myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

AEROPORTUL BRAȘOV. Încep lucrările pentru restul consistent lăsat de Construcții SA Sibiu

  • Apreciez !Nu-mi place !-5
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

După ce Consiliul Judeţean Braşov a semnat contractul cu firma care va termina lucrările la obiectele necesare funcţionării Aeroportului Internaţional Braşov, pe care ar fi trebuit să le finalizeze de mai bine de un an Construcții SA Sibiu, astăzi conducerea CJ a transmis ordinul administrativ de începere a lucrărilor şi convocarea pentru predarea amplasamentului aferent contractului pentru realizarea obiectivului „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru 9 obiecte (Rest de executat)”.

Lucrările sunt executate de SC BOG’ART SRL - SC UTI FACILITY MANAGEMENT SA, aceeași asociere care a realizat terminalul (aerogara).

Astfel, în perioada imediat următoare va fi reluată construcţia componentelor infrastructurii aeroportuare, urmând să realizeze clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea auto și drumul de acces terminal - DJ 103 C, drumurile tehnologice interioare şi rețelele interioare în cadrul Aeroportului.

Contractul de lucrări adjudecat de Asocierea SC BOG’ART SRL (lider de asociere) - SC UTI FACILITY MANAGEMENT SA (asociat), a fost semna tîn 9 iunie 2021 de către conducerea Consiliului Judeţean Braşov. Valoarea totală a contractului este de 37.157.426,78 lei (cu TVA), iar termenul de finalizare a lucrărilor este de şase luni.

După data semnării contractului, conform prevederilor legale, antreprenorul a avut obligaţia constituirii garanţiei de bună execuţie, în termen de 5 (cinci) zile lucrătoare, obligativitate ce a fost respectată.

Totodată, având în vedere că, pe întreg amplasamentul aeroportului sunt în derulare mai multe contracte de lucrări (îndiguirea Beselcinului, lucrările la sistemul de protecție perimetrală pentru aeroport, lucrările de balizare a stâlpilor) a fost necesară convocarea mai multor întâlniri de lucru cu reprezentanţii constructorilor în vederea corelării accesului pe şantier a echipelor de muncitori şi a armonizării graficelor de execuţie a lucrărilor, au explicat reprezentanții CJ. A fost imperios necesar ca predarea-primirea amplasamentului către constructorul SC BOG’ART SRL să se desfăşoare fără probleme, astfel încât lucrările de execuţie să poate fi demarate imediat în ziua următoare acestui demers, în condiţiile în care de ducerea la bun sfârşit şi în termenul stabilit a acestui contract depinde recepţia lucrărilor atât la Terminalul de pasageri, cât şi la instalaţia de balizaj, conform aceleiași surse.

Reamintim că realizarea componentelor aeroportuare amintite mai sus a făcut obiectul unui contract adjudecat în ianuarie 2019, de către firma Construcții SA Sibiu. Având în vedere că acest constructor nu și-a îndeplinit obligațiile asumate, realizând doar 12% din totalul lucrărilor, în octombrie 2020 administrația județeană a reziliat contractul și a reluat procedurile de achiziție, care au fost adjudecate de asocierea SC BOG’ART SRL - SC UTI FACILITY MANAGEMENT SA (detalii: Update BRAȘOV. Construcții SA a realizat 11,39% din lucrări pe șantierul Aeroportului, le-a lăsat să se degradeze și i-a „sabotat” pe ceilalți antreprenori (GALERIE FOTO) și BRAȘOV. Lucrări mult întârziate pe șantierul Aeroportului. Antreprenorul sibian greu s-a dat dus).

„În această vară continuăm lucrările la obiectele care intră în alcătuirea infrastructurii Aeroportului Internaţional Braşov. Faptul că de construirea acestor componente se ocupă aceeaşi asociere de firme care a realizat Terminalul de pasageri, respectând întru totul prevederile contractuale şi executând lucrările în parametrii calitativi pe care i-am solicitat, ne conferă certitudinea că şi cele şapte obiecte vor fi gata în termenul prevăzut şi la standardele impuse din punct de vedere calitativ în caietul de sarcini. Astfel, sunt întrunite toate condiţiile, astfel încât în perioada următoare să se lucreze într-un ritm susţinut pe amplasamentul de la Ghimbav şi să putem termina cea mai mare parte a lucrărilor până la sfârşitul anului 2021”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian-Ioan Veştea.

Citiți și:

Update AEROPORTUL BRAȘOV. Când va fi gata și, mai ales, când vor fi primele zboruri

BRAȘOV. Conflictul pentru Aeroport ajunge la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 24 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9255   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5904   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6013   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9881   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2437   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3324   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5183   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.6800   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeți că programul guvernamental „50/20”, cu privire la cei ce găzduiesc refugiați ucraineni, va fi stopat?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter