myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Lucrări mult întârziate pe șantierul Aeroportului. Antreprenorul sibian greu s-a dat dus

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Consiliul Judeţean Braşov a lansat o nouă licitaţie pentru finalizarea lucrărilor la șapte din cele nouă  „obiecte” din incinta viitorului Aeroport de la Ghimbav. Firma care a obţinut contractul, în ianuarie 2019, SC Construcţii SA din Sibiu, avea trei luni pentru elaborarea proiectului tehnic și opt luni pentru realizarea construcțiilor propriu-zise. În octombrie 2020, realizase doar 11% din ceea ce trebuia, iar CJ a reziliat contractul, dar firma a mai stat câteva luni degeaba pe șantier. 

Povestea a început chiar în primele zile din 2019, când, în cadrul proiectului general de construire a Aeroportului Internațional de la Brașov, UAT Județul Brașov, în calitate de autoritate contractantă, a încheiat cu antreprenorul SC Construcții SA Sibiu Acordul Contractual nr. 1/85/04.01.2019 având ca obiect „Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru nouă obiecte: Obiectul 2 - Clădire energetică, Obiectul 3 - Remiza PSI, Obiectul 4 -  Posturi control acces, Obiectul 5 - Gospodărie de apă, Obiectul 7 - Parcare auto și drum acces terminal - DJ 103C, Obiectul 9 - Drumuri tehnologice interioare, Obiectul 11 - Împrejmuire și porți, Obiectul 12 - Rețele interioare în aeroport, Obiectul 24 - Platforma antisuflu”.

După demararea contractului, părțile au convenit excluderea din contract a Obiectului 11 - Împrejmuire și porți, deoarece realizarea acestuia a necesitat adaptarea la cerințele Administrației Bazinale de Apă Olt cu privire la devierea canalului Beselcin.

Deși autoritatea contractantă a notificat în repetate rânduri antreprenorul cu privire la îndeplinirea defectuoasă a contractului, acesta din urmă nu și-a respectat obligațiile contractuale la termenele și în condițiile stipulate în contract, motiv pentru care Județul Brașov a transmis antreprenorului notificarea de reziliere a contractului cu nr. 16280/07.10.2020.

 În urma efectelor acestei notificări de reziliere, Acordul Contractual nr. 1/85/04.01.2019 a fost reziliat începând cu data de 23.10.2020, din cauza neîndeplinirii acestuia.

Autoritatea județeană a contractat specialiști care să realizeze o expertiză tehnică extrajudiciară de constatare, iar raportul prezentat de către aceștia constată că antreprenorul SC Construcții SA a încălcat prevederile contractului și a întârziat în mod nejustificat execuția lucrărilor, beneficiarul fiind îndreptățit la rezilierea contractului.

 SC Construcții SA Sibiu nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale, astfel încât la data preconizată de terminare a lucrărilor conform contractului, antreprenorul a executat doar 11,7% din contract.

Județul Brașov a făcut demersurile de preluare a amplasamentului, dar în urma repetatelor tergiversări cauzate de antreprenor, reintrarea în posesia amplasamentului s-a realizat abia în luna ianuarie 2021.

Pentru recuperarea prejudiciilor cauzate Județului Brașov din motivul neîndeplinirii contractului de către antreprenorul SC Construcții SA, Consiliul Județean Brașov va face demersuri atât în instanță, cât și cu asiguratorul antreprenorului, în vederea recuperării sumelor rezultate.

„Din momentul semnării contractului pentru realizarea celor nouă obiecte din cadrul Aeroportului Internațional Brașov, la nivelul Consiliului Județean Brașov am făcut demersurile necesare și am luat toate măsurile pentru ca firma din Sibiu să respecte prevederile contractuale și graficul de execuție convenit. Am avut numeroase ședințe pe această temă, cât și discuții cu reprezentanții firmei și de fiecare dată am primit asigurări că lucrurile vor intra în normal, în așa fel încât lucrările prevăzute în contract să fie realizate. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat și de aceea am fost nevoiți să recurgem la măsura rezilierii contractului. Dorința noastră a fost să putem construi cele nouă obiecte într-un timp cât mai scurt. Vrem în continuare acest lucru și am încredere că vom găsi un antreprenor care să construiască rapid cele șapte obiecte pe care le avem acum în procedură de achiziție”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Pentru a finaliza toate obiectivele menționate mai sus, Consiliul Județean Brașov a demarat procedurile de achiziție publică în vederea desemnării antreprenorului care să finalizeze șapte obiecte de investiții din cadrul infrastructurii aeroportuare, respectiv: Obiectul 2 - Clădire energetică, Obiectul 3 - Remiza PSI, Obiectul 4 -  Posturi control acces, Obiectul 5 -  Gospodărie de apă, Obiectul 7 - Parcare auto și drum acces terminal - DJ 103C, Obiectul 9 - Drumuri tehnologice interioare, Obiectul 12 - Rețele interioare în aeroport.

În ceea ce privește finalizarea Obiectului 24 - Platforme antisuflu, având în vedere că acest obiectiv este finalizat în proporție de 85% și că lucrările de balizaj presupun o adaptare tehnică în vederea montării echipamentelor pe această structură, execuția în vederea finalizării acestui obiectiv va fi preluată de antreprenorul care realizează contractul de balizaj.

Citiți și:

Update BRAȘOV. „Construcţia Terminalului Aeroportului s-a finalizat”

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Brașovean
+1 #1 Brașovean 13-04-2021 08:51
Am avut dreptate mai acu câțiva ani în urmă ,când mi-am dat cu părerea : când va zbura porcul , atunci va decola și un avion de pe aeroportul Ghimbav .
Citat | Raportează către un administrator
absolventii
-3 #2 absolventii 13-04-2021 09:43
Pai astia vor sa construiasca cu pomana, adica sa vina sibiul si sa lucreze gratis la infrastructura lor!
Bai pomanagiilor, de ce nu a castigat o firma iasoveana licitatia ? Aud ?? aaaa, nu aveti, voi sunteti specializati doar pe tunuri imobiliare, pe cartiere mahalale ghetouri, pe mafie moldoveneasca si evreiasca! Brasovul arata ca valea jiului, in caz ca n-ati observat, iar economic, tot p-acolo este!!!
Unde sunt marile firme de constructii iasovene ? le-ati distrus... ati distrus tot in orasul asta, e oras epava!

Va place sa aruncati vina pe altii (sibieni), dar voi, termitelor, nu terminati o strada de 100 m in centru de pavat cu piatra cubica! Astia sunteti, asta e nivelul vostru!
Citat | Raportează către un administrator
Bartolomeu
+3 #3 Bartolomeu 13-04-2021 14:09
Adrian Veştea, preşedinte al Consiliului Judeţean declara ca lucrarile sunt ...avansate!Sti mati brasoveni, aveti putintica rabdare: aeroportul a fost construit de la zero , deci sa ne intoarcem la anul de gratie cand a inceput lucrarea!Curat- murdar "trafic" aerian pe la aeroport, coane Adriane! Bartolomeu
Citat | Raportează către un administrator
Raoke Kaka
+3 #4 Raoke Kaka 13-04-2021 18:45
Marele Vestea... zis "dosarel"... a pus un coleg din penelea la Metrom în CA.... mare domn...mare caracter.
Gurile rele spun ca sunt coledzi de dosarele....
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 02 Iun 2023
Euro   Euro   EUR   4.9633   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6099   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7790   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0913   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2599   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4361   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5377   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.7300   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că şoferii RATVB vor intra în grevă generală?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter