myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Tot mai multe abuzuri față de animale: cele domestice - abandonate, cele sălbatice - rănite intenționat

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Prefectul Judeţului Braşov, Cătălin Văsii, a avut miercuri, la sediul instituţiei, o întâlnire de lucru la care au participat comisarul-şef al Comisariatului Judeţean Braşov al Gărzii de Mediu, Mircea Paraschiv, preşedintele şi vicepreşedintele Asociaţiei „Milioane de Prieteni”, Cristina Lapis, respectiv Paula Ciotloş, precum şi şeful Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, comisar de poliţie Adrian Tihoc.
Cristina Lapis a adus în discuţie cazuri în care animale domestice sunt abandonate pe domeniul public şi în care animale sălbatice sunt rănite accidental sau li se face rău de către oameni, iar asociaţia pe care o conduce este solicitată să intervină şi să le preia, fiind singura din judeţ autorizată în acest sens.
„Noi răspundem acestor solicitări, împreună cu Garda de Mediu, dar capacitatea noastră nu este nelimitată. În afară de Sanctuarul de urşi Libearty, mai îngrijim aproximativ 1.000 de câini fără stăpân. Ne manifestăm în continuare disponibilitatea de a ne implica şi de a colabora cu toate instituţiile care au atribuţii în gestionarea unor asemenea situaţii, dar ar fi bine să mai existe ONG-uri care să obţină autorizaţia necesară, pentru a împărţi efortul. Şi, de asemenea, este nevoie de implicarea mai puternică a administraţiei publice locale”, a declarat Cristina Lapis.
De asemenea, preşedinta Asociaţiei „Milioane de Prieteni” a menţionat dificultăţile întâmpinate în campania de sterilizare a câinilor de rasă comună şi metişi, cu stăpân, deşi legislaţia prevede obligativitatea sterilizării şi înregistrării acestor animale.

Ar fi nevoie de o armonizare a legislaţiei

Şeful Biroului pentru Protecţia Animalelor a prezentat atribuţiile acestei structuri recent operaţionalizate, precum şi primele rezultate ale activităţii sale, pledând, de asemenea, pentru cooperare între toate entităţile locale implicate în acest domeniu.
La rândul său, comisarul-şef al Gărzii de Mediu a evidenţiat deschiderea pe care o manifestă atât Asociaţia „Milioane de Prieteni”, cât şi Instituţia Prefectului, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Inspectoratul de Poliţie Judeţean. Mircea Paraschiv a menţionat, însă, că ar fi nevoie de o armonizare a legislaţiei în domeniu, în sensul clarificării unor situaţii în care competenţele sunt prea disipate între instituţii şi apar blocaje sau întârzieri în intervenţii.

Brașovul, exemplu de bune practici

La rândul său prefectul Braşovului, Cătălin Văsii, a declarat că „a fost o întâlnire foarte utilă, care a arătat, o dată în plus, că în judeţul Braşov instituţiile statului şi reprezentanţii zonei nonguvernamentale au un dialog constructiv, colaborează, caută împreună soluţii şi demonstrează că sunt părţi ale aceleiaşi comunităţi. Cred că şi în această privinţă judeţul nostru este un exemplu de bune practici. În privinţa gestionării situaţiilor de urgenţă provocate de animalele periculoase, ne-a ajutat mult faptul că avem o procedură clară în acest sens, aprobată încă de la începutul anului 2020 de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Cred că nu este întâmplător faptul că o bună parte din această procedură se regăseşte în conţinutul recentei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, în intravilanul localităţilor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, a declarat, la finalul întâlnirii, prefectul Mihai Cătălin Văsii.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Willy
-1 #1 Willy 29-07-2021 12:11
Aratati cu degetul si spre rusi care profita de niste biete cotarle si le indoctrineaza cu prostii ca se devina trompete putiniste.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 20 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9477   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6725   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8325   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8048   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2453   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6568   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5297   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   128.6400   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Ar trebui relaxate sancțiunile împotriva Rusiei pentru a se preveni o criză alimentară severă?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter