myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. CJ face și investiții în infrastructura de transport pe timp de pandemie

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Consiliul Judeţean Braşov a început evaluarea ofertelor depuse pentru trei achiziţii importante, una destinată dotării Aeroportului Internaţional Braşov şi două privitoare la modernizarea infrastructurii rutiere.

Achiziţia pentru aeroportul de la Ghimbav este structurată pe trei loturi de echipamente, respectiv friction tester, autovehicul tractare friction tester şi echipament pentru comunicaţie sol-sol, valoarea totală a acestora fiind estimată la 2.368.159,99 lei (inclusiv TVA). Astfel, în cadrul Lotului 1, administraţia judeţeană doreşte să cumpere un echipament de măsurare a coeficientului de frânare friction-tester, un sistem de umectare, un laptop echipat cu un dispozitiv de stocare portabil extern și imprimantă, contractul urmând să includă şcolarizarea personalului pentru operarea și întreținerea utilajelor, întreținerea și service-ul lor în perioada de garanție. Valoarea estimată pentru Lotul 1 este de 458.150 lei.
Lotul 2 include furnizarea unui vehicul de tractare friction-tester, întreţinerea şi service-ul acestuia în perioada de garanţie, valoarea estimată fiind de 195.920 lei.
Lotul 3 se referă la achiziţia echipamentelor pentru comunicație sol-sol, întreținerea și service-ul lor pe perioada de garanție, a căror valoare este estimată la 1.714.089,99 lei. Autoritatea contractantă a prevăzut un termen de livrare pentru toate aceste echipamente de 12 luni.
La termenul-limită stabilit pentru depunerea ofertelor în data de 17 august, autoritatea contractantă a înregistrat două oferte pentru Lotul 1, o ofertă pentru Lotul 2 şi două oferte pentru Lotul 3. În momentul de faţă, aceste oferte au intrat în etapa de evaluare.

Cinci firme interesate de reabilitarea DJ 132

Cea de-a doua achiziţie, foarte importantă pentru dezvoltarea economico-socială a comunităţilor locale din zona Rupea, are ca obiect atribuirea contractului de execuţie a lucrărilor de reabilitare a drumului judeţean DJ 132 Rupea - Homorod - Mercheasa - Jimbor - limită judeţ Harghita (km 0+000-18+250), proiect derulat de CJ Braşov cu finanţare în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Valoarea totală estimată a acestei achiziţii este de 65.848.504,52 lei (TVA inclusă).
Proiectul cuprinde refacerea suprafeţei carosabile în lungime de peste 18 km, a acostamentelor, drumurilor laterale şi trotuarelor, amenajarea de alveole pentru staţii destinate transportului public de călători, realizarea scurgerii apelor prin şanţuri şi rigole, realizarea de podeţe transversale, podeţe la drumurile laterale şi podeţe de acces, reabilitarea sau construcţia unor poduri noi, lucrări pentru siguranţa circulaţiei (montarea de parapete de protecţie, realizarea marcajelor longitudinale şi transversale, amplasarea de indicatoare, stâlpi rutieri şi benzi rezonatoare). Contractul include proiectarea şi execuţia lucrărilor de relocare sau protejare a reţelor de utilităţi, acolo unde acest lucru se impune.
La termenul-limită de depunere a ofertelor, stabilit pentru data de 17 august, au fost înregistrate cinci oferte, care au intrat în analiza comisiei de evaluare din cadrul CJ Braşov.

Șapte oferte pentru drumul din Sânpetru

Cea de-a treia achiziţie este cea privind realizarea Proiectului Tehnic şi a execuţiei lucrărilor de modernizare a drumului judeţean DJ 113 Sânpetru (DJ 103) Preventoriu TBC - Sânpetru (km 0+000-2+000). Sunt nu mai puţin de şapte oferte depuse la Consiliul Judeţean, care urmează să fie evaluate. Valoarea totală estimată a acestei investiţii este de 5.150.314,05 lei (cu TVA), fondurile fiind alocate din bugetul propriu al Judeţului Braşov.
Lucrarea cuprinde proiectarea, execuţia şi asistenţa tehnică a proiectantului pentru reabilitarea drumului judeţean DJ 113, în lungime de 2 km, care leagă DJ 103 și Unitatea de Asistentă Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru. Contractul include proiectarea şi execuţia lucrărilor de deviere sau de protejare a reţelelor de utilităţi.
„În perioada următoare, conform procedurilor legale, ofertele depuse pentru cele trei achiziţii urmează să fie evaluate din punct de vedere tehnic şi financiar. Lucrăm pe multiple planuri - aşa cum am făcut-o, de altfel, pe parcursul ultimilor patru ani, şi derulăm achiziţii pentru proiectele prioritare ale judeţului Braşov, atât în ceea ce priveşte construcţia Aeroportului Internaţional Braşov, cât şi în îmbunătăţirea infrastructurii rutiere din judeţ. Sunt bucuros că investiţiile noastre au continuat şi continuă chiar şi în această perioadă dificilă din punct de vedere medical, în care o mare parte din resursele judeţului au fost direcţionate către funcţionarea optimă a celor şase spitale pe care le avem în subordine”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
0 #1 Barbu Gh. 20-08-2020 11:10
Se vede că-i campanie electorală. Brunecioara de Veștea va face atâtea cât n-a făcut în toți cei aproape patru ani de când îl suportăm în fruntea C.J.!
Vom avea un aeroport mai dihai ca cel din Frankfurt dacă ar fi să credem minciunile penalului.
Citat | Raportează către un administrator
gigea
0 #2 gigea 20-08-2020 16:28
Tot cu aeroportul in gura... Aeroportul mafiei imobiliare, atat este!!!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Compania APA

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 18 Iun 2021
Euro   Euro   EUR   4.9250   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1340   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7441   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4992   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2321   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3425   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5181   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.8900   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Credeţi că în Braşov se respiră un aer curat?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter