myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Mai multe accidente rutiere grave în 2019, dar mai puţine victime decedate / Cauzele principale ale tragediilor rămân...

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Numărul accidentelor rutiere grave din judeţul Braşov a înregistrat o uşoară creştere (de 2%) în 2019, comparativ cu 2018. În consecinţă, a fost mai ridicat şi numărul persoanelor rănite grav (+11,05%). Pe de altă parte, au fost mai puţine victime decedate (cu 14 comparativ cu 2018).

Viteza (excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum) a reprezentat şi anul trecut principala cauză generatoare de accidente. Următoarea cauză a accidentelor rutiere grave din 2019 a fost indisciplina pietonilor. Pe locul trei la cauze evenimentelor rutiere a fost neacordarea priorităţii pietonilor.

„În scopul contracarării cauzelor care au generat producerea de accidente rutiere grave, efectivele de poliţie rutieră au organizat şi desfăşurat 4.733 acţiuni privind respectarea normelor rutiere. Cu ocazia activităţilor desfăşurate în teren s-au aplicat 62.304 sancțiuni contravenţionale la regimul circulaţiei. În anul 2019 au fost efectuate 1.872 constatări la alcool, dintre care 534 reprezintă infracțiuni și 1.338 contravenții. Pe linia transportului de persoane (public și în regim de taxi) și de mărfuri au fost aplicate 5.183 sancțiuni contravenționale, iar pentru utilizarea telefonului mobil ori a altor dispozitive mobile la volan au fost aplicate 1.434 sancțiuni contravenționale”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, subcomisar Alina Maria Ivan.

Peste 7.000 de permise reţinute

Potrivit bilanţului, poliţiştii rutieri din judeţ au reţinut 7.018 permise (1.338 pentru consumul de alcool, 746 pentru viteză excesivă, 1.472 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 475 pentru neacordarea priorității pietonilor) şi au retras până la remedierea defecţiunilor, 3.202 certificate de înmatriculare.

Pentru viteză au fost aplicate 27.615 sancţiuni, iar pentru neacordare de prioritate pietonilor - 475 sancţiuni. Totodată, au fost aplicate 2.210 sancţiuni pentru pietonii care au comis abateri.

În total, agenţii rutieri au constatat 2.121 infracţiuni la regimul circulației. În cazul a 38 dintre suspecţi, s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore. Nouă dintre ei au fost arestaţi preventiv, iar cinci au ajuns sub control judiciar, după cele 24 de ore de reţinere.

„O activitate susținută a fost înregistrată pe domeniile asigurării permanente a stării de viabilitate a drumurilor publice, identificării zonelor în care înregistrăm frecvent accidente rutiere și adoptării unor măsuri tehnice menite să conducă la reducerea riscului rutier”, a precizat reprezentantul IJP Braşov.

În cursul anului 2019 au fost trimise administratorului drumului public 117 de informări cu privire la starea drumurilor publice. De asemenea, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale factorilor de răspundere pentru lipsa stării de viabilitate a drumului public.

Lista amenajărilor rutiere din municipiul Brașov:

-pe DN 73, între km. 127+700m - 131+400m (Şos. Cristianului) s-au montat provizoriu stâlpișori în zona mediană a drumului pe o distanță de 300 m, urmând ca aceștia să fie înlocuiți cu parapete din beton tip „New Jersy”, după achiziționarea acestora de către autorităţile locale, conform solicitării Biroului Rutier Brașov. Totodată, la intersecția DN 73 cu drumul de acces la platforma industrială Schaeffler a fost amenajat un sens giratoriu provizoriu, din balize lestabile, astfel încât întoarcerea spre Braşov a vehiculelor care circulă dinspre Braşov spre Cristian să se facă în condiţii de siguranţă.

-Montarea limitatoarelor de viteză pe străzile din municipiul Brașov, în zona trecerilor pentru pietoni sau în zona intersecțiilor care prezintă risc ridicat de producere a accidentelor de circulație;

-Montarea de semafoare inteligente în zona trecerilor pentru pietoni de pe str. Stadionului la intersecţia cu str. Lunga, str. Iuliu Maniu intersecţie cu str. Col. Buzoianu, str. Iuliu Maniu intersecţie cu str. Vlad Ţepeș, str. Poarta Schei intersecţie cu str. Apollonia Hirscher, str. 13 Decembrie (Lidl Tractorul);

-Lucrări de reparații a părții carosabile pe mai multe străzi din mun. Brașov;

-Au fost efectuate demersuri pentru resistematizarea străzii 13 Decembrie din mun. Brașov prin lărgirea acesteia la 3 benzi de circulație;
-Iluminarea suplimentară cu LED a trecerilor pentru pietoni din municipiul Braşov aflate la intersecţia str. Lacurilor cu str. Nucului, intersecţia bd. Victoriei cu Prahova, intersecţia str. Independenţei cu str. 13 Decembrie, str. Lânii, intersecţia str. Buzeşti cu str. E. Teodoroiu, intersecţia str. Carpaţilor cu str. Zorilor, intersecţia str. Iuliu Maniu cu str. Vlad Ţepeș, intersecţia str. Șirul Beethoven cu str. Poarta Schei;

-A fost realizat iluminatul public pe str. Calea Feldioarei până la intersecţia cu VO1K;

Măsurile luate la nivel de județ:

-Montarea unor separatoare de sens în zona axială a DN13, pe o lungime de circa 1750 m și pe DN 1 pe o lungime de circa 5800 m.

-Montarea de parapete marginale pe DN11, în zona km. 10+850m, întrucât în perioada 2015 - 2019, în aceasta zonă s-au produs 40 accidente de circulaţie, soldate cu 7 persoane rănite grav şi 21 persoane rănite uşor;

-Reabilitarea trecerii la nivel cu calea ferată de pe DN73 din loc. Şercaia;

-Reabilitarea trecerii la nivel cu calea ferată de pe DN1 km. 257+600m;

-Lucrări de reabilitare/modernizare a trei drumuri judeţene, DJ 112 C (Hălchiu - Satu Nou - Dumbrăviţa), DJ 104L (Dacia - Viscri - Buneşti) şi DJ104A - DJ 105C - DJ 105P (drumul de sub munte);

-Lucrări de realizare covor asfaltic nou pe DN 1 - de la km. 140+540m pana la km. 148+000m şi marcaje corespunzătoare;

-Lucrări de realizare covor asfaltic nou pe DN 13 - de la km. 30+000m pana la km. 56+224 m şi marcaje corespunzătoare;

-Lucrări de realizare covor asfaltic nou pe DN 73A - de la km. 3+850m până la km. 19+910m şi marcaje corespunzătoare;

-Lucrări de reparaţii a părţii carosabile pe DN11, DN 73A, DN1;

-Au fost întreprinse demersuri pe lângă administratorul drumului public pentru montarea de parapete și în alte zone aflate pe DN 1 și pe DN 13 care prezintă risc rutier. Totodată, s-a solicitat completarea parapetelor marginale pe DN 73 sectorul de drum cuprins între loc. Moieciu de Jos şi limita jud. Argeș;
Montarea de lămpi intermitente de culoare galbenă în zona insulelor de calmare a traficului şi a separatoarelor de sens de pe DN1 şi DN13.

„În urma implementării măsurilor de creştere a siguranţei rutiere prin montarea de parapete tip New Jersey în zona mediană a drumului, a rezultat o scădere semnificativă a accidentelor rutiere pe aceste sectoare”, se arată în bilanţ.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
deepawali

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Vi, 05 Mar 2021
Euro   Euro   EUR   4.8831   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0924   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6478   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4065   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2309   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2197   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4967   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.3300   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Sunteți de acord cu desființarea Poliției Locale Brașov?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter