myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Un singur candidat la șefia Casei de Asigurări de Sănătate

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Concursul pentru ocuparea a 37 de posturi de director general la Casele Județene de Asigurări de Sănătate, instituții care au pe mână, în 2021, un buget de aproape 45 de miliarde de lei, și-a consumat astăzi proba scrisă. Examenul a avut loc la Spitalul Universitar de Urgență București, urmând ca, în maximum patru zile, să aibă loc un interviu al candidaților. Acesta le va testa cunoștințele teoretice, practice și abilitățile/competențele manageriale.

Conform Biroului de Presă al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, pentru cele 37 de posturi s-au înscris în total 60 de persoane, în trei județe (Dolj, Olt, Timiș) procedura fiind anulată deoarece nu a fost depus nici un dosar.

În 24 de județe candidează și directorii în funcție, în 15 județe, aceștia fiind candidaţi unici (Alba, Bihor, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mureș, Prahova, Suceava, Vâlcea, Vrancea, Municipiul București). În Arad, Bistrița-Năsăud, Botoșani și Buzău sunt câte trei candidați, iar în Dâmbovița, patru.

Concursul este primul din istoria Casei Naționale în care numele candidaților au fost secretizate, aceștia invocând GDPR.

Reformarea sistemului de conducere al Caselor de Sănătate a demarat în primăvara lui 2020, atunci când fostul șef al Casei Naționale a întrerupt toate mandatele în derulare, a numit directori interimari, și a anunțat organizarea unui concurs în care să fie introduse criterii de performanță suplimentare. Însă „demiterea”  a fost doar formală, întrucât denumirea în sine a funcției, președinte-director general, fiind înlocuită cu cea de director general. Unii au fost înlocuiți, dar mulți alții, cum este cazul la Brașov, au avut de schimbat doar placa de pe ușă și cărțile de vizită.

Ordonanța de Urgență prin care s-au prevăzut, printre altele, criteriile de performanță suplimentare a fost, însă, declarată neconstituțională în iunie 2020, iar procedura a fost reluată de-abia în aprilie 2021.

Comparativ cu dosarul necesar candidaților anul trecut, la procedura anulată, acum sare în evidență „îmblânzirea” unei condiții-cheie: reducerea perioadei de activitate într-o funcție de conducere de la 5 ani la 2 ani. „Condiția referitoare la minimul anilor de experiență în funcții de conducere este de doi ani pentru înscrierea la concursul actual pentru stimularea participării şi a persoanelor tinere”, a fost explicația Casei într-un răspuns pentru G4Media.

Șefii Caselor de Sănătate au o putere financiară uriașă, gestionând deseori cele mai mari bugete dintr-un județ. Pe baza unor negocieri cu directori de spitale, patroni de firme din domeniu și medici, directorii generali împart sumele necesare pentru derularea activităților medicale din județul lor, în decurs de un an.

Bugetul pe acest an al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate este de 44,8 miliarde de lei, fiind una dintre instituțiile publice cu cel mai mare buget din țară.

CASJ Brașov este condusă, din octombrie 2018, de comisar-șef (r) Sorin Melinte, care a făcut carieră în Poliție până în 2016, apoi a lucrat la DSP Brașov, unde s-a ocupat, mai bine de un an, de achiziții publice.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Compania APA

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 18 Iun 2021
Euro   Euro   EUR   4.9250   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1340   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7441   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4992   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2321   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3425   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5181   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.8900   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Credeţi că în Braşov se respiră un aer curat?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter