myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Controale înaintea sărbătorilor de iarnă! Risc de DOSAR PENAL

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 


Poliţiştii braşoveni vor desfăşura şi în acest an controalele specifice dinaintea sărbătorilor de iarnă, în contextul în care Poliţia Română a demarat acţiunea naţională „Foc de artificii”.
Activitățile din ţară sunt coordonate de Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române şi au ca scop prevenirea accidentărilor, a incendiilor şi a altor incidente generate de nerespectarea legislaţiei privind comercializarea şi utilizarea articolelor pirotehnice.
„În perioada 18 noiembrie 2019 – 6 ianuarie 2020, polițiștii vor efectua acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale. Vor fi vizate persoanele fizice și juridice neautorizate care comercializează ambulant articole pirotehnice”, au precizat reprezentanţii IGPR.

Clasificarea articolelor pirotehnice

Există patru categorii de pirotehnice de divertisment: (F1) care prezintă risc foarte scăzut şi zgomot neglijabil şi care sunt destinate utilizării în spaţii restrânse, inclusiv în locuinţă; (F2) care prezintă risc scăzut şi nivel de zgomot scăzut, destinate utilizării în exterior, în spaţii restrânse şi care pot fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni; (F3) care prezintă risc mediu, destinate utilizării în exterior în spaţii deschise, vaste, al căror nivel de zgomot nu este dăunător şi care pot fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni; (F4) articole pirotehnice de divertisment de mare risc, destinate utilizării exclusive de către pirotehnicieni şi al căror nivel de zgomot nu este dăunător sănătăţii umane.
De asemenea, există două tipuri de articole pirotehnice de scenă: categoria T1 şi T2.
În fine, mai sunt articolele pirotehnice din categoria P1 - articole pirotehnice, altele decât articolele pirotehnice de divertisment şi articolele pirotehnice de scenă, care prezintă un risc scăzut şi din categoria P2 - articole pirotehnice, altele decât articolele pirotehnice de divertisment şi articolele pirotehnice de scenă, care sunt destinate manipulării ori utilizării exclusive de către pirotehnicieni.

Petardele sunt pirotehnice interzise pentru divertisment

Articolele pirotehnice de tip petardă, încadrate în categoria P1, sunt interzise pentru divertisment, utilizarea acestora fiind permisă în cazuri deosebite, de persoanele aflate în pericol. Spre exemplu, se pot folosi pentru a îndepărta animalele agresive sau sălbatice, de către fermieri.
De asemenea, persoanele juridice autorizate nu pot comercializa către alte persoane juridice autorizate decât articole pirotehnice din categoriile pentru care au fost autorizate şi nu pot comercializa articole pirotehnice din categoriile F2-F4.
Pe de altă parte, obiectele pirotehnice din categoria F1 pot fi comercializate pe tot timpul anului.

„În conformitate cu legislația în vigoare, este permisă organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile F3 şi F4 numai în condiţiile în care există acordul primăriei, al inspectoratului pentru situaţii de urgenţă judeţean şi avizul inspectoratului de poliţie judeţean pe a cărui rază se execută jocurile respective. Referitor la persoanele fizice, atragem atenția că acestea, dacă au vârsta de peste 18 ani, pot deține și folosi în scop de divertisment doar articole pirotehnice din categoria F1 pe tot timpul anului”, au avertizat poliţiştii.

Articolele pirotehnice din categoriile F2-F4, P1, P2, T1 și T2 nu pot fi confecționate, importate, comercializate sau folosite de către persoanele fizice în scopuri de divertisment.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


VEO

Curs BNR

Ma, 11 Mai 2021
Euro   Euro   EUR   4.9265   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0491   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7238   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4882   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2290   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3462   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5189   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.3800   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX
Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter