myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAȘOV. Aeroportul de la Ghimbav - noutăți importante!

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Anul 2019 se încheie în forță pentru Aeroportul Internaţional Braşov - Ghimbav, după ce astăzi o nouă etapă a fost parcursă cu succes în implementarea proiectului.

Reprezentanţii asocierii Bog'Art - UTI au predat astăzi Consiliului Judeţean Braşov, reprezentat prin preşedintele Adrian-Ioan Veştea, Proiectul Tehnic pentru Terminalul de pasageri, după cum au promis în momentul semnării contractului.
Terminalul de pasageri proiectat are a doua cea mai mare suprafaţă construită din ţară, după cel de la Aeroportul Cluj-Napoca (fără a lua în considerare Aeroportul „Internaţional Henri Coandă”). Suprafaţa terminalului, de aproximativ 12.000 mp, va acomoda fluxuri de pasageri pentru zboruri interne, externe şi VIP.
Potrivit informaţiilor furnizate de Alexandru Anghel, coordonatorul proiectului AIBG, în cadrul terminalului proiectat au fost prevăzute spaţii pentru desfăşurarea conformă a activităţilor entităţilor responsabile din partea statului cu verificarea de securitate, frontieră şi control vamal. Fluxurile de securitate vor fi dotate cu echipamente de scanare de ultimă generaţie pentru controlul bagajelor şi al pasagerilor. Spaţiile comerciale prevăzute înainte şi după controlul de securitate vor asigura posibilitatea pasagerilor de a cumpăra suveniruri şi de a petrece în mod plăcut timpul în aeroport. La subsolul Terminalului pasageri va fi amplasat un sistem automat de sortare şi control al bagajelor cu cinci niveluri de securitate şi un adăpost de protecţie civilă pentru protejarea personalului şi a pasagerilor. Termenul de execuţie a terminalului de pasageri (construcţii şi instalaţii) este de 9 luni.

Premieră: design complet al Serviciilor de Navigaţie Aeriană

Tot astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, şi reprezentantul firmei Teche Construct Solutions SRL au semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind asigurarea Serviciilor de Navigaţie Aeriană ANS la Aeroportul Internaţional Braşov - Ghimbav. Valoarea contractului este de 2.593.764,00 lei fără TVA, la care se adaugă TVA în sumă de 492.815,16 lei. Durata de realizare a contractului este de 6 luni.
Operatorul economic are doi subcontractanţi, Airport Gurus şi Cyrrus Projects, fiecare dintre aceştia urmând să subcontracteze 20% din întocmirea documentaţiilor tehnice pentru studiul de fezabilitate. Este vorba despre două firme de prestigiu în domeniul aeronautic: Airport Gurus are experienţă în proiecte similare realizate în Spania, Franţa şi Marea Britanie, iar Cyrrus Projects are certifcare de la Autoritatea Aeronautică engleză.
În cursul procedurii de licitaţie pentru selectarea firmei care să realizeze studiul de fezabilitate pentru Serviciile de Navigaţie Aeriană, CJ Brasov a beneficiat de ajutorul ROMATSA pentru analiza tehnică a documentaţiilor depuse în cadrul procedurii, suport asigurat în baza protocolului de colaborare semnat în luna martie a acestui an. Firma Teche Construct Solutions SRL (cu subcontractanţii Cirrus Aviation - Airport Gurus) a fost desemnată să asigure elaborarea studiului de fezabilitate pentru echipamentele ce vor fi necesare asigurării Serviciilor de Navigaţie Aeriană (ANS), acestea incluzând turnul de control (clasic/virtual), echipamentele de dirijare pentru pantă şi direcţie (ILS GP, ILS LLZ), comunicaţiile sol-aer, meteorologia, informarea aeronautică etc. În cadrul acestui proiect se va face şi design-ul spaţiului aerian controlat din zona de control a Aeroportului Braşov, precum şi un draft al procedurilor de aterizare/decolare, proceduri ce se vor folosi de toate echipamentele ce vor fi instalate în vederea asigurării Serviciilor de Navigaţie Aeriană.
Alexandru Anghel a menţionat că este pentru prima oară în România când se face design-ul complet al Serviciilor de Navigaţie Aeriană, ce cuprinde atât echipamentele necesare, cât şi design-ul spaţiului aerian controlat şi procedurile de zbor, iar în final, integrarea acestora pentru a avea un sistem funcţional.

Sprijin și de la Guvern

Un alt contract semnat astăzi de preşedintele CJ Braşov este cel cu Asocierea Venturo Investment SRL şi Ecoinstal Urban SRL pentru supervizarea lucrărilor și dirigenţia de șantier la obiectivul de investiţii „Aeroportul Internaţional Braşov - Ghimbav Etapa a III-a - Proiectare şi execuție lucrări de construcții și instalații obiectul terminal de pasageri”. Valoare contractului este de 954.430 lei fără TVA, la care se adaugă TVA de 181.341,70 lei.
„Încheiem anul 2019 în forţă, prin semnarea acestor contracte esenţiale în implementarea proiectului Aeroportului şi prin finalizarea şi predarea documentaţiei de proiectare pentru Terminalul de pasageri. În 2020 vom intra în linie dreaptă cu tot ce înseamnă realizarea Aeroportului, atât pe partea construcţii, infrastructură aeroportuară şi de navigaţie, cât şi pe partea de certificare şi operare. Proiectul nostru se bucură de sprijinul şi susţinerea Guvernului. Suntem optimişti că lucrările de îndiguire a Bârsei vor fi realizate anul viitor de Ministerul Mediului, prin Administraţia Naţională Apele Române. Astfel, suntem din ce înce mai aproape de îndeplinirea dezideratului nostru: finalizarea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea (video).

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+4 #1 Barbu Gh. 18-12-2019 17:49
Să vedem, mai întâi, acel sprijin!!! Că, deja, peneleaua a început-o tot într-o minciună. Tot în pomeni, ca și frați lor de „alianță” uselistă, P.S.D.-ul.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Mie, 28 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9197   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1624   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7767   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5538   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2319   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3133   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5154   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.8600   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu limitarea vitezei maşinilor în Braşov la 30 km/h?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter