myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Update BRAȘOV. Școala nu are autorizație ISU? Primarul e responsabil

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Actualizare

Prefectul Mihai Cătălin Văsii - însoțit de col. Lucian Marciu, inspector-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, și de cms.-șef Cosmin Pop, șeful Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean - a continuat miercuri, la Făgăraș și Rupea, seria întâlnirilor de lucru cu primarii din județ, având ca temă îndeplinirea condițiilor de funcționare în condiții de maximă siguranță a unităților de învățământ de pe raza județului Brașov.
Primarii din zonele Făgăraș și Rupea au fost informați despre procedurile și condițiile care, potrivit legii, trebuie îndeplinite pentru a se asigura atât securitatea la incendiu a clădirilor în care funcționează unități de învățământ, cât și siguranța fizică în școli, având în vedere că autoritățile administrației publice locale au obligația de a aloca fonduri pentru investiții vizând creșterea gradului de siguranță școlară.

Știrea inițială

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a prezidat marți cea de-a doua întâlnire de lucru având ca temă funcționarea în condiții de maximă siguranță a unităților de învățământ de pe raza județului Brașov.

Au participat mr. George Anton, șeful Serviciului Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, comisar-șef Cosmin Pop, șeful Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean și primari din zona Râșnov-Zărnești.

Vom continua aceste întâlniri cu primarii și alți reprezentanți ai autorităților locale din județ, deplasându-ne în zona Făgăraș și în zona Rupea. Primarii trebuie să fie informați că, potrivit legii, administrației publice locale îi revine respnsabilitatea de a asigura fonduri pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu în cazul clădirilor școlare care necesită acest document, cât și pentru asigurarea cerințelor de siguranță în unitățile de învățământ de pe raza localităților pe care le administrează. De asemenea, dorim să le reamintim sau să-i informăm pe cei aflați la primul mandat că, în afară de atribuția de control, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov și Inspectoratul de Poliție Județean pun accent și pe partea de îndrumare și instruire, astfel că pot apela oricând la specialiștii de acolo în acest sens și este de dorit să o facă înainte de a începe proceduri și lucrări la unitățile de învățământ, pentru a se asigura că sunt conforme cu legislația în vigoare. Am ținut să organizăm aceste întâlniri acum, tocmai în ideea de a da timp unităților administrativ-teritoriale din județ să folosească perioada vacanței de vară a elevilor pentru a lua măsurile care se impun astfel ca, în toamnă, la începerea viitorului an școlar, unitățile de învățământ din județ să fie cât mai sigure”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Citiți și:

BRAŞOV. Doar 17 clădiri de şcoală au autorizație de securitate la incendiu

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 20 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9477   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6725   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8325   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8048   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2453   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6568   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5297   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   128.6400   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Ar trebui relaxate sancțiunile împotriva Rusiei pentru a se preveni o criză alimentară severă?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter