myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Drum închis din/în DN11. Nu s-au supărat beneficiarii, ci Primăria

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

După ce, la cererea Poliției Rutiere, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a închis, în decembrie 2019, un drum de acces din/în DN1 (detalii, în link, la final), prin care se ajungea la un restaurant pescăresc şi la un complex rezidenţial dintre Braşov şi Hărman, șoferii s-au descurcat și au deschis altă „intrare/ieșire”, cu câteva sute de metri mai sus. Primul drum (de exploatare) este la km 10+800, pe sensul Brașov-Covasna, al doilea, la km 11+654.

Miercuri, drumarii l-au închis și pe acesta cu un parapet. În prealabil, decizia a fost anunţată Primăriei Hărman în 12 octombrie, într-o întâlnire care a avut loc la sediul DRDP Brașov, în prezența reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție. Primarul ales al comunei, Alexandu Velican, a declarat că „nu am fost de acord cu acest demers şi am propus identificarea altor soluţii, însă punctul nostru de vedere nu a fost acceptat”.

Edilul a precizat i s-a comunicat faptul că respectivul acces va putea fi deschis în momentul în care se vor realiza lucrări de sistematizare a intersecţiei, care să respecte prevederile legale în vigoare.

„Primăria Hărman a dat curs solicitării şi a început demersurile pentru resistematizarea accesului prin acel punct, până în momentul de faţă fiind identificaţi toţi proprietarii terenurilor din zonă. Următorul pas va fi să obţinem terenul necesar amenajării unei benzi de accelerare-decelerare şi a uneia pentru schimbare de sens. După această etapă vom întocmi proiectul necesar pentru obţinerea tuturor avizelor, vom identifica sursele bugetare şi vom aloca fondurile pentru demararea proiectării şi execuţiei lucrării. Facem toate eforturile ca întreaga procedură să dureze cât mai puţin, iar resistematizarea accesului în zona vizată să se realizeze cât mai rapid”.

Cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, au precizat, prin vocea purtătorului de cuvânt, Robert Elekes, că Poliția Rutieră a cerut închiderea drumului, ce este unul de pâmânt și aparține UAT Hărman, care trebuie să se ocupe de sistematizare, pentru a obține autorizație de acces în condiții de siguranță.

„Acum vreo două săptămâni am avut o întâlnire cu Poliția și am fost întrebați ce s-a întâmplat cu drumul de acces din și în DN11 spre zona respectivă, închis în decembrie, anul trecut, dacă s-a schimbat ceva, dacă a rezolvat Primăria realizarea intersecției. Așa am aflat că a apărut acest al doilea drum, că se mutase cu un kilometru «intersecția», la fel de periculoasă, cu accidente rutiere. Ulterior, cei de la Poliția Rutieră au trimis o adresă cu mai multe probleme de rezolvat, printre care ni s-a cerut să închidem și acest al doilea drum”, a declarat Robert Elekes. 

Până la remedierea situaţiei de către Primăria, accesul către noua zonă rezidenţială şi restaurantul pescăresc se va putea face doar prin Hărman – intrare din str. Mircea cel Bătrân.

Siguranța rutieră, pe primul plan

Curios este că, deși sunt afectați direct de faptul că nu mai este acces direct din DN11 către zona rezidențiala și agricolă din Hărman, unde sunt amplasate și ferma piscicolă și restaurantul pescăresc, reprezentanții societății nu s-au opus (și ei au participat la întâlnirea de luni dintre cei de la DRDP, Poliție și Primăria Hărman) , dimpotrivă, au anunțat că susțin întru totul această inițiativă a autorităților. Într- postare pe Facebook, ei au oferit și câteva explicații necesare:

„Drumul de acces în/din DN11 cu punctul de acces de la KM11+654 apartine de UAT HARMAN (asemenea drumului de acces inițial care a fost închis pe 02.12.2019), este prelungirea străzii Mircea Cel Bătrân din Harman și deservește întreagă zona care la acest moment cuprinde: cartiere noi cu sute de case locuite, loturi de teren cu construcții în plină desfășurare, terenuri agricole exploatate de companii și privați, loturi de teren cu grădini și construcții temporare folosite periodic de proprietari, cu precădere în weekend-uri, dar și alte loturi de mii de metri pătrați de teren construibil, în curs de parcelare. Și bineînțeles, fermă piscicolă și restaurantul nostru

 Deoarece în repetate rânduri drumurile de acces din DN11 către zonă au fost fals asimilate că aparțînând de complexul (…), dorim să precizăm cât se poate de clar că NU DEȚINEM ÎN PROPRIETATE ACEST DRUM DE ACCES (și nici pe cel închis anterior), fiind DRUMURI PUBLICE ce aparțîn de UAT HĂRMAN. Complexul se află de altfel amplasat la peste 500m de punctul de acces din DN11 (KM 11 +654).

Această zonă este în continuă dezvoltare de cel puțîn 10 ani și nu se va opri aici. Traficul din zonă a crescut, iar pe viitor numărul de utilizatori ai drumurilor de acces va fi tot mai mare. Întreagă zonă este momentan deservită de acest unic drum de acces cu intrare/ieșire din HARMAN – Str. Mircea cel Bătrân și intrare/ieșire din DN11.

În aceste condiții, amenajarea accesului la drumul național conform normativelor în vigoare pentru a asigura condiții de maximă siguranță pentru participanții la trafic este absolut necesară și nu mai permite amânare.

În contextul incidentelor rutiere repetate produse anterior în preajma intersecției cu drumul național DN11 și a apropierii sezonului rece, Direcția Regională Drumuri și Poduri Brașov și IPJ Brașov au dispus ÎNCHIDEREA ACCESULUI DIN DN11, până la amenajarea în conformitate cu normativele în vigoare.

În acest sens, va aducem la cunoștință că începând cu această săptămâna (termen 16.10.2020) DRUMUL DE ACCES din DN11 către Harman (KM11+654) VA FI ÎNCHISpână la soluționarea accesului conform normativelor și în condiții de siguranță .

Accesul către nouă zona rezidențială și complexul (…) se va putea face doar prin HĂRMAN – intrare din Str Mircea cel Bătrân.

Chiar dacă accesul către complexul nostru va fi de acum restricționat pe o singură cale, dorim să eliminăm orice fel de pericol pe care accesul inițial îl presupunea din cauza lipsei unei amenajări corespunzătoare și nu dorim că numele locației noastre să mai fie asociat cu evenimente rutiere de care nu suntem răspunzători.

Sperăm că această măsură va determina autoritățile competențe să demareze cât mai repede procedurile de amenajare ale unei cai de acces la drumul național, acces care să deservească în condiții de maximă siguranță necesitățile unei zone care va continuă să se dezvolte.

Suntem deschiși către colaborare cu autoritățile în măsură, cu orice putem fi de ajutor”.

Citiți și:

BRAȘOV. Drum blocat de azi. După ani de folosire, autoritățile au aflat că e ilegal!

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 23 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9219   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1823   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7455   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5428   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2311   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3284   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5165   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.2700   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că un profesor care este prins copiind ar trebui exclus din învăţământ?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter