myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Încă un etaj al Spitalului Județean a fost reabilitat (GALERIE FOTO)

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În ciuda situaţiei dificile provocate de noul coronavirus, continuă lucrările de reabilitare şi modernizare la corpul B din cadrul Staționarului Central al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov. În prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea (foto 5, dreapta), vineri a avut loc inaugurarea etajului I al corpului B, la exact un an după ce etajele V şi IV fuseseră reabilitate complet şi utilate, iar în noiembrie 2019 le-au urmat etajele III şi II.
La toate cele 5 etaje, lucrările au fost ample, saloanele au fost transformate din temelii, au fost dotate cu mobilier nou, cu grupuri sanitare moderne şi cu duşuri care permit un acces facil inclusiv persoanelor cu nevoi speciale, astfel încât pacienţii să beneficieze de cele mai bune condiții de confort şi îngrijire. De asemenea, au fost amenajate cabinete modernizate pentru medici şi asistente, rezerve cu un singur pat şi magazii. La fel ca în cazul celorlalte etaje, saloanele de la etajul I al corpului B totalizează 54 de paturi.

Se dorește includerea Programul Naţional de Chirurgie Cardiacă

Potrivit directorului medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, dr. Cătălin Mişarcă *foto 5, stânga), la etajul I al corpului B vor funcţiona secţiile de Cardiologie şi Cardiologie Intervenţională, intenţia conducerii fiind aceea de a dezvolta sectoare medicale minim invazive, care asigură reducerea perioadei de spitalizare şi dau rezultate imediate. Pe acelaşi palier, dar în corpul A (ale cărui saloane totalizează 35 de paturi), va fi dezvoltată secţia de Chirurgie Cardiacă şi va fi creat Compartimentul de Chirurgie Cardiovasculară, astfel încât spitalul braşovean să poată fi inclus în Programul Naţional de Chirurgie Cardiacă.
„Chiar şi în această perioadă dificilă lucrurile avansează la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, lucrăm pe toate fronturile, terminăm diversele lucrări pe care le-am început şi totodată aducem specialişti pentru secţiile şi specialităţile pe care dorim să le dezvoltăm. Dezideratul nostru este ca în luna septembrie să avem prima intervenţie chirurgicală pe cord. Vrem să le arătăm cetăţenilor judeţului Braşov că lucrurile evoluează bine, că sănătatea lor este în centrul preocupărilor noastre şi că dezvoltăm în permanenţă acest domeniu vital”, a spus dr. Cătălin Mişarcă.

Peste 32% din bugetul CJ din 2020, pentru sănătate

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a amintit că această investiţie majoră de reabilitare şi modernizare a corpului B de la cel mai mare spital braşovean totalizează peste 24 de milioane de lei şi este realizată printr-un proiect demarat de administraţia judeţeană, care anul trecut a fost preluat şi continuat sub aspectul lucrărilor şi al finanţării de către Compania Națională de Investiții.
„Iată că, în ciuda pandemiei, am reuşit în decurs de un an să dăm în folosinţă cinci etaje ale corpului B al Spitalului Judeţean de Urgenţă, spaţii extrem de importante pentru buna desfăşurare a actului medical. Mai mult de jumătate din acest proiect a fost finanţat din bugetul judeţului Braşov, după care, în urma demersurilor noastre susţinute, am reuşit să predăm obiectivul la Compania Naţională de Investiţii. Sperăm ca în perioada următoare să finalizăm parterul şi subsolul, astfel încât întregul corp B să fie reabilitat. Este o mare bucurie că ne apropiem cu paşi repezi de finalizarea acestor lucrări, ţinând cont de faptul că în decursul celor patru ani de mandat la conducerea judeţului Braşov, am alocat tuturor unităţilor medicale pe care le avem în subordine, sume istorice pentru reabilitări, modernizări şi dotări. În acest an, până în prezent, am ajuns la o alocare de 56 de milioane de lei doar din bugetul propriu pentru cele şase spitale pe care le coordonăm, ceea ce reprezintă peste 32% din bugetul judeţului Braşov primit în 2020”, a precizat preşedintele CJ.
Adrian-Ioan Veştea a subliniat faptul că administraţia judeţeană a reuşit să atragă fonduri destinate investiţiilor în domeniul sanitar, din toate sursele disponibile. „Noua Unitate de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean se construieşte cu bani de la Banca Mondială, prin intermediul Ministerului Sănătăţii, avem accesate finanţări din fonduri europene şi guvernamentale pentru echipamente medicale, pentru dotarea unităţilor de primiri urgenţe şi a ambulatoriilor de la spitalele braşovene, construim o secţie modulară de ATI cu 28 de paturi, iar o parte din clădirile unităţilor spitaliceşti le modernizăm din punctul de vedere al eficientizării energetice tot cu fonduri europene. Am ştiut să folosim fiecare resursă pe care am avut-o la îndemână şi am direcţionat-o cu prioritate către îmbunătăţirea actului medical, în beneficiul cetăţenilor”, a menţionat preşedintele CJ Braşov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
deepawali

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Vi, 05 Mar 2021
Euro   Euro   EUR   4.8831   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0924   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6478   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4065   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2309   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2197   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4967   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.3300   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Va câştiga Corona Braşov în acest sezon Erste Liga la hochei pe gheaţă?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter