myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Comisarii ANPC, listă detaliată cu neregulile pe care susțin că le-au găsit în Carrefour. Controlul a vizat și magazinul din Brașov

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

O listă detaliată cu neregulile descoperite în cele 14 magazine Carrefour verificate de Protecția Consumatorilor (inclusiv cel de la Brașov, de pe Calea București) a fost publicată, detaliat, de mainnews.ro.

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au aplicat 35 de amenzi în valoare de 301.000 lei, fiind propusă măsura închiderii temporare până la șase luni a două magazine.

Amintim că au fost verificate 6.724 kg produse alimentare în valoare de 282.879 lei din care la 1.660 kg produse alimentare în valoare de 42.265 lei au fost constatate abateri. Comisarii au retras temporar de la comercializare 209 kg produse alimentare în valoare de 3.798 lei și definitiv 1.423 kg produse alimentare în valoare de 28.875 lei.

Reprezentanții ANPC au informat că au găsit la depozitare în vederea expunerii spre comercializare a produsului „piept de mânzat” cu data limita de consum depășită, iar la comercializare s-au găsit diferite specii de pește și fructe de mare ținute la temperaturi prea mari. Comisarii au găsit Dorada având branhii care prezentau culoare gălbuie și mucus, miros nespecific. Neconformități privind țara de origine a sortimentelor din pește.

Nici pentru preparatele culinare nu se respectau temperaturile necesare, conform ANPC: la sortimentele calde erau temperaturi mai mici de 60 de grade Celsius, iar la cele reci, de peste 8 grade Celsius. Tot la gastro s-au găsit ustensile care prezentau urme de rugină și utilizarea buretelui de metal prezentând riscul desprinderii de bucăți din acesta.

S-a găsit salată de fasole boabe care nu avea menționată data fabricației, deși termenul de valabilitate era de 24 de ore, iar decongelarea produselor în vederea preparării s-ar fi făcut în mod neconform.

Angajații ANPC susțin că au găsit și cuptoare insuficient igienizate, congelator mobil neigienizat în zona garniturilor, mașină de gheață cu urme de coroziune la profilul metalic, etc..

La raionul de prăjituri s-au găsit dulciuri cu două mențiuni privind valabilitatea. Spre exemplu, la produsul „macarons” pe o etichetă neagră se menționa termen de valabilitate 3 zile și pe o bulină albă - data producției 21.10 până la 26.10, adică 5 zile, iar pe eticheta din sistem pe care apare atât cantitatea produsului, cât și prețul și pe ambalaj se menționa data ambalării 24.10 cu valabilitate 29.10.

Nerespectarea vecinătății produselor este o altă abatere menționată de ANPC. În fapt, preparatele culinare dulci se aflau în aceeași vitrină cu preparatele mâncare gătită. Lipsă afișare compoziție produse preparate și produse proaspete, conform acestora. S-au descoperit și neconcordanțe la gramaj și probleme de etanșeitate, la vânzarea unor bucăți de tort.

Într-o cameră figorifică s-a găsit carne de porc păstrată direct pe rastele din tija din inox prinse prin sudură în puncte de un cadru tip cornier, iar in zonele de prindere suprafețele erau nelavabile, fiind potențiale medii de cultură.
De asemenea, s-au găsit bucăți de pește de categoria „B” vândute ca fiind din categoria „A” (extra prospețime), pulpe inferioare curcan, pește și fructe de mare (produse ambalate și congelate) cu acumulare de gheață și arsuri de congelare.

O altă neregulă se referă la lipsa informării la locul de vânzare cu privire la prezența unor alergeni și nerespectarea declarării ingredientelor inițiale ale unor produse.

Așa cum s-au mai plâns și clienții, la raionul de legume și fructe s-au găsit produse stricate.

Comisarii ANPC susțin că nu au fost respectate condițiile tehnice pe timpul manipulării, depozitării și desfacerii produselor și că au fost comercializate produse care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

La un cântar, verificarea metrologică era depășită din 18 septembrie.

Reprezentanții lanțului de magazine nu au ieșit în presă cu un punct de vedere.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
-1 #1 Raoke Kaka 05-11-2019 12:48
Cum, un articol cu O.P.C. și nici-o citare de-a „marelui maestru” în protecția consumatorului de pe planurile mioritice, Chimion Susan I-ul!? Marele guru pizidist, șeful la trei structuri ale O.P.C.-ului dâmbovițean: Timiș, Brașov și Haules-Bucales?
Sperăm ca unul dintre primii politruci zburați de noii guvernați să fie acest pesedos pe nume Susanu!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Open Mind

Curs BNR

Vi, 22 Oct 2021
Euro   Euro   EUR   4.9467   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2501   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8655   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.6354   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2435   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4449   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5292   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.0100   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că se va realiza noul Spital Regional de Urgență al Brașovului?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter