myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Spitalul de Boli Infecțioase nu va mai fi „rupt” între Județean și „Pneumo”, dar...

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

La aproape două luni de când angajații Spitalului Clinic de Boli Infecțioase au trimis petiția (detalii: BRAȘOV. CONTROVERSELE REFORMEI. Pentru „PĂSTRAREA” Spitalului de Boli Infecțioase! Câte persoane au semnat petiția până în prezent?!...) prin care cereau ca unitatea sanitară să nu fie desființată ca structură cu personalitate juridică, Ministerul Sănătății a trimis răspunsul prin care le dă dreptate parțial. Astfel, dacă în prima variantă de reorganizare unitatea ar fi urmat să fuzioneze cu Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU), cu excepția secției de copii, care ar fi fost preluată de către Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, acum, acesta din urmă va anexa integral „Infecțioasele”, dar ca secție exterioară, păstrându-i actualul sediu de pe Mihai Viteazul.

Centrul Regional pentru Programul Național HIV-SIDA și Hepatite cronice și Centrul Național Antirabic rămân, ca și întreg personalul, mai puțin cel de conducere.

107 paturi plătite, 74 în realitate și spitalul tot e în deficit

În decizia care schimbă planul de reorganizare au fost luate în calcul faptul că laboratorul și radiologia de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase au fost modernizate și utilate, secțiile de adulți au fost igienizate și urmează finalizarea lucrărilor la secția de copii și la primire-urgențe, iar împărțirea secțiilor în alte două spitale ar fi adus disfuncționalități și nu ar fi fost în beneficiul pacienților. În primul rând, nu s-ar fi putut asigura linii de gardă cu personal de specialitate. De asmenea, sunt necesare continuitatea explorărilor funcționale (laborator de analize medicale și laborator de radiologie) pe durata serviciului de gardă și asigurarea managementului optim al cazurilor de terapie intensivă. La acest din umă capitol, trebuie spus că nici Spitalul TBC nu are deocamdată secție ATI, aceasta fiind în curs de organizare, de aceea, DSP și Consiliul Județean propuseseră preluarea de către Spitalul Clinic Județean de Urgență.

În răspunsul de la Ministerul Sănătății - care preia și propunerea angajaților ca spitalul să nu mai fie „rupt” - se invocă punctul de vedere al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov, care argumentează că „procesul de reanalizare a situației Spitalului de Boli Infecțioase Brașov a reapărut stringent” pe agenda DSP, ca urmare a unui control din septembrie 2019. Inspectorii Direcției au constatat existența unui număr mai mic de paturi - 74 decât cel din autorizația sanitară de funcționare - 107, ca și lipsa locurilor pentru părinții însoțitori ai copiilor internați. Conducerea spitalului a fost amendată, iar în ianuarie 2020, la un nou control, s-a ales cu avertisment pentru nerespectarea planului de conformare.
Pe de altă parte, spațiul actual nu corespunde normelor din ordinul 914/2007 (numărul de paturi în raport cu suprafața), mai precis, la structura clădirii ar trebui să fie 51 de paturi de spitalizare continuă (există și spitalizare de zi - 12 locuri în acest moment).

Rămân doar 51 de locuri

În referatul de aprobare a proiectului de hotârâre privind inițierea desființării, ce va fi supus dezbaterii în ședința de plen a Consiliului Județean de vineri, 31 iulie, se arată că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase se află într-un dezechilibru financiar considerabil, constatat în urma unei analize de specialitate care a vizat perioada ianuarie - septembrie 2019, în condițiile în care unitatea sanitară a primit bani pentru 107 paturi și a gestionat 74.

La doar 51 de paturi contractate cu Casa de Asigurări, se va ajunge, până la finele anului, la un „dezechiilbru financiar cu consecințe grave în asigurarea condțiilor de investigații medicale, tratament, cazare, igienă și alimentație”.

Citiți și:

BRAȘOV. „Leacul” deficiențelor din spitale, reorganizarea: TBC la Mârzescu, Psihiatrie la Sânpetru, Infecțioase la Județean.

BRAȘOV. Tensiuni la Spitalul de Boli Infecțioase. Angajații acuză că se vrea desființarea unității

Update BRAȘOV. „Petiţie pentru evitarea desființării Spitalului Clinic de Boli Infecțioase”

Update BRAȘOV. Secție de spital modernizată pentru a fi închisă?

Update BRAȘOV. Mutarea Psihiatriei se va face în „casa groazei”?

BRAȘOV. Unitatea de Asistență Medico-Socială de la Sânpetru se desființează

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
deepawali

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Vi, 05 Mar 2021
Euro   Euro   EUR   4.8831   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0924   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6478   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4065   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2309   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2197   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4967   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.3300   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Va câştiga Corona Braşov în acest sezon Erste Liga la hochei pe gheaţă?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter