myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe continuă, cu precauții impuse de pandemie

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Lucrările de extindere şi modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov continuă în această perioadă de stare de urgenţă, având în vedere importanţa acestui obiectiv de investiţii pentru comunitatea locală, au anunţat reprezentanţii Unităţii de Management al Proiectului din cadrul Ministerul Sănătăţii.

În momentul de faţă, progresul lucrărilor este de aproximativ 45%, în condiţiile în care din durata de execuţie, de 18 luni, s-au scurs deja 9 luni. Acordul contractual privind realizarea lucrărilor a fost semnat în 8 aprilie 2019, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pe 14 iulie 2019, însă pornirea şantierului a fost anevoioasă, înregistrându-se întârzieri din partea contractorului – SC General Service Grup 98 SRL Bucureşti. Abia începând cu 14 noiembrie 2019 s-a instaurat un ritm de lucru susţinut, ceea ce a determinat recuperarea acestora.  

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, continuarea lucrărilor în contextul actual al stării de urgenţă a avut în vedere şi recomandările finanţatorului – Banca Mondială de a fi luate toate măsurile impuse de asigurarea condiţiilor de igienă şi distanţare socială a muncitorilor, în vederea evitării răspândirii virusului SARS-CoV-2. Astfel, amplasamentul şantierului este împrejmuit, accesul fiind separat de zonele de acces în spital, iar muncitorii primesc zilnic măşti, mănuşi de protecţie, dezinfectant, dispun de barăci suplimentare pentru asigurarea unui spaţiu corespunzător şi de transport cu mijloacele proprii ale executantului. De două ori pe săptămână, barăcile şi zona de lucru sunt dezinfectate de către un prestator specializat. Se intenţionează menţinerea unui ritm susţinut al lucrărilor şi în următoarea perioadă, cu asigurarea condiţiilor de igienă şi distanţare socială obligatorii.  

Proiectul de extindere şi modernizare a UPU de la Spitalul Judeţean vizează construirea unei clădiri cu două niveluri, subsol şi parter, alipite de corpul principal existent, astfel încât să se asigure interconetarea celor două clădiri. Astfel, vor fi create spaţii suplimentare care să asigure în mod corespunzător funcţiunile necesare Unităţii de Primiri Urgenţe.

Mă bucur că după un început anevoios lucrările au intrat pe făgaşul normal şi constructorul a reuşit să recupereze întârzierile. În contextul actual determinat de criza sanitară provocată de noul coronavirus, este cu atât mai importantă realizarea acestui obiectiv de investiţii, care va asigura condiţii optime pentru pacienţii care au nevoie de serviciile UPU de la Spitalul Judeţean Braşov. Suntem încrezători că termenul de execuţie va fi respectat, astfel încât imediat după finalizarea lucrărilor să putem dota Unitatea de Primiri Urgenţe cu echipamente și aparatură medicală performante”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 04 Dec 2020
Euro   Euro   EUR   4.8725   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0024   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3819   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4931   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2325   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1113   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4913   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.0100   Creștere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Credeţi că Guvernul rezultat în urma alegeriilor parlamentare va fi mai eficient?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter