myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Indexare și majorări de taxe și tarife

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Consilierii județeni urmează să aprobe, în ședința de plen de astăzi, un proiect de hotărâre privind stabilirea taxelor pentru certificatele, avizele și autorizațiile eliberate de CJ Brașov, a taxelor speciale, precum și a altor taxe și tarife pentru anul 2021. Proiectul și anexele sunt aici.

Conform proiectului de HCJ, ar urma să crească unele taxe speciale percepute de Direcţia Judeţeană Comunitară de Evidenţă a Persoanelor (DJCEP) Braşov, dar şi de Serviciul de protecţie a plantelor, în timp ce taxele de intrare la muzeele Consiliului Judeţean şi alte taxe, precum cea de percepută de Serviciu de autorizaţii şi disciplină în construcţii ar urma să rămână la nivelul celor din 2020.

Direcţia Judeţeană Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Braşov a propus „actualizarea”, prin majorare, a tarifelor speciale pentru activităţile de stare civilă, în timp ce taxele pentru eliberarea cărţilor de identitate rămân neschimbate. Concret, taxa pentru avizarea transcrierii în registrele de stare civilă a actelor de stare civilă ale cetăţenilor români întocmite de autorităţile străine ar urma să crească de la 160 la 164 de lei, dacă avizarea se face în 30 de zile, şi de la 320 la 329 de lei, dacă se face în regim de urgenţă, în trei zile lucrătoare. Şi taxa de schimbare a numelui sau prenumelui pe cale administrativă ar urma să crească de la 215 la 221 de lei.

Certificate, avize și autorizații

De asemenea, ar urma să fie indexate (cu rata inflației din 2019 - 3,8%) şi majorate, în medie cu 36,92%, valorile impozabile la clădiri, iar cu 36,37% taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor reglementate de articolul 474 din Codul Fiscal.

Conform proiectului publicat de CJ Braşov, Direcţia Arhitect Şef - serviciul autorizaţii, avize şi disciplină în construcţii propune menţinerea cuantumului taxelor şi tarifelor pentru anul 2021 la nivelul celor practicate în anul 2020.

De asemenea, ar urma să rămână neschimbate şi taxele şi tarifele percepute deDirecţia Drumuri Judeţene şi Servicii Publice - Serviciul de Gestionare, urmărire, decontare contracte şi Serviciul lucrări de întreţinere şi investiţii pe drumurile Judeţene - Autoritatea de Transport judeţean persoane, precum şi cele percepute de Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” şi Centrul Cultural Reduta.

Închirierea unui tractor și foto-video la muzeu, mai scumpe

Serviciul Public Judeţean de Protecţie a Plantelor a propus majorarea tarifelor pentru lucrările de prestări servicii şi pentru închirierea utilajelor agricole. Astfel, închirierea unui tractor de la serviciul aflat în subordinea CJ Braşov ar costa 384 de lei pe lună, faţă de 378 de lei tariful perceput anul trecut, propunerea de majorare fiind justificată prin modificarea preţurilor carburanţilor.

Taxele percepute pentru vizitarea muzeelor aflate în subordinea Consiliului Judeţean Braşov - Muzeul Judeţean de Istorie Braşov, Muzeul de Artă Braşov, Muzeul de Etnografie Braşov şi Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov, cu structurile acestora - rămân aceleaşi de anul trecut. Însă Muzeul de Etnografie a propus creșterea de 1,3 ori a tarifelor pentru fotografiere și filmare, cu excepția celor profesionale, cu trepied, care se reduc cu 33,33%.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


VEO

Curs BNR

Vi, 07 Mai 2021
Euro   Euro   EUR   4.9262   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0800   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6770   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4941   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2293   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3476   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5187   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.3800   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că se va ajunge şi la noi să se ofere bani celor care se decid să se vaccineze?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter