myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Pentru școli și problemele lor, Primăria va înființa un departament

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Reprezentanții unităților de învățământ, ai Inspectoratului Școlar și ai Primăriei Brașov, au avut vineri o întâlnire on-line, în care au discutat stadiul proiectelor de investiții în școli pe care le derulează municipalitatea în această perioadă, ce alte investiții sunt necesare pentru a crește calitatea actului educațional, precum și problemele curente cu care se confruntă unitățile de învățământ. La întâlnire au participat, pe lângă directorii sau directorii adjuncți ai grădinițelor, școlilor, liceelor și colegiilor din Brașov, primarul Allen Coliban, viceprimarul Flavia Boghiu, reprezentanții Direcției Tehnice, iar din partea IȘJ, inspectorul școlar general, Ovidiu Tripșa, și inspectorul școlar general adjunct Ioan Negrilă.  

„Suntem la jumătatea anului și deja ne punem problema unor rectificări bugetare. Suntem în grafic cu mai multe proiecte de investiții în zona aceasta, a infrastructurii educaționale, și cred că e foarte important să avem periodic dialog cu dumneavoastră, pentru a înțelege mai bine nevoile, pentru a pregăti proiecte viitoare și pentru a putea să vă sprijinim în tot ceea ce faceți în perioada aceasta. Ne uităm inclusiv la oportunități de finanțare pentru tot ce înseamnă eficientizare energetică, conformare cu normele ISU, fonduri disponibile pentru proiecte de genul acesta și mă bucur să spun că avem un partener în inspectoratul școlar județean, un partener de încredere, și dacă sunt lucruri punctuale, care ar trebui să fie aduse în discuția aceasta, o să vă rog să profitați de faptul că alături de dumneavoastră sunt doamna viceprimar și colegii de la Direcția Tehnică de la Serviciul de Investiții”, a declarat primarul Allen Coliban, la începutul întâlnirii.

O soluție ar fi construcțiile modulare

Atât în întâlnirea cu directorii de grădinițe, cât și în cea cu reprezentanții școlilor și liceelor principala temă de discuție s-a concentrat pe soluții pentru extinderea unităților de învățământ. În cazul grădinițelor, soluțiile discutate sunt atât cele de extindere, pe orizontală sau prin mansardare, sau extinderea în alte spații, cum s-a întâmplat în cazul grădinițelor 33 și 35. În cazul școlilor și liceelor, pe lângă construirea unor corpuri noi sau mansardarea celor existente, sunt unități de învățământ care se arată interesate de posibilitatea extinderii prin construcții modulare, pe modelul de la Colegiul de Științe ale Naturii Emil Racoviță.

Reprezentanții primăriei au prezentat stadiul unora dintre investiții, de exemplu, construirea unui corp nou la Școala nr. 30 este pe lista de lucrări aprobată joi de Consiliu Local pentru RIAL, astfel că lucrările de construire vor putea începe în următoarea perioadă. La Școala nr. 27, după reglementarea situației juridice va putea fi finalizată proiectarea pentru construirea unui corp nou. La școala nr. 9, se așteptă avizul de la Comisia de cultură pentru a finaliza documentația în vederea mansardării. Și pentru mansardarea corpului B al școlii nr. 12 (cel de pe str. Școlii) e așteptat un aviz, cel de la ISU, pentru a termina proiectul tehnic, fază în care se află și extinderea de la Grădinița nr. 17. La Liceul de Arte Plastice, se lucrează la elaborarea documentației pentru eliberarea autorizației de construire în vederea extinderii unui nou corp. În cazul Colegiului Nicolae Titulescu, soluția identificată, după expertiză, este cea de demolare a atelierelor și construirea unui corp nou.

Pe lângă necesitatea extinderii spațiilor pentru clase, unitățile de învățământ au venit și cu probleme punctuale, pe care primăria și-a propus să le rezolve în vacanța de vară sau, pentru cele care au o durată de execuție mai lungă, să găsească soluții, astfel încât noul an școlar să înceapă în cele mai bune condiții.

Primăria va înființa un departament de educație și învățământ

Viceprimarul Flavia Boghiu a anunțat că Primăria va înființa un departament de educație și învățământ, pentru a soluționa eficient și rapid problemele unităților școlare, iar comunicarea cu reprezentanții acestora să fie cât mai bună
„Avem în plan înființarea la nivelul Primăriei Brașov a unui departament de educație și învățământ. În relația dumneavoastră cu primăria discuțiile au, de obicei, ca subiect partea de infrastructură, dar primim și solicitări de parteneriate și sunt și multe alte subiecte în care considerăm că putem lucra împreună și ne dorim să aveți în Primărie un partener de discuții. În viitorul apropiat, sperăm să vă putem da vestea bună că avem acest birou de educație și învățământ în cadrul Primăriei Brașov”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.

La final, primarul le-a mulțumit directorilor de școli și s-a arătat optimist. „Le mulțumesc tuturor directorilor de unități de învățământ pentru atitudinea lor proactivă și sper ca aceste ședințe de lucru să devină o rutină! Privim cu mare optimism întâlnirea de astăzi și rezultatele ei din viitorul apropiat, care nu vor întârzia să apară!”, a scris Allen Coliban pe Facebook.

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
-2 #1 Barbu Gh. 19-06-2021 09:29
Deja se pune de-o rectificare? Nu este prea repede?

„O soluție ar fi construcțiile modulare”??? De ce??? De ce din tablă? Că asta înseamnă „modular”, din transcontainere.

„Primăria va înființa un departament de educație și învățământ”??? Alți bugetari??? Aitistul ăsta-i tâmpit sau se preface? Că tare-i iese bine...

Alienatule, tu trebuia să rentabilizezi cheltuielile primăriei, „aitistule”. Te lăudai că ai o școală în „management”. NICI PE AIA N-AI REUȘIT S-O TERMINI? Sau ai cumpărat de pe net lucrările?
ROAGĂ UN ABSOLVENT ADEVĂRAT SĂ-ȚI EXPLICE CE-I ACEEA „RENTABILITATE” , PRĂPĂDITULE.
Citat | Raportează către un administrator
Willy
0 #2 Willy 19-06-2021 15:49
Citez pe Barbu Gh.:
Deja se pune de-o rectificare? Nu este prea repede?

„O soluție ar fi construcțiile modulare”??? De ce??? De ce din tablă? Că asta înseamnă „modular”, din transcontainere.

„Primăria va înființa un departament de educație și învățământ”??? Alți bugetari??? Aitistul ăsta-i tâmpit sau se preface? Că tare-i iese bine...

Alienatule, tu trebuia să rentabilizezi cheltuielile primăriei, „aitistule”. Te lăudai că ai o școală în „management”. NICI PE AIA N-AI REUȘIT S-O TERMINI? Sau ai cumpărat de pe net lucrările?
ROAGĂ UN ABSOLVENT ADEVĂRAT SĂ-ȚI EXPLICE CE-I ACEEA „RENTABILITATE”, PRĂPĂDITULE.

Ham, ham, ham!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 06 Feb 2023
Euro   Euro   EUR   4.9036   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5570   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4789   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9186   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2392   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3896   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5072   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.6900   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter