myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Mici capodopere, create de elevi brașoveni din materiale reciclabile. Comprest i-a recompensat cu premii pe copiii care au reciclat prin intermediul artei

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Operatorul de salubrizare Comprest S.A. i-a provocat pe elevii brașoveni la un concurs inedit, ce a avut drept scop educarea copiilor în spiritul protecției mediului și al colectării selective a deșeurilor. 

Pe parcursul lunii aprilie, operatorul de salubrizare Comprest S.A. a derulat un concurs inedit, intitulat sugestiv „De la mic la mare reciclăm și desenăm”. Astfel, atât elevii din clasele primare, cât și cei din ciclul gimnazial au fost provocați să creeze diverse opere de artă din materiale reciclabile. Proiectul s-a derulat în parteneriat cu opt unități de învățământ din municipiul Brașov (școlile gimnaziale numerele 3, 5, 8, 11, 12, 13, 14 și 30) scopul principal fiind educarea elevilor din școli în spiritul protecției mediului, considerată a fi una dintre problemele urgente ale lumii contemporane, dar și al colectării separate a deșeurilor și reciclării acestora.

Astfel, elevii și-au putut demonstra talentul, dar și conștientiza faptul că un pas mic în domeniul reciclării poate conduce la fapte mari pentru protejarea naturii. Un robot din cutii de conserve, o corabie din cartoane de ouă sau un cățeluș din PET-uri au fost doar câteva dintre creațiile inedite create de elevi, care au obținut și premii. 

„Elevii, la fel ca părinții sau dascălii, au nevoie să conștientizeze că tot ce folosesc și consumă lasă o urmă asupra mediului. Prin exemplul lor însă, pot transmite un semnal când vine vorba de grija pentru natură. În plus, prin organizarea acțiunilor pe care le-am derulat pe parcursul anilor împreună cu elevii din școlile brașovene, am dorit să subliniemimportanța reciclării deșeurilor și din punct de vedere al economisirii resurselor, ținând cont că trăim într-o societate bazată pe consum, în care producem mult, transportăm și cumpărăm mult și aruncăm la fel de mult la gunoi”, au explicat reprezentanții operatorului de salubrizare brașovean.

Concursul s-a bucurat de un real succes în rândul copiilor, astfel că au fost primite opere de artă de la peste 180 de elevi, respectiv 108 din clasele I – IV și 76 din clasele V – VIII.

Tocmai pentru a-i motiva, toți elevii care au participat la concurs au primit diplome și premii de participare în funcție de categorie, respectiv tablete pentru desenat, pentru cei mai mici dintre concurenți și ceasuri smart, pentru cei din clasele gimnaziale, precum și materiale promoționale oferite de Comprest.

În plus, cele mai originale lucrări create de elevi au fost selectate de către un juriu format din reprezentanți ai companiei Comprest S.A.. Astfel, pe lângă materiale promoționale, și cărți copiii ale căror lucrări au obținut premiul I au primit câte un laptop, cei care s-au clasat pe cea de-a doua treaptă a podiumului câte un telefon mobil, iar cei de pe locul III căști wireless. De altfel juriul a acordat și două premii de originalitate, unde elevii au fost recompensați tot câte un telefon mobil, dar și un premiu special, unde s-au acordat un laptop. Premiile au fost alese de către compania brașoveană, astfel încât să vină în întâmpinarea nevoilor elevilor în această perioadă, când, din cauza pandemiei, orele de curs s-au desfășurat mai mult în spațiul virtual.  

Reamintim că anii trecuți, în cadrul campaniilor de responsabilitate socială derulate de operatorul de salubrizarea brașovean, ce vizează educarea tinerilor și a copiilor în spiritul protecției mediului, împreună cu Primăria Brașov, a fost derulat un proiect de informare și conștientizare a elevilor din școlile brașovene privitor la colectarea separată a deșeurilor reciclabile, ce a presupus lecții deschise practice, însă acestea au fost suspendate ca urmare a restricțiilor impuse de pandemie. 

Câștigătorii concursului „De la mic la mare reciclăm și desenăm” sunt:

 

Nr. crt

Nume și prenume

Clasa 

Școala

Premiul 

Categoria: Clasa a I a - a IV a

1

Florescu Matei

a III-a A

8

I

2

Vlad Antonia

a III-a D

5

II

3

Robert Gradinaru

a I-a E

30

III

4

Iacob Viviana Maria

a IV-a D

14

Premiul de originalitate

Categoria: Clasa a V a - a VIII a

1

Neamtu Andreea Gabriela

a VI-a C

30

I

2

Martiniuc Daria

a VI-a B

5

II

3

Stanciu Elisa

a VIII-a A

13

III

4

Doris Rebeca Andor

a V-a C

30

Premiul de originalitate

Premiul special

1

Antonia Casaneanu

clasa I E

30

Premiul special

2

David Casaneanu

3

Denis Casaneanu 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Willy
-1 #1 Willy 12-05-2021 11:40
Tiganie. Sa le doneze alora de fac Las Fierbinit, ca s-ar bucura enorm. Numai la aia kitschul e la el acasa.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 29 Noi 2021
Euro   Euro   EUR   4.9490   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3853   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8544   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7366   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2474   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4429   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.3200   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că este necesară construirea unei parcări subterane în fața Gării Brașov?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter