myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Nu unul, ci două spitale noi vor fi construite (VIDEO)

  • Apreciez !Nu-mi place !-5
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

La Brașov vor fi construite două unități sanitare noi: Spitalul Regional de Urgență - despre care se discută de mulți ani, iar astăzi s-a semnat un document de colaborare  și Spitalul de boli infecțioase și pneumoftiziologie. Primul va fi finanțat prin  Programul Operațional Sectorial (POS) Sănătate, iar celălalt, prin Programul Național de Reziliență și Redresare (PNRR), a explicat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, la Brașov, cu prilejul semnării protocolului pentru construirea Spitalului Regional, protocol semnat de Ministerul Sănătății, Primăria Brașov și Consiliul Județean (detalii: Ministrul Sănătății vine la BRAȘOV. Pentru Spitalul Regional, în principal).   

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, s-a aflat vineri la Brașov pentru a semna împreună cu primarul Allen Coliban și președintele CJ Adrian Veștea, Protocolul de colaborare în vederea realizării obiectivului de investiții „Spitalul Regional de Urgență Brașov”. La această întâlnire a participat și prefectul Cătălin Văsii. Cei trei semnatari au susținut o conferință de presă (video) în care au vorbit despre prevederile acestui protocol, dar și despre strategia abordată de cele trei autorități pentru finanțarea spitalului regional și a celui de boli infecțioase și pneumoftiziologie, care vor constitui „orașul medical” al Brașovului (medical city).
„Primăria Brașov a trimis către Ministerul Sănătății un studiu de prefezabilitate pentru un spital de boli infecțioase și pneumologie, iar acest spital a fost pus în lista de PNRR, împreună cu alte proiecte de investiții. Decizia finală va fi după ce vom avea studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și vom vedea alocarea bugetară pentru PNRR. În ceea ce privește Spitalul Regional, acesta va putea fi finanțat prin POS Sănătate. Programul Operațional Sănătate a intrat într-un proces de restructurare, odată cu apariția Planului Național de Redresare și Reziliență. Astfel, avem în plan să creștem alocarea pentru spitalele regionale. În principiu, am ales ca spitalele regionale să nu le finanțăm prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru că durata de construcție a unui spital regional, fiind un proiect de infrastructură majoră, este destul de lungă și există riscul ca, până în august 2026, să nu finalizăm cele trei spitale regionale, care sunt acum gestionate de către Ministerul Sănătății, și nici spitalul regional din Brașov. Astfel că acestea nu au fost incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență, ci se vor regăsi în POS Sănătate”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă.
Primarul Allen Coliban a arătat că semnarea acestui protocol este importantă pentru finalizarea documentației necesare accesării fondurilor nerambursabile pentru construirea spitalului regional.
„Acesta are de fapt două dimensiuni, are o dimensiune formală, de care avem absolut nevoie. Asta și pentru că în faza în care suntem, cu studiul de fezabilitate, ne-au fost cerute exact o foarte clară, delimitarea atribuțiilor și a rolului celor implicați în acest proiect. Pe de altă parte dincolo de zona aceasta, de sfera aceasta formală, care era restrânsă la cele trei entități publice partenere în acest proiect, și mă refer aici la Ministerul Sănătății, Consiliul Județean Brașov și Primăria Brașov, există o dimensiune a colaborării, a faptului că, nu întâmplător, ne aflăm în fața dumneavoastră toți. Colaborarea aceasta transcende sfera instituțiilor publice. Există și au existat și vor continua consultările atât cu medici, cu personalul medical, cu asociațiile care au promovat ideea acestui spital și care au fost o forță motrice a acestui spital până în momentul actual, cu toată comunitatea brașoveană”, a precizat primarul Allen Coliban.
Președintele CJ, Adrian Veștea, a subliniat importanța construirii acestui spital, pentru întreaga regiune, precum și necesitatea implicării active a Ministerului Sănătății în susținerea acestui proiect.

Se mai așteaptă avize

Studiul de fezabilitate pentru Spitalul Regional Brașov a ajuns la faza finală, majoritatea avizelor fiind deja eliberate. Ultimele avize care trebuie obținute sunt cele de mediu, SGA și DSP și se așteaptă eliberarea avizului de la Autoritatea Aeronautică (terenul pe care va fi construit este aproape de Aeroportul Intenațional Brașov Ghimbav). Odată cu finalizarea studiului de fezabilitate, acesta va fi prezentat Consiliului Local spre aprobare, după care se va trece la etapa de elaborare a documentației necesare finanțării.
Studiul de fezabilitate este realizat de consorțiul de firme selectat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), format din firmele PricewaterhouseCoopers (PwC), International Consulting Engineering SA (BTY), Clifford Chance LLP și Clifford Chance Badea SPRL, un consorțiu cu experiență în construcția a 40 de spitale, în toată lumea.
În paralel, se lucrează și la studiu de fezabilitate pentru construirea spitalului de boli infecțioase și pneumoftiziologie, care datorită faptului că este eligibil pentru obținerea finanțării Planul Național de Redresare și Reziliență, are termene mult mai scurte de finalizare a documentației și demarare a lucrărilor.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
0 #1 Raoke Kaka 18-06-2021 18:07
Ba trei vor fi.... unu interregional, altul international si al treilea interplanetar...
Imbarcarea pentru al treilea va fi de la Ghimbavul lu Vestea unde se va mai face si un cosmodrom....
Citat | Raportează către un administrator
Jeg de oras! Mafia!!
0 #2 Jeg de oras! Mafia!! 18-06-2021 20:06
Vor.fi 5 aeroporturi, unu fata canalizare, unu fara gaz, unu fara apa, unu fara curent, si unul pe fosa septica si la teava batuta!
Citat | Raportează către un administrator
Willy
0 #3 Willy 18-06-2021 23:54
Nu o minciuna, doua minciuni vor fi...
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 23 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9472   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6322   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8254   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7915   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2438   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6225   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5294   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   129.3300   Creștere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că Ucraina este pregătită în acest moment să adere la Uniunea Europeană?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter