Cei care nu efectuează turele din zilele de week-end şi din sărbătorile legale sunt plătiţi cu maximum 1.900 lei net pe lună.

Angajaţii susţin că salariile respective sunt prea mici pentru munca grea, specializată, prestată în condiţii meteo grele, atât pe timp de vară, cât şi pe timp de iarnă.

Citiți și:

BRAȘOV. Pericol major! CFR Călători pune în circulație locomotive fără revizii

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
0 #1 Raoke Kaka 12-08-2019 17:46
De ce se agită? Gigoloiul ofilit a zis azi că va da 15% spor tuturor țiitoarelor de milițieni, popi, apeviști și securiști de la „Finanțe”. „Spor” de condiții „vătămătoare”. Cine știe, pentru multe dintre ele proba care-or fi dat-o era „vătămătoare” (proba „sub birou”). Că la altceva sigur nu sunt bune.
Cât despre ceferiști, 2400 lei nu-i de colo. Nu le place, să meargă la ELDON, la Stabilus....
Privatul abia-i așteaptă. Că și acolo tot muncă grea este, nu doar la ei. Când se vor învăța minte că doar în Rrrumânistan bugetarii paraziți trebuie să aibe salariul mai mare decât privatul!? Și uite unde-am ajuns din cauza asta.
Citat | Raportează către un administrator
Cheferistul
-3 #2 Cheferistul 12-08-2019 18:00
Iar vă păcălesc și vă minciunesc ăștia de la guvernare ,băi cheferiștilor , iar vouă vă place să fiți minciuniți și păcăliți . Se vede că nu mai aveți vână în voi și sânge (motorină) în instalație . Ați cedat prea ușor , spre bucuria guvernanților .
Citat | Raportează către un administrator
Raoke Kaka
-1 #3 Raoke Kaka 12-08-2019 19:59
Citez pe Cheferistul:
Iar vă păcălesc și vă minciunesc ăștia de la guvernare ,băi cheferiștilor , iar vouă vă place să fiți minciuniți și păcăliți . Se vede că nu mai aveți vână în voi și sânge (motorină) în instalație . Ați cedat prea ușor , spre bucuria guvernanților .


Cheferistule, SCRL Braşov SA este în faliment. Cum a fost și Steagu' Roșu și Tractorul. Asta este. Cum să ți se mărească salariul când firma este falită. Să fie bucuroși că primesc și acele salarii.
Nu le convine, ELDON-ul, Stabilus sau Continentalul abia-i așteaptă.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
PERSPECTIVE PERSONALMANAGEMENT

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 09 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9050   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7905   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8089   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0290   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2493   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7290   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5079   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.2700   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că USR va decide excluderea din partid a lui Coliban, aşa cum a cerut PSD?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter