myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAȘOV. Alternativa la DN1, la faza contractului pentru SF, semnat în prezența premierului Ludovic Orban

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Premierul Ludovic Orban, însoțit de ministrul Transporturilor Lucian Bode şi ministrul Dezvoltării Ion Ştefan, a participat astăzi la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri – CATTIA Braşov la semnarea unui contract pentru alternativa la cel mai aglomerat drum din România. Este vorba despre  realizarea Studiului de Fezabilitate al proiectului de reabilitare şi modernizare a drumului Valea Doftanei – Brădet, alternativă rutieră la DN1, proiect implementat de Compania Naţională de Investiţii, în urma demersurilor realizate de  preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea (video).
„Acolo (Valea Doftanei - nota red.) este prevăzută o investiție care să fie o alternativă la DN1 Comarnic - Brașov, tronsonul cel mai aglomerat din România. Acolo (Comarnic - Brașov - n.r.) urmează să construim autostradă și vom da drumul la licitație pentru revizuirea studiului de fezabilitate și pentru realizarea proiectului tehnic”, a declarat Ludovic Orban. „Drumul respectiv este o alternativă, de pe DN1 o iei spre Câmpina, mergi pe Valea Doftanei și traversezi spre Săcele. Practic se semnează contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru realizarea acestui obiectiv de investiții care va reprezenta o alternativă de deplasare la DN1, care să facă legătura între Brașov și Ploiești”, a completat premierul.

Patru luni și aproape 3 milioane de lei

Proiectul „Reabilitare şi modernizare DJ 102 I Valea Doftanei (Prahova) - Brădet (Braşov)”, din cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, este implementat de Compania Națională de Investiții (CNI) in subordinea Ministerului Lucrărilor Publice. Contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate, semnat de reprezentanţii CNI şi cei ai Asocierii BETA COPS - EAST WATER DRILLINGS - 3TI PROGETTI ITALIA - INGEGNERIA INTEGRATA S.P.A. (declarată câștigătoare în urma desfăşurării procedurii de achiziție publică, la sfârșitul lunii aprilie a acestui an), are valoarea de 2.795.010,73 (cu TVA).

Pe lângă studiul de fezabilitate necesar reabilitării şi modernizării drumului, în cadrul contractului se vor realiza toate celelalte studii necesare întocmirii documentației de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, respectiv studiul topografic, studiul geotehnic, planul de situație pe ridicare topografică, studiul de trafic, studiul hidraulic și hidrogeologic, documentația pentru scoaterea din circuitul forestier, expertiza tehnică, certificate de urbanism, avize, acorduri și studii specifice.

Potrivit prevederilor contractuale, termenul de finalizare a studiului de fezabilitate este de patru luni. Ulterior, CNI va desfăşura procedurile legale cu privire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici, după care va putea fi demarată procedura de achiziție publică privind contractarea lucrărilor de execuție.

Potrivit estimărilor, la mijlocul anului viitor, dacă totul decurge conform planului, ar putea fi semnat contractul de proiectare și execuție. Finanțarea se va realiza, în condițiile legii, de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei prin Compania Națională de Investiții.

Planul autorităţilor este ca drumul să fie refăcut în totalitate, de la fundaţie, până la partea carosabilă, urmând să aibă două benzi de circulaţie şi o lăţime de opt metri. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi refăcute toate podurile şi podeţele de pe traseu.
În urma modernizărilor, drumul care leagă localitatea prahoveană Valea Doftanei de zona Brădet-Săcele va reprezenta o alternativă de circulaţie la drumul naţional 1. Lungimea totală a drumului este de 24 de km, din care 13,684 km sunt pe teritoriul judeţului Braşov.

CJ Brașov și Prahova au predat segmentele de drum

Pentru ca acest proiect investiţional de amploare să poată fi realizat de CNI, în prealabil, segmentele de drum aflate pe teritoriul administrativ al judeţelor Prahova şi Braşov au fost predate în folosinţă gratuită, către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în urma unor hotărâri adoptate de cele două consilii judeţene. Astfel, în cadrul şedinţei CJ Braşov din 8 aprilie a fost aprobată predarea în folosință gratuită a amplasamentului, în vederea reabilitării și modernizării DJ 102 I, limită de județ Prahova - DN 1A Șanțuri.

Proiectul de reabilitare şi modernizare a drumului DJ 102 I a fost iniţiat de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, care la începutul acestui an a purtat discuţii cu conducerea Ministerul Dezvoltării şi cu reprezentanţii autorităţilor locale din Prahova, pentru a găsi o modalitate de finanţare a acestei investiţii.

„Sunt foarte bucuros că acest proiect a făcut un nou pas în implementare, având în vedere că prin realizarea lui vom rezolva problema traficului aglomentat de pe DN 1 şi vom putea deschide şi mai mult zona Săcele - Valea Doftanei pentru o mai mare dezvoltare economică şi un turism competitiv. Faptul că Ministerul Dezvoltării, prin CNI, a agreat propunerea noastră de a prelua investiţia şi a o duce la bun sfârşit reprezintă un sprijin extraordinar pentru administraţiile publice judeţene din Braşov şi Prahova, care sunt scutite de alocarea unor fonduri importante din bugetul local pentru realizarea proiectului”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+3 #1 Barbu Gh. 27-08-2020 21:43
Se va inventa teleportarea înainte de a face viermii de politicieni șosele în Rrrumânistan.

Dar trebuie remarcată viteza cu care se dau bani pentru „studii” de fezabilitate! Cum se schimbă guvernele, ”Pac” apar și noile „studii”!!!!
Cum zicea chioretele de Băselu, șeful lui Scripcaru și Draknea: „AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ”! ?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
PERSPECTIVE PERSONALMANAGEMENT

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 05 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9264   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8175   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8439   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0450   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2503   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7386   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5188   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.8100   Creștere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că autorităţile ar trebui să ia măsuri pentru încurajarea natalităţii?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter