myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Concursul de Titularizare începe cu o oră mai devreme / 900 de candidați vor un post în învățământ

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Amânată cu două săptămâni din cauza epidemiei, proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar - cunoscut ca Titularizarea, sesiunea 2020 va avea loc miercuri, 29 iulie.
Ministerul Educației a anunțat astăzi la prânz că examenul va începe la ora 9.00, nu la 10.00, cum era inițial. „Având în vedere prognoza meteo pentru data de 29 iulie și contextul epidemiologic actual, luând în considerare și faptul că toate probele scrise susținute de elevi în cadrul examenelor naționale au început la ora 9.00, în data de 29 iulie 2020, proba scrisă pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2020 se va desfășura tot începând cu ora 9.00”, se arată în anunțul Ministerului Educației, postat și pe pagina de internet a Inspectoratului Școlar al Județului (IȘJ) Brașov.

Cinci centre de concurs în municipiul Brașov

Candidații sunt repartizați în 5 de centre de concurs în municipiul Brașov, „cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare, aplicabile în cazul examenelor naționale, privind normele de acces în spațiile de examen în vederea protejării candidaților și a personalului implicat, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2”, a precizat Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov.
Pentru susținerea acestei probe în județul Brașov s-au înscris 905 candidați, dintre care 116 de candidați provin din promoția curentă (absolvenți de facultate sau de liceu pedagogic 2020). Centrele de concurs sunt Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”, Colegiul Național „Aprily Lajos”, Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță”, Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu”, Școala Gimnazială nr. 8.
Pentru susținerea probei scrise, candidații trebuie să fie prezenți în sala de concurs cel mai târziu la ora 8.15. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, cu posibilitatea prelungirii cu una-două ore în anumite situații speciale. În aceste situații, comisiile județene de organizare și desfășurare a concursului asigură condiții de egalizare a șanselor pentru candidații cu deficiențe, prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrărilor la subiectele de concurs, în funcție de particularitățile individuale și de cele specifice deficienței respective.
Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naționale și baremele de evaluare pentru cele 58 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și vor fi publicate, după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte2020.edu.ro.
Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 4 august, la sediile inspectoratelor școlare, dar și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul menționat anterior, în data de 11 august.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), cu condiția să și existe post cu viabilitate de minimum patru ani, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).
Anul acesta, miza concursului o reprezintă cele 157 de catedre cu angajare pe perioadă nedeterminată. Tot în județ mai sunt scoase la concurs și 521 de posturi cu angajare pe perioadă determinate. În plus, mai sunt disponibile și 1232 de fracții de normă care, cumulate, pot forma catedre întregi. Candidații care vor lua între 5 și 7 la examen post spera la cel mult un post pe perioadă determinată sau vor primi fracții de normă în diverse unități școlare, astfel încât să-și completeze catedra.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 22 Ian 2021
Euro   Euro   EUR   4.8740   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0034   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4696   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5255   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2300   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1524   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4920   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.5600   Creștere

LINK


Tradesilvania
Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că ar trebui să folosim şi vaccinul rusesc împotriva coronavirusului, aşa cum procedează Ungaria?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter