myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Se toarnă primul asfalt pe „Drumul de sub munte”

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

La un an după emiterea ordinului de începere a modernizării drumului interjudeţean DJ 104 A, DJ 105 C, DJ 105 P - cunoscut sub numele de „Drumul de sub munte”, constructorul lucrează intens la asfaltare

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a verificat astăzi pe teren evoluţia lucrărilor din zona comunei Viştea, unde s-a ajuns la stadiul turnării primului strat de asfalt. În momentul de faţă, structura rutieră, respectiv refacerea terasamentului este finalizată pe o porțiune de 7 km, din totalul de 49,6 km incluşi în proiect. Antreprenorul SC Diferit SRL a mobilizat în această fază a lucrărilor 81 de muncitori, 22 de utilaje şi 36 de camioane.

15 poduri și 31 de podețe

În decurs de un an - de la momentul ordinului de începere a lucrărilor şi până în prezent, potrivit constructorului s-au executat următoarele lucrări: s-au finalizat patru poduri şi se lucrează la alte şase, dintr-un total de 15 poduri care vor fi refăcute din temelii sau reparate capital. Sunt în diverse stadii de execuţie 31 de podeţe din prefabricate: 25 de podețe sunt deja finalizate, două sunt în reconstrucţie, iar patru au intrat în reabilitare. De asemenea, s-a încheiat consolidarea unui zid de sprijin, iar la un altul se lucrează.
„Suntem într-un progres foarte bun, deoarece am avut şansa unui constructor foarte bun, care îşi face bine treaba. Acesta este un proiect investiţional complex, prin care reconstruim, reabilităm și lățim «Drumul de sub munte». Până acum s-a lucrat foarte mult la refacerea podurilor, podeţelor şi a zidurilor de sprijin, precum şi la consolidarea structurii drumului, astfel că pe tronsonul de la Viștea am ajuns la turnarea asfaltului. La finalul acestui an sperăm să avem 13 km asfaltaţi în totalitate. Modernizarea acestui drum reprezintă primul proiect din actualul mandat pentru care am accesat fonduri europene, în cadrul Programul Operațional Regional 2014-2020, fonduri cu o valoare totală de 146.864.245,94 lei. Este cel mai mare proiect de modernizare a infrastructurii rutiere din judeţul Braşov realizat în ultimii 30 de ani şi unul dintre cele mai importante din Regiunea Centru, un proiect care n-ar fi fost posibil fără implicarea tuturor primarilor din Ţara Făgăraşului. La finele proiectului vom avea 49,6 km de drum reabilitat în totalitate şi cu audit de trafic realizat”, a declarat preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.

Contract de peste 141 de milioane de lei

La rândul său, Florin Ioani, primarul comunei Viştea, a menţionat că „orice primar din Ţara Făgăraşului îşi dorea acest drum, care va dezvolta întreaga zonă. Artera traversează toate satele de sub munte, de la Perşani, la Ucea, astfel că va pune în valoare Munții Făgăraș şi va contribui la dezvoltarea turismului. Se ştie, o infrastructură bună aduce cu sine dezvoltarea altor ramuri economice. Dacă în trecut Ţara Făgăraşului era ca un fel de periferie, unde se realizau doar cârpeli în ceea ce priveşte infrastructura, astăzi, datorită implicării Consiliului Judeţean Braşov, lucrurile s-au schimbat în bine”.   
Valoarea totală a contractului de execuţie a modernizării „Drumului de sub munte” este de 141.594.653,28 lei.
În actualul mandat, Judeţul Braşov este fruntaş la nivelul Regiunii Centru, cu peste 300 de milioane de lei în implementare din fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii rutiere, bani care se vor reflecta în 100 de km de drumuri reabilitate în totalitate.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Mie, 28 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9197   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1624   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7767   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5538   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2319   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3133   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5154   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.8600   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Consideraţi că valul 4 de Covid va veni cu noi restricţii pentru populaţie?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter