myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Angajări fără concurs în cabinetele medicale şcolare

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) din Primăria Braşov va angaja 12 cadre medicale pentru a completa personalul din cabinetele şcolare, astfel încât să se poată realiza triajul epidemiologic, dar şi pentru a putea implementa celelalte măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, anunță viceprimarul Braşovului, Costel Mihai.

„În baza unei prevederi legale recente, avem posibilitatea de a angaja în regim de urgenţă cadre medicale, fără concurs, astfel încât să asigurăm activitatea în cabinetele unităţilor de învăţământ, chiar de la începutul anului şcolar. Recrutăm 12 asistente medicale, astfel încât la începerea şcolii, după scenariul galben, să ne asigurăm că fiecare dintre cabinetele existente are cel puţin un cadru medical. De asemenea, vom angaja şi un stomatolog, pentru ca alături de cei 4 pe care deja îi avem, să acoperim toate cele cinci cabinete din unităţile de învăţământ”, a precizat Costel Mihai.

Viceprimarul a declarat că  această acţiune va rezolva doar parţial problema generală a asistenţei medicale în şcoli.

„Personal, sunt în continuare de părere că avem nevoie, nu doar de asistente medicale, ci şi de medici şcolari suficienţi - dacă nu unul pentru fiecare cabinet de unitate de învăţământ, măcar prin arondarea mai multor şcoli sau grădiniţe la un doctor. De aceea sperăm ca măcar în ceasul al doisprezecelea, Guvernul României, Ministerul Sănătăţii, să dea curs celor aproximativ 30 de solicitări pe care le-am făcut, împreună cu colegii mei, în vederea asigurării fondurilor necesare angajării medicilor şcolari”, a explicat reprezentantul Primăriei Braşov.

De altfel, problematica lipsei de medici din cabinetele unităţilor de învăţământ, expusă în mediul public, a dus şi la o sesizare din oficiu a instituţiei Avocatul Poporului. Avocatul Poporului - Biroul Braşov, coordonat de lector univ. dr. Cătălina Dinu, a sesizat în septembrie 2019 că Statul Român s-ar afla în situaţia de a încălca dreptul constituțional la ocrotirea sănătăţii, tocmai prin faptul că nu asigură resursele necesare funcţionării medicine şcolare. Avocatul Poporului a notat atunci că prin Ordonanța de urgenţă a Guvernului nr.162/2008, cu modificările și completările ulterioare, a fost reglementat transferul atribuţiilor şi competențelor Ministerului Sănătății Publice către autoritățile administraţiei publice locale concomitent cu asigurarea resurselor umane, materiale și financiare necesare exercitării acestora. În cazul de faţă însă, MS a transferat către autoritatea locală doar responsabilităţile, nu şi resursele financiare pentru plata medicilor şi a asistentelor din cabinetele şcolare. 

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Joi, 29 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9209   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1443   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7815   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5608   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2322   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3226   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5160   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.1600   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu limitarea vitezei maşinilor în Braşov la 30 km/h?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter