myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. În premieră naţională, un masterat de medicină tradiţională chineză

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Un program de masterat de medicină tradiţională chineză, unic în România, va fi inaugurat la Universitatea Transilvania din Braşov, unde, la admiterea în anul de învățământ 2019/2020, cea mai căutată facultate a fost cea de Medicină, cu peste 15 candidaţi pe un loc fără taxă. Conform prorectorului cu relaţii publice, prof. univ. dr. în medicină Liliana Rogozea, masteratul de medicină tradiţională chineză este realizat în parteneriat cu Universitatea de medicină tradiţională din Beijing şi este al doilea din Europa, după un astfel de program realizat de partea chineză la Barcelona, fiind deja acreditat de ARACIS. Liliana Rogozea a precizat că toate disciplinele de specialitate vor fi predate de profesori chinezi, Universitatea neavând, deocamdată, experienţă în acest domeniu: „Sunt 20 de locuri şi toate au fost ocupate. 8 locuri bugetate şi 12 cu taxă. Masteratul are o durată de doi ani şi în cadrul acestuia, disciplinele de specialitate vor fi predate de profesori de la Universitatea din Beijing, China. Predarea se va face în limba engleză”.

Potrivit prorectorului, printre cele mai căutate facultăţi s-au situat psihologia,  informatica aplicată şi calculatoarele, dar și programul de comunicare şi relaţii publice. Liliana Rogozea a adăugat că, deşi există facultăţi unde numărul de candidaţi este, în fiecare an, mai redus, s-a constatat, totuşi, o revigorare în ceea ce priveşte interesul absolvenţilor pentru facultăţile de inginerie.,,Ingineria lemnului, unică în țară. este o astfel de facultate la care numărul de candidaţi nu este foarte mare în fiecare an, dar nevoia pe piaţa muncii este mai mare decât numărul absolvenţilor, inclusiv cu posibilitatea, dacă vrei, să-ţi dezvolţi propria ta afacere. Cu toate acestea, atractivitatea nu este atât de mare pe cât ne-am aştepta. Avem alte programe la care mi-e greu să cred că, după absolvire, toţi studenţii vor avea loc de muncă în branşa lor, dar care, probabil, că le folosesc pentru dezvoltarea personală, pentru modul în care ei văd viaţa. Probabil sunt percepute ca fiind mai puţin «grele», par să fie mai mulţi doritori în zona umanistă decât în cea concretă, de inginerie, deşi în ultimii ani am constatat o revigorare în această zonă, lucru care nu poate decât să ne bucure”, a declarat prof. Rogozea.

Prorectorul a amintit că universitatea are programul de limba chineză la Facultatea de litere, unul dintre puţinele din ţară, dar şi un program nou de media digitală, unde s-a înregistrat concurență – 5 candidați pe locurile bugetate.

„Sunt, deci, programe care au adus un număr important de candidaţi şi care justifică ceea ce facem noi, ca  instituţie. Pe de altă parte, fiind o universitate de stat, rolul nostru este să promovăm programele şi în funcţie nu numai de cererea de pe piaţă, din partea studenţilor, ci şi a ceea ce trebuie făcut în ţară şi de nevoile societăţii în ansamblu. Acesta este şi motivul pentru care susţinem anumite programe, existând şi această experienţă a revigorării în câţiva ani, în funcţie de dezvoltarea economică', a mai spus Liliana Rogozea, subliniind că programele de master foarte căutate sunt cele realizate în parteneriat cu mediul economic.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
deepawali

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Mie, 03 Mar 2021
Euro   Euro   EUR   4.8768   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0341   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6412   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4048   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2314   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1981   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4934   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.1400   Stagnare

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că ne vom confrunta cu o situaţie de lockdown de Paște?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter