myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Casa Căsătoriilor e unde vor însurățeii. „Mutarea” costă 1.000 de lei, s-a făcut deja de două ori, urmează alte trei

  • Apreciez !Nu-mi place !-5
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Dacă în luna iunie, prima lună în care s-au putut oficia căsătorii în afara Casei Căsătoriilor din Primăria Brașov, două cupluri au ales să-și unească destinele la sala de evenimente unde avea loc și petrecerea de nuntă, numărul acestora a început să crească. Astfel, doar la acest sfârșit de săptămână, ofițerii de stare civilă vor oficia trei cununii civile în alte spații decât Casa Căsătoriilor.

Această procedură, de oficiere în afara spațiului special dedicat, este posibilă în urma modificării, în anul 2020, a Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, conform căreia: „Căsătoria se poate încheia și în afara sediului serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcurile, muzeele și alte locuri în aer liber, la cererea viitorilor soți, cu aprobarea primarului”.

La Brașov, prin hotărâre de Consiliu Local adoptată în aprilie 2021, a fost aprobată oficierea căsătoriilor și în interiorul muzeelor, dar și în aer liber, indiferent dacă acesta este un parc, terasa unui restaurant sau curtea proprie a unuia dintre miri. Oficierea în aer liber se face, la cererea viitorilor soți, cu aprobarea primarului, doar în interiorul municipiului Brașov, unde SPCLEP are aria de competență teritorială, cu condiția ca locul să fie accesibil și vremea să permită acest lucru.

„Deși am lansat de puțin timp acest program, deja au fost oficiate în spații deschise două căsătorii, iar în acest weekend vor fi oficiate alte trei. Astfel, vineri, 9 iulie cununia civilă a doi brașoveni va fi oficiată la o sală de evenimente din cartierul Noua, pentru ca sâmbătă, alte două cupluri să se căsătorească la o sală de evenimente din Piața Unirii și la un restaurant din Poiana Brașov. Mi-am propus, având în vedere că vineri voi oficia cununiile de la Casa Căsătoriilor, să oficiez și căsătoria care va avea loc în Noua, astfel încât să le pot spune «Casă de piatră!» și brașovenilor care au ales un alt spațiu ca să își unească destinele”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu (foto 2).

În momentul depunerii actelor pentru oficierea căsătoriei, cei care vor opta pentru desfășurarea ceremoniei în alt loc din municipiu în afara Casei Căsătoriilor vor completa un formular în care se va indica locul propus pentru oficiere, iar după obținerea acordului primarului, viitorii miri trebuie să achite și noua taxă de oficiere în afara sediului SPCLEP.

Taxa pentru oficiere în afara Casei Căsătoriilor este de 1.000 de lei. Stabilirea cuantumului acesteia ținut cont și de taxele percepute de alte servicii de evidență a populației, cum ar fi Constanța - 1500 lei, Iași - 1.013 lei, Bacău - 1000 lei, Deva - 1000 lei, Oradea - 1.000 lei, Avrig - 1.000 lei.

Sursa foto: CristoiuBlog

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 08-07-2021 07:38
Iupiii... sa fie melteneala...! Daca va vrea bulibasa si piranda la groapa de gunoi...?
Toti taxeaza melteneala cu miuta doar brotacii lu "Fasoliche" cu 1500. Preturi de Mamaia...?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 05 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9264   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8175   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8439   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0450   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2503   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7386   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5188   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.8100   Creștere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că autorităţile ar trebui să ia măsuri pentru încurajarea natalităţii?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter