myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Cum ați vrea să fie transportul public județean? Ce v-ar determina să-l folosiți?

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Cum se va desfășura serviciul public de transport județean de persoane în județul Brașov în perioada 2022-2028? Care este noul regulament, care sunt criteriile și cum va fi selectat transportatorul ce va opera traseul din localitatea ta începând cu ianuarie 2022? Consiliul Județean Brașov a pus în dezbatere publică proiectul de act normativ ce include documentele necesare desfășurării licitației pentru atribuirea serviciilor publice de transport județean de persoane prin curse regulate în județul Brașov, valabile în perioada 1 ianuarie 2022 – 31 decembrie 2028”, a anunțat, pe pagina de Facebook, nu instituția care face dezbaterea publică, ci Silviu Ivan Nunvailer, consilier județean USR PLUS.

Potrivit acestuia, pachetul de documentele puse în dezbatere publică conține:
1.Studiul de oportunitate efectuat de CERTRANS LEVEL SRL pentru CJ Brașov
2.Documentația de atribuire în gestiune delegată a seviciului public de transport județean:
a) programul de transport (cu cele 51 de trasee grupate în 4 grupe principale, ce a fost deja aprobat de CJ Brașov în luna mai.
b) criteriile de calificare și selecție a ofertelor;
c) criteriul de atribuire a contractului;
d) factorii de evaluare relevanţi şi modul de aplicare a acestora;
Va fi utilizat criteriul de atribuire: cel mai bun raport calitate-preț, utilizând factorii de evaluare:
-Vechimea medie a parcului de autobuze;
-Clasificarea autobuzelor (gradul de confort al autovehiculelor, clasificate pe categorii);
-Dotarea cu instalație de aer condiționat;
-Norma de poluare a autobuzului;
-Nivelul tarifului (tariful mediu – lei/km/loc).
Grila de punctaj și formula de calcul o găsiți în document la pagina 119.
3. Regulamentul serviciului public de transport județean
4. Caietul de sarcini
5. Modelul contractului de delegare a gestiunii serviciului
6.Valoarea estimată a contractului de delegare:
Lot 1 – Grupa 01 – 25.664.344,54 RON
Lot 2 – Grupa 02 - 9.072.368,67 RON
Lot 3 – Grupa 03 - 17.617.393,14 RON
Lot 4 – Grupa 04 - 8.447.206,21 RON
Total: 60.801.312,56 lei fără TVA pe o periodă de 7 ani

CJ Braşov intenţionează să scoată la licitaţie patru grupe de trasee care acoperă întregul judeţ. Punctul final al tuturor celor patru grupe de trasee este municipiul Braşov - terminalul RATBV de la Bartolomeu.
Cea mai amplă grupă de trasee are ca punct de plecare oraşul Victoria, trece prin localităţile de la poalele Munţilor Făgăraş, urmează Drumul Naţional 73 A, tranzitează oraşul Zărneşti – de unde colectează călători inclusiv din satele brănene, şi ajunge la Braşov.
Cea de-a doua grupă de trasee pleacă din municipiul Făgăraş, adună călători din localităţile situate pe ambele maluri ale Oltului şi străbate Drumul Naţional 1, până la Braşov.
Cea de-a treia grupă de trasee porneşte din oraşul Rupea, colectează călători din zona de nord a judeţului şi urmează Drumul Naţional 13, având ca punct terminus Braşovul.
Cea de-a patra grupă include trasee din zona localităţilor Augustin – Ormeniş – Apaţa – Măieruş şi străbate DN 13, până la Braşov. Din studiul realizat de CJ Braşov reiese că pentru cele patru grupe de trasee vor fi necesare 61 de autovehicule, plus alte 12 de rezervă.

După aprobarea proiectului în plenul Consiliului Județean Brașov, se va organiza licitația publică pentru atribuirea gestiunii serviciului de transport. Prin criteriile incluse în aceste documente s-a încercat realizarea unui echilibru între asigurarea unui serviciu de calitate pentru cetățeni, cu o frecvență ridicată a curselor și rentabilitatea transportatorilor. Acest contract trebuie să reprezinte un câștig pentru ambele părți. Împreună cu colegul meu consilier județean Marius-Mihail Stoianovici, am fost implicați în grupul de lucru ce s-a ocupat de elaborarea acestor criterii și de stabilirea traseelor, dar decizia privind forma finală a aparținut executivului. Încurajăm toți locuitorii județului Brașov care folosesc în prezent transportul județean sau l-ar folosi dacă acesta ar oferi servicii mai ridicate calitativ, să parcurgă documentele disponibile la adresa: https://site.judbrasov.ro/.../files/1625134096_Transport.pdf

Pachetul de documente puse în dezbatere publică este unul consistent, având în total 404 pagini. Vă invităm să le citiți în totalitate, în special Regulamentul, să distribuiți informația în grupurile locale de facebook pentru ca ea să ajungă la toți locuitorii județului, și să trimiteți propunerile, sugestiile și opiniile voastre pe email la adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. până pe 10 iulie, ora 16:00, cu mențiunea «Recomandare la proiect de act normativ»”, a mai scris consilierul județean.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Willy
+2 #1 Willy 09-07-2021 19:39
Ce mai conteaza?
Ce mai conteaza cum va fi transportul? Ce mai conteaza cate autobuze electrice cumpara Primaria? Atata timp cat de zeci de ani autobuzele ce deservesc linia de Sacele polueaza Brasovul pe portiunea Darste-capat la Steagu cu atata nesimtire prin fumigenele alea pe post de autobuze de calatori, ce mai conteaza ce vrem noi?
De ce suntem intr-un permanent razboi ecologic surd dus de pietoni si biciclisti pe o parte si conducatori auto de cealalta parte iar eu azi de exemplu mergand pe Calea Bucuresti a trebuit sa trag pe dreapta sa se indeparteze fumigena aia de Sacele ce se deplasa in fata mea si ma ineca in fum? Asa este zilnic pe traseul cuprins intre Darste si capat la Steagu!

Ce mai conteaza?
Citat | Raportează către un administrator
Murgoci Vladimir
+2 #2 Murgoci Vladimir 09-07-2021 20:08
Voi vreți să facem navetă cu transportul local. Personal fac naveta din Hărman. Nu aveți un traseu bine configurat și nici un orar care sa ne convingă. In primul rand ar trebui prelungit traseul până la gară (măcar). Apoi, trebuie să aveți mașini și după ora 22 (pentru cei ce vin de la sch.2) Trebuie de asemenea să măriți fregvența întrucât un autobuz la doua ore este prea puțin. Măcar la 45 de minute ar trebui... Nu ne putem face abonamente atâta timp cât pe traseu circulă doua firme concurente.
Deci, revizuiți planul de bătaie și poate renunțăm la mașinile personale pentru navetă.
Citat | Raportează către un administrator
Liliana Jighira
0 #3 Liliana Jighira 11-07-2021 17:08
Citez pe Murgoci Vladimir:
Voi vreți să facem navetă cu transportul local. Personal fac naveta din Hărman. Nu aveți un traseu bine configurat și nici un orar care sa ne convingă. In primul rand ar trebui prelungit traseul până la gară (măcar). Apoi, trebuie să aveți mașini și după ora 22 (pentru cei ce vin de la sch.2) Trebuie de asemenea să măriți fregvența întrucât un autobuz la doua ore este prea puțin. Măcar la 45 de minute ar trebui... Nu ne putem face abonamente atâta timp cât pe traseu circulă doua firme concurente.
Deci, revizuiți planul de bătaie și poate renunțăm la mașinile personale pentru navetă.

Este vorba despre transportul județean, nu de cel metropolitan/lo cal.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 24 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9255   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5904   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6013   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9881   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2437   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3324   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5183   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.6800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că programul guvernamental „50/20”, cu privire la cei ce găzduiesc refugiați ucraineni, va fi stopat?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter