myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Universitatea „Transilvania” urcă în diferite clasamente internaționale

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

10 universităţi din România se regăsesc în în topul internaţional „Times Higher Education - 2021”, care analizează impactul pe care îl au instituţiile de învăţământ superior în societate. Între ele, Universitatea Transilvania din Braşov se clasează pe locurile 601-800 (dar dintre universităţile româneşti este pe locul 5). Clasamentul Impact Rankings 2021 evaluează universităţile participante în funcţie de modul în care aplică obiectivele de dezvoltare durabilă stabilite de ONU. Printre indicatorii stabiliţi se numără reducerea sărăciei, egalitatea de gen, creşterea economică, activităţile privind protejarea climei şi al mediului înconjurător, responsabilitatea privind consumul şi producţia etc. Universitatea Transilvania din Braşov are cel mai mare punctaj pentru indicatorul „parteneriate”. La acest capitol, UNITBV este prima dintre  universităţile din România. Instituţia braşoveană a obţinut un scor important şi la capitolul „eliminarea sărăciei”, unde au fost analizate activităţile şi suportul oferit de universitate, atât studenţilor cu o condiţie materială precară, cât şi comunităţii locale defavorizate. La acest capitol, în România, Universitatea Transilvania este surclasată doar de către USAMV Cluj Napoca.
Pe primele locuri dintre instituţiile româneşti în acest clasament se situează Universitatea din Bucureşti (pe locurile 301-400) şi Universitatea Babeş Bolyai (pe locurile 401-600).
În clasamentul de anul acesta au fost incluse 1.115 universităţi, din 94 de ţări, cu peste 300 de universităţi mai mult decât anul trecut.

Cel mai mare salt în topul 2.000

Intrată, în 2019, pentru prima dată în clasamentul Center for World University Ranking (CWUR) al celor mai bune 2.000 de universităţi din lume (pe locul 1844), în anul acesta, Universitatea Transilvania din Braşov a înregistrat cel mai mare salt (35 de locuri) dintre cele 10 universităţi româneşti incluse în acest prestigios clasament internaţional, ocupând poziţia 1665.
Doar trei universităţi din ţara noastră (Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea de Vest din Timişoara şi Politehnica Bucureşti) au reuşit să urce în clasamentul CWUR 2021. Celelate şapte universităţi au întregistrat coborâri faţă de anul trecut, iar o universitate a fost eliminată. Totuşi, în primele 1000 de locuri, România are doar 2 universităţi: Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (locul 871) şi Universitatea Politehnică din Bucureşti (locul 891).
Clasamentul CWUR 2021 publicat, ieri, ia în considerare patru indicatori de performanţă, respectiv calitatea educaţiei, angajabilitatea absolvenţilor, calitatea personalului şi performanţa în cercetare. Primele 5 locuri în acest clasament sunt ocupate de Harvard University, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Stanford University, University of Cambridge, University of Oxford.


 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 23 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9219   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1823   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7455   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5428   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2311   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3284   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5165   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.2700   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Consideraţi că un profesor care este prins copiind ar trebui exclus din învăţământ?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter