myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. 10.000 de copii și 79 de dascăli nu au cum să facă școală online / Aproape 3.000 de elevi rămân cu mediile neîncheiate

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Inspectoratul Şcolar (IŞJ) Braşov a finalizat de centralizat datele, solicitate de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, privind dotarea elevilor și a cadrelor didactice din județ cu mijloacele necesare pentru participarea la școala online. În acest an şcolar 2020/2021, în unitățile de învățământ din județ sunt înmatriculați 84.274 de copii, de la grădiniţe până la clasele de liceu. 10.040 de copii din judeţul Braşov nu au dispozitivele necesare pentru a participa la cursurile online, așa cum se desfășoară învățământul de (prea) multe luni. 
Ceilalți peste 74.000 de elevi fac şcoală online. Sau, mai bine zis, îndeplinesc condițiile, pentru că nimeni nu-i poate obliga să participe activ la ore. Cei mai mulţi au smartphone: 32.966. Alţi 21.669 de elevi au laptopuri, iar 14.153 au tablete. În faţa „clasicului” desktop fac școală 5.434 de copii din tot judeţul. În ceea ce privește posibilitatea de a se conecta online, sunt 9.372 de copii care nu au acces la internet, potrivit datelor centralizate puse la dispoziție de purtătorul de cuvânt al IŞJ Braşov, Valentin Bucur.

Dintre cei 5.711 profesori din judeţul Braşov, peste 99% au acces la internet şi 98% au şi dispozitive. Sunt 30 de dascăli care au declarat că nu au acces la internet.  5.521 au şi dispozitive, iar cei mai mulţi fac orele pe laptop – 3.735, alţi 1.176 – pe smartphone, 473, pe desktop, iar 137 pe tabletă. În schimb, 79 de cadre didactice au declarat că nu au dispozitive pentru şcoala online.

Aproape 3.000 de elevi cu situația școlară neîncheiată

Pentru 2.938 de copii din judeţul Braşov nu pot fi încheiate mediile pentru primul semestru, potrivit datelor oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov. 1.789 dintre ei sunt în mediul urban, iar 1.149 în mediul rural. Peste 4% din totalul celor aproape 70.000 de elevi cărora trebuie să le fie încheiate mediile în primul semestru. Cei mai mulţi sunt la nivel primar şi gimnazial, atât în urban, cât şi în rural. De aici sunt excluşi preşcolarii şi cei din clasele pregătitoare, care nu primesc note şi nici calificative. „În mediul urban, care reprezintă trei sferturi din ponderea elevilor din județ, sunt 3,35%, procentaj declarat de directorii unităţilor şcolare, cărora nu li se pot încheia mediile în primul semestru, în timp ce în mediul rural avem 7,21%”, a explicat Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al IŞJ Braşov.

Motivele sunt legate de lipsa accesului la tehnologie, dar mai sunt şi altele: „Din ce ne-au declarat directorii, în urma a ceea ce au declarat părinţii diriginţilor, unul dintre motive îl reprezintă faptul că o parte dintre aceşti elevi nu doresc sau refuză să participe la aceste ore, deşi, declarativ, au şi dispozitive, şi conexiune la internet. E un absenteism în mediul online. Un al doilea motiv este că, deşi participă la aceste lecţii online, este o participare pasivă”, a mai spus Valentin Bucur.

„Creditați” pentru semestrul al II-lea

În toată ţara, în aceeaşi situaţie de a nu avea mediile încheiate se află, în total, aproximativ 65.000 de elevi, a anunţat, ieri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. „Trebuie avut în vedere că, în ultimii ani, numărul elevilor care se aflau anual în această situaţie era de aproximativ 15.000”, a mai spus oficialul.
Cum lucrurile nu pot rămâne așa, ministrul Educaţiei a anunţat că va fi prelungită perioada de încheiere a situaţiilor şcolare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea. Este un fel de creditare după modelul practicat în universități. Mediile vor putea fi încheiate şi cu un minim de două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline. De exemplu, dacă o disciplină are alocate 4 ore pe săptămână, în mod normal, media se încheie cu 5 note, căci formula este n+1, unde n înseamnă numărul de ore alocate. Ca și în al doilea semestru școlar din 2019/2020, mediile din acest semestru se vor încheia şi cu două note.

Școala online se desfășoară cel puţin până în 29 ianuarie, când se încheie semestrul I. Din 30 ianuarie, elevii intră în vacanţa intersemestrială, urmând să se întoarcă la şcoală din 8 februarie, când începe semestrul al II-lea.

Citiți și:

Trei sferturi dintre profesori şi părinţi şi peste jumătate dintre copii consideră necesară redeschiderea şcolilor

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 06 Dec 2021
Euro   Euro   EUR   4.9483   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3786   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8051   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7500   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2470   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4205   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5300   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   135.6200   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că preţurile la alimente vor continua să crească în perioada următoare?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter