myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Vin și (alte) vești bune de la Aeroport

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Încă patru „obiecte” care intră în componența infrastructurii aeroportuare și-au găsit constructor, după ce achiziția lucrărilor de deviere a canalului Beselcin şi de montare a sistemului de protecţie perimetrală la Aeroportul Internaţional Braşov a fost finalizată, anunță reprezentanții Consiliului Județean.

Comisia creată la nivelul CJ Brașov pentru realizarea acestei proceduri a evaluat documentațiile depuse de patru ofertanţi unici şi trei asocieri de firme, respectiv Eren Cons, Meva Concept, Imfalt Yol Yapi Sanayi Ticaret AS, Morani Construct, Consal SRL- RS Activ, Asocierea Viarom Construct - Electrogrup și Asocierea Eldiclau Prest - Helinick. 

În urma evaluării propunerilor tehnice și financiare ale ofertanților și după aplicarea criteriului de atribuire „Cel mai bun raport calitate/preţ” și a algoritmului de calcul asociat, proiectul investițional „Execuție Deviere canal colector Beselcin cu impact asupra drumului perimetral și de acces la echipamente tehnologice, precum și asupra gardului perimetral și a porților de acces – etapa III AIBG; Execuție Sistem de protecție perimetrală (Sistem de televiziune cu circuit închis pentru gard perimetral și zona tehnică) etapa a III a AIBG” a fost adjudecat de Asocierea SC Consal SRL - SC RS Activ SRL.  

Ofertantul câștigător s-a angajat să realizeze investiția la valoarea de 21.678.422,21 lei fără TVA, în condițiile în care autoritatea contractantă a estimat lucrările la suma de 28.662.641,10 lei fără TVA. Finanţarea va fi asigurată din bugetul local al Judeţului Braşov pe anul 2021. 

În cazul în care alți participanți la achiziție nu vor contesta rezultatul, contractul de execuție a lucrărilor urmează să fie semnat după perioada legală de contestații, care se încheie pe 26 aprilie. 

Asocierea câștigătoare propune două firme subcontractoare, respectiv SC Brahms International SRL - care urmează să execute 4,84% din lucrările de montare a sistemului de protecție perimetrală, și SC Flash Lighting Services SA - care va implementa 30% din execuția sistemului de protecție perimetrală.  

În cadrul acestui contract sunt planificate patru tipuri de lucrări: construirea drumului tehnologic perimetral şi a acceselor la echipamentele de radionavigaţie; construirea împrejmuirilor şi a porţilor; devierea canalului colector Beselcin; montarea sistemului de protecţie perimetrală (sistem de televiziune cu circuit închis pentru gard perimetral şi zona tehnică). 

„Aeroportul Internaţional Braşov este cel mai important proiect investiţional al Judeţului Braşov. De aceea, facem toate demersurile pentru ca partea de construcţie a infrastructurii aeroportuare şi cea de operaţionalizare să fie terminate în cel mai scurt timp. Dispunem de fondurile necesare pentru a duce la bun sfârşit lucrările pe care le avem în derulare și pentru a achiziționa toate echipamentele de care avem nevoie pentru operaționalizarea Aeroportului. În bugetul din acest an am prevăzut o sumă-record destinată implementării Aeroportului. Este vorba despre 188.295.000 de lei, din care 30.000.000 de lei sunt alocate de Guvernul României”, afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Citiți și:

Update BRAȘOV. Construcții SA a realizat 11,39% din lucrări pe șantierul Aeroportului, le-a lăsat să se degradeze și i-a „sabotat” pe ceilalți antreprenori (GALERIE FOTO)

Update BRAȘOV. „Construcţia Terminalului Aeroportului s-a finalizat”

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 28 Noi 2022
Euro   Euro   EUR   4.9266   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7043   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6863   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9892   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2447   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.5027   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5189   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   120.6300   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că va avea loc schimbarea de premier, potrivit protocolului semnat de coaliţia de guvernare?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter