myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Despre Sala Polivalentă... NOUTĂȚI. „Termenul de execuție este de 36 de luni”! Alte proiecte

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 
Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, a participat astăzi, împreună cu senatorul Mihail Veștea, la o întâlnire cu Manuela Pătrășcoiu, directorul general al Companiei Naționale de Investiții (foto 2). S-a discutat despre stadiul proiectelor CJ și ale celorlalte autorităţi publice locale implementate de CNI în localităţile judeţului şi în municipiul Brașov.
 
Printre altele, s-au trecut în revistă proiectul Sălii Polivalente a Braşovului, cel al modernizării şi reabilitării Drumului Judeţean DJ 102 I Valea Doftanei - Brădet, care va reprezenta o alternativă la traficul de pe DN 1, precum şi reabilitarea Corpului B al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. De asemenea, am vorbit şi despre alte proiecte investiţionale care ar putea fi implementate în perioada următoare.
 
„În privinţa construirii Sălii Polivalente a Braşovului, doamna director Manuela Pătrăşcoiu ne-a asigurat că în această săptămână caietul de sarcini privind construcţia obiectivului va fi încărcat în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP) şi procedurile vor fi demarate în vederea stabilirii constructorului. Am susţinut de la bun început proiectul Săii Polivalente, o investiţie de 404.556.674,10 lei (peste 83,5 milioane de euro), pe care o consider indispensabilă pentru un oraş de talia Braşovului. Pe parcursul anului 2020, împreună cu Mihail Veştea - la vremea respectivă secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, am participat la mai multe întâlniri de lucru, inclusiv cu premierul de atunci, Ludovic Orban, având ca tematică elaborarea proiectului, dimensionarea investiţiei şi stabilirea modalităţii concrete prin care obiectivul putea fi preluat în portofoliul Companiei Naţionale de Investiţii. Toate demersurile noastre s-au materializat odată cu emiterea Ordinului Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei din 15 iulie 2020, prin care Sala Polivalentă a fost preluată în portofoliul Companiei Naţionale de Investiţii şi inclusă în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul «Săli de sport». Anul trecut, documentaţia tehnico-economică la faza de proiect tehnic şi detaliile de execuţie pentru Sala Polivalentă, elaborate de Municipalitatea braşoveană, au fost aprobate în comisia interministerială. În 25 august 2020 a fost emis avizul Comisiei Tehnico-Economice a CNI, iar în 24 septembrie a fost adoptată Hotărârea de Guvern necesară pentru predarea-preluarea obiectivului spre finanţare şi execuţie. Am ajuns, iată, în stadiul achiziţiei lucrărilor de execuţie şi sper că aceste proceduri se vor desfăşura fără probleme, astfel încât să putem avea un constructor în cel mai scurt timp cu putinţă. Conform proiectului, termenul de execuţie a Sălii Polivalente este de 36 de luni”, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


VEO

Curs BNR

Vi, 07 Mai 2021
Euro   Euro   EUR   4.9262   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0800   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6770   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4941   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2293   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3476   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5187   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.3800   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că se va ajunge şi la noi să se ofere bani celor care se decid să se vaccineze?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter