myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Stația de asfalt din Bartolomeu se mută în Uzina 2, pe teritoriul Săcelelor / USR PLUS se opune

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

USR PLUS Săcele cere clarificări şi asigurări Primăriei Săcele privind amplasarea stației de asfalt Fincodrum aproape de zonele locuite. Stația ar urma să fie relocată în zona Uzinei 2, dar pe un teren ce se află pe teritoriul UAT Săcele (așa cum e și cel pe care sunt amplasate cimitirele „de la Micșunica”, de după calea ferată paralelă cu Ocolitoarea mică a municipiului Brașov).  

„Primăria Săcele a lansat în dezbatere publică PUZ-ul care să permită construirea în  Săcele a unei noi stații de asfalt de către Fincodrum, în condiţiile în care funcţionarea staţiei  din Bartolomeu a fost deja interzisă prin decizia Gărzii de Mediu Județul Brașov. Situația din Bartolomeu nu are voie să se repete în Săcele!”, spun reprezentanții organizației săcelene.

Conform datelor de la Primăria Săcele, anunțul de intenție și documentația depusă în vederea emiterii avizului de oportunitate au fost afișate pe site-ul Municipiului Săcele, precum și la avizierul Primăriei, în 18 iunie, și „etapa de informare și consultare cu privire la intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal si a Regulamentului Local de Urbanism aferent – Stație asfalt, birouri, strada Rampei, Municipiul Săcele, PUZ inițiat de SC FINCODRUM SA”, adică perioada în care cetățenii puteau trimite propuneri și sugestii, s-a încheiat în 2 iulie.

Sigur că asta nu înseamnă că PUZ-ul și amplasarea stației de asfalt sunt deja bătute în cuie.

„Atâta timp cât Fincodrum demonstrează că nu este interesată și de viața cetățenilor și nu numai de profit, iar istoricul acestei firme demonstrează că periclitează sănătatea cetățenilor, ne vom opune amplasării acestui nou punct negru pe harta Municipiului Săcele până la aducerea unor clarificări și garanții cum că nu se vor folosi instalații și tehnologii care  nu respectă normele europene de poluare. Îi invităm pe toți cetățenii să se informeze cu privire la această situație, le stăm la  dispoziție pentru a le oferi toate documentele pe care ne fundamentăm decizia de a solicita clarificări suplimentare, de la adresa către Garda de Mediu, unde se precizează sancțiunile împotriva Fincodrum, până la memoriul tehnic incomplet depus de această firmă. Invităm Primăria Săcele și Fincodrum să vină cu clarificări și garanții privind respectarea normelor de mediu”, mai spun cei de la USR PLUS Săcele.

Aceștia și-au și argumentat poziția categorică față de acest proiect: „Ambele municipii, Braşov şi Săcele, cât şi întreg judeţul Braşov, sunt zone deja  aglomerate, deja poluate cu pulberi. Sunt zone turistice care nu beneficiază de aerul curat pe  care-l așteptăm. Este inadmisibil să acceptăm încă un astfel de pericol pentru sănătatea noastră, a copiilor și a celor care ne vizitează, fără garanții reale că situația din Bartolomeu nu se va repeta!”.

Reamintim că instanţa a respins cererea de chemare în judecată formulate de SC Fincodrum SA, în contradictoriu cu Primăria Braşov şi Agenţia pentru Protecţia Mediului, după ce acestea din urmă au refuzat avizele de prelungire a activităţii staţiei.

Sursa foto: Geiger Transilvania

Citiți și:

BRAȘOV. Locuitorii din Bartolomeu scapă de „norii” de poluare de la stația de asfalt

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 02 Iun 2023
Euro   Euro   EUR   4.9633   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6099   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7790   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0913   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2599   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4361   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5377   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.7300   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că şoferii RATVB vor intra în grevă generală?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter