myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Vom avea spital modular ATI, dar nu funcțional / Conducerea Județeanului acuză politizarea subiectului

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov a transmis un punct de vedere referitor la reclamația administrativă (detalii: BRAȘOV. Reclamație administrativă pentru lipsa spitalului modular ATI COVID-19) depusă de Fundația Hera, care a propus Consiliului Judeţean Braşov proiectul privind amenajarea în curtea SCJU a unei spital modular de terapie intensivă (practic, o secție ATI exterioară), destinat deocamdată pacienților cu COVID-19 în stare critică. Fundaţia a donat autorităţilor judeţene proiectul tehnic pentru această secţie, document care a fost preluat de conducerea SCJU, care a derulat procedura de achiziţie a lucrărilor, conform legii.

Fundația a anunţat marți că a depus o reclamaţie administrativă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, motivând că „la cererea trimisă prin e-mail la data de 23 iunie, precum şi la cea depusă personal la 14 iulie, nu s-a primit nici un răspuns”. În reclamație s-a solicitat contractul de atribuire privind construirea secţiei modulare (în integralitatea sa) şi să se comunice motivele pentru care, până la data de 23 iunie, lucrările nu au fost demarate, ţinând cont de faptul că la data de 27 aprilie a fost emisă autorizaţia de construire, iar procesul-verbal de deschidere a ofertelor a fost încheiat cu data de 13 mai.

După ce au ţinut să mulţumească Fundaţiei Hera pentru implicarea în acest proiect, prin punerea la dispoziţie a documentaţiei, dar şi Consiliului Judeţean Braşov, pentru susţinerea financiară, reprezentanţii Spitalului Județean au menţionat că „în ultima perioadă, am constatat cu stupoare că lucrurile au degenerat şi s-au politizat de către Fundaţia Hera şi anumiţi politicieni, susţinători ai acesteia. Considerăm că în contextul pandemic mondial actual sunt minimalizate eforturile corpului medical şi cele ale conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, în favoarea unor dispute neconstructive, legate de realizarea acestui Spital Modular, care trebuie să respecte anumiţi paşi legislativi  - fiecare etapă în definitivarea proiectului având nevoie de aprobările legale necesare: avize, autorizaţii etc”.

După o cronologie a procedurilor legate de acest proiect și o prezentare a detaliilor tehnice, în final, conducerea spitalului a revenit la acuzele legate de, în opinia sa, politizarea subiectului. „Este dureros pentru noi, cei aflaţi acum în linia întâi, politizarea neconstructivă, în detrimentul sănătăţii locuitorilor din acest judeţ, un efort de a da societăţii braşovene o soluţie de salvare a vieţii, prin înfiinţarea celor 28 de paturi ATI (necesare mai ales acum în contextul acestei pandemii). Dovada politizării este relaţia dintre reprezentanta Fundaţiei Hera, dna. C.C. şi reprezentantul unui anume partid (persoane care ne-au atacat în mijloacele media)”.
Conducerea spitalului face o afirmație care dă de gândit, considerând ca fiind mai gravă „insuflarea de către aceştia a unei idei nefondate, că o dată construit acest Spital Modular este şi funcţional, neţinând cont de dotările necesare care vor trebui achiziţionate tot din banii noştri sau din cei obţinuţi de la Uniunea Europeană”. (...)
.„De asemenea, în atacurile permanente la adresa noastră, nimeni nu pune problema cadrelor medicale care vor lucra în această secţie, fiind necesară o suplimentare a personalului deka existent (acesta fiind la capătul puterilor)”, a mai punctat conducerea spitalului.

Răspunsul complet îl găsiți aici.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
0 #1 Barbu Gh. 30-07-2020 16:33
Aia-i platformă de transcontainere , nu spital. Un spital înseamnă multe altele: o structura adevărată, instrumentar medical, aparatura, personal medical și auxiliar, nu niște țigănii de tabla.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Open Mind

Curs BNR

Lun, 18 Oct 2021
Euro   Euro   EUR   4.9481   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2724   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8686   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.6125   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2464   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4476   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5299   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.1400   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că un medic care spune că vaccinarea nu e soluția, trebuie își piardă calitatea de medic?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter