myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Elevii vor fi traşi la sorţi pentru repartizarea în clasele pregătitoare

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

După ce săptămâna trecută anunţa că recomandarea Ministerului Educaţiei potrivit căreia înscrierea la clasa pregătitoare să se facă după un algoritm clar (tragerea la sorți a învățătoarelor sau distribuirea elevilor în ordine alfabetică) nu este obligatorie pentru şcolile din județ, conducerea Inspectoratului Şcolar al Județului (IȘJ) Braşov revine asupra procedurii de repartizare în clasele pregătitoare. Noua procedură, publicată pe site-ul IȘJ Brașov (aici) arată că toţi elevii înscrişi într-o şcoală vor fi ordonaţi pe formațiuni de studiu (clase) strict alfabetic, realizându-se două liste pe categorii de gen, la care se adaugă, în vederea distribuirii echilibrate în clase a elevilor cu CES – cerințe educaționale speciale (pentru care au fost depuse la dosar documente doveditoare), a treia listă.
În procedură se arată că, la repartizarea de la nivelul judeţului Braşov, toţi directorii şcolilor care au mai mult de o clasă pregătitoare vor fi prezenţi la şedinţa de extragere privind constituirea acestor clase. Copiii înscrişi vor fi extraşi dintr-un bol prin bilete numerotate.
Tragerea la sorţi a fiecărui copil se realizează prin extragerea dintr-un bol a unui număr cuprins între 1 şi numărul maxim de băieţi/ fete copii CES de la unitatea din judeţ cu cel mai mare de elevi înscrişi. Astfel, în toate şcolile participante, va fi repartizat în clasa pregătitoare A elevul care corespunde primului număr din bol, în clasa pregătitoare B elevul corespunzător celui de-al doilea număr din bol s.a.m.d. până la epuizarea tuturor biletelor din prima categorie/ bol. La fel se va proceda pentru cea de-a doua şi cea de-a treia categorie”, se arată în procedura de la Braşov.
În cazul în care sunt elevi gemeni sau tripleţi părinţii trebuie să precizeze de la început dacă doresc ca cei mici să înveţe în aceeaşi clasă.
„În cazul copiilor gemeni/tripleţi, părintele/ tutorele legal depune o declaraţie la unitatea de învăţământ la care s-au înscris copiii, prin care se precizează dacă doreşte repartizarea fraţilor în aceeaşi clasă sau în clase diferite. În situaţia în care părintele/ tutorele legal doreşte înscrierea în aceeaşi clasă , aceştia vor fi repartizaţi în clasa în care a fost distribuit primul dintre fraţi şi se va elimina un bilet din bolul categoriei respective”, se mai arată în document.
Inspectoratul Şcolar din Braşov precizează că asigurarea transparenţei constituirii formaţiunilor de elevi în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2020-2021 se va realiza prin monitorizare audio-video. Procedura va avea loc în perioada 1-4 septembrie 2020.

Înscrierile încep miercuri.

Citiți și:

BRAȘOV. Unde sunteți obligați să vă înscrieți copilul

BRAȘOV. CE NOUTĂȚI în privința înscrierilor în clasa pregătitoare!

 

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 29 Noi 2021
Euro   Euro   EUR   4.9490   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3853   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8544   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7366   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2474   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4429   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.3200   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că este necesară construirea unei parcări subterane în fața Gării Brașov?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter