myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. „Casa groazei” a devenit amintire (GALERIE FOTO)

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Clădirea care adăposteşte Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de Pneumoftiziologie (UAMSP) Sânpetru a fost transformată din temelii printr-o investiţie implementată de Consiliul Judeţean Braşov cu fonduri europene, iar marţi, în prezenţa echipei de implementare a proiectului, a reprezentanţilor constructorului, proiectantului şi a dirigintelui de şantier, a specialiştilor de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi de la ADR Centru, a avut loc prima etapă a recepţiei la încheierea lucrărilor.
Valoarea totală a proiectului a fost de 11.008.884 lei, iar finanţarea a fost asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Acesta este cel de-al doilea proiect european accesat de administraţia judeţeană în mandatul 2016-2020 şi încheiat, după cel privind reabilitatea modernizarea și reabilitarea drumului judeţean DJ 112 C Hălchiu - Satu Nou - Dumbrăvița - Vlădeni şi, totodată, primul din cele două proiecte pe care CJ Braşov le-a elaborat pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice. 

Cinci licitații pentru găsirea unui constructor

Contractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat în martie 2018, însă contractul de lucrări a putut fi încheiat abia în august 2019, din cauza procedurilor birocratice. Consiliul Judeţean Braşov a repetat de 4 ori procedurile de achiziţie pentru elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor de construcţie aferente acestui obiectiv de investiţii şi abia a cincea oară achiziţia a fost reuşită, fiind depuse trei oferte. Câştigătoarea licitaţiei a fost desemnată Asocierea SC Romfit Grup SRL - SC HAR & H SRL.

Proiectul a cuprins realizarea lucrărilor de reparații și consolidare, recompartimentare, modernizare și eficientizare energetică a pavilioanelor clădirii C1 de la Unitatea Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru. 

Respectiva clădire este una de tip pavilionar, fiind alcătuită din cinci corpuri alipite, cu înălțimi și funcțiuni diferite. Este vorba despre cămin, corp de legătură, bloc alimentar, pavilion administrativ şi sală festivă. 

S-au executat lucrări de reabilitare termică, inclusiv reparații la nivelul fațadei, soclurilor și trotuarelor, de modernizare și reabilitare a instalațiilor de încălzire, climatizare și iluminat, dar și reparații la elementele structurale, la acoperiș, terase exterioare și căi de acces. S-au efectuat lucrări de recompartimentare a unor spații interioare și cele prin care întreaga clădire a fost adusă la standardele de funcționare din punctul de vedere al siguranței la incendiu. De asemenea, a fost montat un lift care să permită accesul persoanelor imobilizate în scaun cu rotile. 

„Sunt foarte bucuros că am dus la bun sfârşit încă un proiect cu fonduri europene, a cărui implementare am început-o în mandatul precedent. A fost un proiect dificil, deoarece am fost nevoiţi să realizăm cinci proceduri de licitaţie, până să reuşim să avem un constructor care să execute lucrările. Clădirea UAMSP Sânpetru arată foarte bine şi va asigura cele mai bune condiţii pentru pacienţi şi personalul medical”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

UAMSP Sânpetru ar urma să fie desființată, pentru a fi mutate aici secțiile Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie de pe Eminescu (detalii: Update BRAȘOV. Mutarea Psihiatriei se va face în „casa groazei”? și BRAȘOV. Coronavirusul ține în loc desființarea Unității Medico-Sociale de la Sânpetru). 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+3 #1 Barbu Gh. 26-05-2021 12:06
Bine, bine, nu mai merge doar cu peticeala. UNDE SUNT SPITALELE NOI!!!???
NOI VREM SPITALELE PRIMISE ÎN CAMPANII, NU DOAR PETICELI!

Brunecioara penală crede că noi uităm. Sau crede că toți sunt bătuți în cap ca votanții peneliști.

UNDE SUNT INVESTIȚIILE PROMISE!!!???
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Joi, 26 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8858   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4803   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5520   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8787   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3470   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4980   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.7600   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că Adrian Veștea va candida pentru funcția de primar al Brașovului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter