myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Mai aveți la dispoziție câteva zile pentru a completa regulamentul de REABILITARE A FAȚADELOR și cel privind folosirea PARCURILOR

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Până în 31 mai, brașovenii mai pot face propuneri de completare sau modificare a două regulamente importante, care se află în dezbatere publică. Este vorba despre Regulamentul de intervenție pentru creșterea calității arhitectural -ambientale a clădirilor din zonele de acțiune prioritară în Municipiul Brașov, precum și Regulamentul de protecţie a spaţiilor verzi, de organizare, dezvoltare şi întreţinere a acestora pe teritoriul municipiului Brașov.

Regulamentului de reabilitare a fațadelor conține modul în care Primăria Brașov va cofinanța lucrările de reabilitare, care sunt facilitățile pe care Municipalitatea le acordă celor care fac astfel de lucrări, dar și sancțiunile pentru cei care își lasă clădirile neîngrijite. În dezbatere publică este și Programul multianual pentru realizarea lucrărilor de intervenţie asupra clădirilor cu valoare cultural arhitecturală din zonele de acțiune prioritară ale Municipiului Brașov, care stabilește zonele prioritare de intervenție, obligațiile Municipalității și ale proprietarilor, precum și modul în care Fundația Monumentelor, înființată de Consiliul Local în luna februarie, va administra acest program.

Până în prezent, au fost transmise mai multe propuneri care vizează sprijinul financiar pe care Municipalitatea ar trebui să îl acorde proprietarilor. Una dintre propuneri, primită din partea Camerei de Comerț și Industrie Brașov, solicită ca, pe lângă proprietarii cu venituri mici, și entitățile non-profit/ONG-uri deținătoare de clădiri - monumente istorice să beneficieze de creditarea din partea Municipalității pentru realizarea lucrărilor, suma urmând a fi recuperată de Primărie, într-o perioadă de 5 ani.

O altă propunere prevede ca proprietarii să plătească partea care le revine către Primărie, sub forma unui impozit și nu către firma care realizează lucrările. În felul acesta, Municipalitatea va fi responsabilă de recuperarea sumelor pentru cei care nu își achită cota-parte ce le revine. În același timp, este propusă și varianta ca sumele datorate de proprietari Municipalității să fie purtătoare de dobânzi bancare, astfel încât să existe presiunea necesară pe proprietari pentru a le achita la timp (conform Conform codului de procedură fiscală, în cazul în care sumele datorate către bugetul local nu se plătesc la timp, debitorul va plăti majorări de întârziere n.r.).

În ceea ce privește proiectul Regulamentului pentru spații verzi, principalele noutăți sunt cele referitoare la accesul în parcuri. Astfel, odată cu adoptarea acestui regulament, sunt eliminate restricțiile privind accesul cu câini în parcuri şi cea referitoare la circulaţia cu patine cu rotile, biciclete, skateboard-uri. O altă interdicție care va fi eliminată prin adoptarea acestui regulament este cea referitoare la plimbarea sau odihna pe gazonul din parcuri.

Odată cu adoptarea regulamentului pentru spații verzi, Primăria propune și adoptarea altor două documente: Metodologia arborilor propuși spre tăiere - prin care municipalitatea se asigură că tipul de intervenţie necesar de aplicat asupra arborilor în cauză este fundamentat tehnic, ştiinţific, ecologic şi social, în scopul asigurării securităţii cetăţenilor şi a bunurilor lor - și Ghidul de tundere a arborilor din spațiul urban, prin care se stabilește foarte clar în ce condiții și cum se va realiza toaletarea arborilor de pe domeniul public.

Până astăzi, au fost înregistrate două propuneri de completare și modificare a regulamentului pentru spații verzi. Una este legată de hrănirea porumbeilor în parcuri, solicitarea fiind de a interzice și sancționa această activitate. Cea cea de a doua solicită menținerea restricțiilor referitoare la plimbatul animalelor de companie prin parcuri, circulația cu bicicleta sau plimbarea pe gazonul din parcuri.

Toate propunerile primite de la cetățeni vor fi analizate de departamentele de specialitate, care vor decide oportunitatea introducerii acestora în proiectele de hotărâre.

Mai multe informații despre proiectele în dezbatere publică - AICI.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 30 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9198   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1348   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7754   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5704   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2312   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3243   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5154   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.6500   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi firesc ca persoanele vaccinate să beneficieze de mai multe drepturi decât cei nevaccinaţi?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter