myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Se caută „părinți” plătiți. Cât câștigă un asistent maternal

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov continuă procesul de selecție în vederea atestării şi angajării de asistenți maternali profesioniști. Pentru a fi atestată ca asistent maternal profesionist, o persoană trebuie să îndeplinească următoarele condiții minime: să aibă disponibilitate şi capacitate de a primi în plasament unul sau doi copii, să nu aibă copii în îngrijire mai mici de 3 ani, să dispună  de spațiu care să acopere necesităţile de odihnă şi de educaţie ale utilizatorilor, să aibă venituri suficiente pentru a asigura un trai decent întregii familia, să aibă o stare de sănătate bună, să aibă o experiență anterioară cu proprii copii sau experiență în ocrotirea altor copii, batrâni, bolnavi, persoane cu nevoi speciale (încadrate în grad de handicap) și să aibă domiciliul pe raza județului Brașov.  

Nu poate fi atestată ca asistent maternal profesionist persoana care a suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni, părintele decăzut din drepturile părinteşti sau cel al cărui copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, persoana care suferă de boli cronice transmisibile, și nici persoana care este rudă cu copilul pe care ar trebui să îl primească în plasament sau care are copii sau rude până la gradul IV pentru care instanţa sau CPC a luat o măsură de ocrotire.

„Pentru a putea ocupa un post ca asistent maternal profesionist, doritorii vor trebui să parcurgă, împreună cu întreaga familie, etapa de evaluare  psiho-socială în vederea atestării ca asistent maternal profesionist, să participe la un curs de formare profesională, organizat gratuit în cadrul DGASPC și să obțină atestatul de asistent maternal profesionist”, a precizat Lidia Mailat, purtător de cuvânt DGASPC.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0729.499317 sau prin email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..

Multă responsabilitate, dar și răsplată neprețuită

Deşi salariile nu sunt mici, prea puţini se mai înhamă la o asemenea responsabilitate. Un asistent maternal câştigă, în medie, 2.400 lei pe lună. La salariu se adaugă 600 de lei alocaţia de plasament a copilului, care creşte cu 50 la sută dacă este vorba despre un copil cu nevoi speciale, plus 300 de lei alocaţia de stat. În România sunt 11.400 de asistenţi maternali, care au în grijă aproape 18.000 de copii. Deficitul de personal se ridică la 3.300 de posturi. Asta înseamnă că un asistent maternal are în grijă mai mulţi copii, când ideal ar fi să aibă unul singur. Toate centrele mari de plasament ar trebui să se închidă până la începutul anului viitor.

Și Protecţia Copilului Braşov are un deficit de câteva zeci de asistenţi maternali astfel că, periodic, organizează sesiuni de recrutare. Slujba vine cu multă responsabilitate, dar şi cu avantaje.

Nu ai un program fix. Eşti mamă şi sâmbăta şi duminica, şi de Paşti şi de Crăciun. În schimb sunt o sumedenie de avantaje. De ce? Lucrezi acasă, îţi faci propriul program, poţi să-ţi creşti copilul personal, este un loc de muncă sigur şi stabil”, a mai spus Lidia Mailat, într-o declarație pentru Pro TV.

Sunt 16 ani de când Elena Meraru este asistent maternal la Direcţia pentru Protecţia Copilului din Braşov. Anul trecut şi-a convins şi soţul, electrician, să se lase de meserie şi să devină „părinte de profesie”. Cei doi au acum în grijă trei copii, cel mai mic are un an, iar cel mai mare 17.

Ne ţin activi tot timpul, suntem tineri tot timpul, râdem tot timpul şi avem activitate non stop, nu avem timp să ne gândim la altceva”, le-a spus Elena Meraru reporterilor Pro TV.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 11 Mai 2021
Euro   Euro   EUR   4.9265   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0491   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7238   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4882   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2290   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3462   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5189   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.3800   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că ar trebui să se rennţe la purtarea măştii în exterior?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter