myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Ce metode folosesc și ce obiecte „țintesc” hoții din autoturisme?! Mesajul Poliției!

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Neglijența cetățenilor reprezintă una din cauzele principale ale infracțiunilor contra patrimoniului, printre care se numără și furturile din autoturisme.

Polițiștii brașoveni le amintesc cetățenilor că bunurile lăsate la vedere în autoturisme reprezintă principala atracţie pentru hoți, iar din cazuistica ultimilor ani s-a constatat că sunt sustrase cu precădere: genţi/poşete, sisteme audio, sisteme de navigație, laptop-uri, telefoane mobile, bani.

De asemenea, o altă țintă a hoților poate fi reprezentată de: componente auto, acumulatori, oglinzi retrovizoare, ştergătoare de parbriz.

Hoţii care sustrag bunuri din autoturisme apelează, în general, la următoarele moduri de operare: Utilizarea de dispozitive electronice pentru dezactivarea sistemelor de siguranţă; forţarea încuietorilor şi contactului; sustragerea din interiorul maşinii profitând de neglijenţa proprietarilor care pleacă „doar un minut” şi o lasă pornită sau cu cheile în contact (în cele mai multe din aceste situaţii, autorii urmăresc în prealabil victimele şi aşteaptă momentul prielnic pentru a acţiona).

Recomandările Poliției Județene Brașov:

-Montaţi sisteme de alarmă şi antifurt la portiere, roţi şi portbagaj. De asemenea, puteți lua în considerarea montarea în interiorul autoturismului a unor sisteme de înregistrare video care să funcționeze în permanență.

-Evitați să lăsaţi în interiorul autoturismului bani sau obiecte de valoare care pot atrage atenţia hoţilor (genți, portofele, telefoane, laptopuri, ambalaje ale unor bunuri de valoare etc).

-Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate pe timpul nopţii şi eventual supravegheate.

-Când părăsiţi autoturismul, indiferent pentru cât timp, nu lăsaţi geamurile deschise/întredeschise şi acţionaţi sistemul de închidere a uşilor.

-În timpul deplasării cu maşina, cuplaţi sistemul de asigurare al portierelor pentru a nu le da posibilitatea infractorilor să vă sustragă diverse bunuri atunci când opriţi la semafor sau în alte zone.

-În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor.

-Pe perioada deplasării cu autoturismul (în special persoanele de sex feminin) acţionaţi sistemul de închidere a uşilor (astfel veţi evita să fiţi deposedate/deposedați la semafor de geanta ce se află în interiorul maşinii).

-Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (baterii, componente exterioare etc.). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de către hoţi.

-Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.

-Evitați achiziționarea de componente de autoturisme de la persoane necunoscute şi la preţuri derizorii, s-ar putea ca acestea să provină din furturi!

-Pentru eventuale reparaţii, nu vă adresaţi atelierelor neautorizate sau meşterilor ocazionali, întrucât puteţi rămâne fără componente care funcţionau foarte bine.

În cazul în care constataţi că s-a comis un furt din autoturismul dvs, sesizaţi imediat Poliţia fără a distruge posibilele urme lăsate de infractori!

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Bartolomeu
0 #1 Bartolomeu 22-06-2020 14:40
Poate ar fi bine sa fie montate si camere video in interiorul masinii iar in cazul ca s-a intamplat infractiunea imaginile cu hoții sa fie transmise politiei.Bartol omeu
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8922   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4928   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5612   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8793   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3738   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5013   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.1500   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeți că Adrian Veștea va candida pentru funcția de primar al Brașovului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter