myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Traseele de navetiști scoase la licitație pe patru grupe / Terminalul RAT Bartolomeu devine autogară

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Todorică Șerban, cel care coordonează Grupul de lucru pentru realizarea Planului de Mobilitate la nivelul judeţului Braşov, a prezentat luni concluziile Studiului de trafic/mobilitate și oportunitate pentru efectuarea serviciului de transport public județean de persoane, prin curse regulate, în județul Brașov. 

Documentul, elaborat de firma de consultanță Certrans Level SRL, va sta la baza pregătirii documentațiilor necesare achiziției pe care administrația județeană o va lansa în acest an pentru delegarea gestiunii serviciului de transport public județean de persoane, realizat prin curse regulate, în aria teritorială de competență a UAT Județul Brașov.  

Vicepreședintele Șerban a anunțat că vor fi scoase la licitație patru grupe de trasee care acoperă întregul județ. 

Cea mai amplă grupă de trasee are ca punct de plecare oraşul Victoria, trece prin localitățile de la poalele Munților Făgăraș, urmează Drumul Național 73 A, tranzitează orașul Zărnești - de unde colectează călători inclusiv din satele brănene, și ajunge la Brașov. 

Cea de-a doua grupă de trasee pleacă din municipiul Făgăraș, adună călători din localitățile situate pe ambele maluri ale Oltului și străbate Drumul Național 1, până la Brașov. 

Cea de-a treia grupă de trasee porneşte din orașul Rupea, colectează călători din zona de nord a județului și urmează Drumul Național 13, având ca punct terminus Brașovul. 

Cea de-a patra grupă include trasee din zona localităților Augustin - Ormeniș - Apața - Măieruș și străbate DN 13, până la Brașov. 

„Am studiat cele patru grupe de trasee stabilite la nivel judeţean și consider că a fost creat un număr suficient de curse regulate. Ele ţin cont de necesităţile identificate la nivelul localităţilor, de nevoile cetăţenilor din judeţul Braşov care fac naveta la locurile de muncă sau la şcoală, dar şi de potenţialul turistic al zonelor tranzitate. Consultantul ne-a precizat kilometrii acestor trasee, perioada de timp în care sunt parcurse respectivele trasee, staţiile necesare, precum şi numărul de maşini care trebuie să le deservească. Din studiu reiese că pentru cele patru grupe de trasee vor fi necesare un număr total de 61 de autovehicule, plus alte 12 de rezervă”, a spus vicepreşedintele CJ Todorică Şerban. 

Protocol cu Primăria Brașov

Punctul final al tuturor celor patru grupe de trasee este municipiul Braşov, mai precis terminalul RAT de la Bartolomeu. În consecinţă, urmează semnarea unui protocol între Consiliul Judeţean Braşov, RAT Braşov şi Primăria Municipiului Braşov, în baza căruia terminalul din Bartolomeu să poată fi utilizat ca autogară, de către autobuzele care asigură transportul judeţean. 

Protocoale distincte vor fi încheiate între Consiliul Judeţean şi Municipiul Făgăraş, respectiv Oraşul Rupea şi Oraşul Victoria, pentru utilizarea autogărilor din cele trei localităţi. 

Totodată, specialiştii CJ Braşov de comun acord cu primarii localităţilor din Zona Metropolitană vor stabili staţiile în care vor putea să oprească autobuzele de transport judeţean care tranzitează respectivele localităţi. 

„Ne preocupă asigurarea unui transport județean de persoane modern și eficient, realizat în condiții civilizate şi la tarife oneste, cu respectarea tuturor normativelor în domeniu. În egală măsură, ne interesează să avem operatori pe toate traseele din judeţ pe care trebuie să le acoperim, astfel încât cetăţenii să aibă acces neîngrădit la acest serviciu public. Vrem să pregătim cât mai bine lansarea licitației pentru atribuirea traseelor de transport județean de persoane, în așa fel încât la 31 decembrie să putem avea contractele semnate cu prestatorii”, a menţionat preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 03 Dec 2021
Euro   Euro   EUR   4.9487   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3767   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8121   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7595   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2460   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4089   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5302   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.0500   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că varianta OMICRON va determina autorităţile să impună noi restricţii?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter