myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. La cine puteți apela dacă descoperiți un roi de albine/de viespi / Intervenție, ieri, la Modarom (Galerie FOTO)

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În urma mai multor reclamații care semnalează prezența roiurilor de albine și viespi în diferite cartiere ale orașului, reprezentanții Primăriei Brașov au explicat că situațiile de acest gen sunt de competența instituției dacă sunt pe domeniul public. În cazul proprietăților private, SC Coral Impex SRL acționează când este vorba de roiuri de viespi, iar Asociației Crescătorilor de Albine - Filiala Brașov, în cazul albinelor.

„Ieri am avut o situație mai deosebită în centrul Brașovului, pe strada Republicii, lângă Modarom, unde ni s-a semnalat prezența unui roi de albine care s-a adăpostit într-un tuia aflat într-un ghiveci. Era un roi destul de mare, care, în scurt timp, ajungea să fie expus în razele soarelui, lucru care ar fi dus la agitația albinelor și, implicit, la situații care ar fi pus în pericol cetățenii care tranzitau zona. Am intervenit de urgență, cu sprijinul Poliției Locale, și am asigurat perimetrul, iar cu ajutorul celor de la Asociația Apicultorilor am colectat roiul de albine într-un un stup. Aceste situații sunt neprevăzute, dar trebuie să știm cum să acționăm astfel că îi sfătuiesc pe cetățenii Brașovului ca, în cazul în care depistează astfel de roiuri de albine sau de viespi, să nu încerce să rezolve singuri problema. În cazul în care aceste roiuri sunt pe domeniul public, noi, Primăria Municipiului Brașov, vom interveni și vom rezolva problema. Pentru aceste situații aveți la îndemână dispeceratul Primăriei Brașov. În cazul în care descoperiți aceste roiuri de albine pe domeniul privat trebuie să contactați Asociația Apicultorilor și dânșii vor veni să le recolteze fără nici o problemă. În cazul în care sunt viespi, va trebui să contactați firma Coral, care asigură dezinsecția în municipiul Brașov”, a precizat viceprimarul Sebastian Rusu.

Numărul de telefon al dispeceratului Primăriei Brașov este 0268.405.000, iar pentru a intra direct în legătură cu operatorul trebuie să apăsați tasta 9.
În cazul în care este vorba despre un roi de albine, albinele fiind specie protejată, trebuie contactată Asociația Crescătorilor de Albine - Filiala Brașov (Str. Mureşenilor nr. 26, tel 0268.471.841). Asociația contactează un crescător de albine disponibil, iar acesta colectează roiul, care reprezintă și plata pentru serviciul adus.

Firma care asigură serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare pe domeniul public și privat al municipiului Brașov este SC Coral Impex SRL. În cazul în care cetățenii din municipiu reclamă prezența în număr mare a viespilor pe proprietățile private, aceștia trebuie să solicite intervenția la numărul de telefon 0268.331.299. În acest caz taxa este de aproximativ 50 de lei fără TVA, potrivit directorului Coral Impex SRL sucursala Brașov, Corina Ion.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 08 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9210   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8330   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8375   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0392   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2491   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7446   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5160   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.2200   Creștere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că autorităţile ar trebui să ia măsuri pentru încurajarea natalităţii?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter