myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Un candidat la Titularizare a ajuns de la nota 3.95 la 7, după contestații!

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

6.045 din totalul de 6.248 de contestații depuse la Titularizare 2021 s-au soldat cu schimbarea notei inițiale, a anunțat, marți, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după publicarea rezultatelor finale la proba scrisă a acestui concurs.
El a apreciat diferențele, de chiar și peste 4 puncte, drept „inadmisibile”.
97% dintre contestații admise este un procentaj „greu de explicat, în condițiile în care este necesară o încredere în evaluare. Mai mult decât atât, avem 130 de contestații care s-au soldat cu diferențe mai mari de 2 puncte. Avem, de asemenea, diferențe mai mari de 3 puncte, mai mari de 4 puncte (…) Diferențe pe care le apreciez ca fiind inadmisibile”.
Ministrul a spus că „rezultatul înregistrat de proaspeții absolvenți de învățământ superior este sub media rezultatelor de la examenul de Titularizare. Deci rezultatele cele mai slabe sunt obținute de cei mai proaspeți absolvenți de învățământ superior”.

În ceea ce privește candidații care au susținut Titularizarea la Brașov, potrivit datelor oferite de reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului (IȘJ), dintre cele 208 contestații depuse, 202 au fost admise, 110 cu creșterea notei, 92, cu scăderea acesteia, iar șase note au rămas nemodificate.

Rezultatele nominale sunt aici.

Ca umare, procentajul notelor peste 7 obținute de candidații din județul Brașov care au susținut proba scrisă a crescut de la 43,34% la 46,36%, unii provenind din rândul celor cu note între 5 și 6.99, a căror rată a scăzut de la 37% la 35%.

Astfel, rata de reuşită la concurs este de aproape 82%, în județul Brașov, dar asta pornind de la nota minimă 5 pentru accederea în învățământ (suplinire calificată cu contract de muncă pe perioadă determinată de un an). Pentru a fi angajat însă cu contract pe perioadă nedeterminată, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 la examenul de titularizare și să existe catedră/post cu viabilitate mai mare de patru ani.

Ca urmare, 369 de candidați, cu 21 în plus după contestații, din județul Brașov se pot titulariza, 283, cu 12 mai puțini, pot obține o catedră pe un an școlar (1 septembrie 2021 – 31 august 2022). La concurs erau înscriși 1.040 de candidați, dar circa 200 au absentat ori s-au retras (lucrările lor nemaifiind luate în considerare), iar unul a fost eliminat, astfel că în centrele de evaluae au ajuns 796 de lucrări.

Există și la Brașov cel puțin o situație „inadmisibilă”, o diferență de 3 puncte în plus după contestații. Potrivit prof. Ovidiu Tripa, inspector general școlar, este vorba despre un candidat care a dat concurs pentru o catedră de educație fizică și sport, o disciplină la care s-au înregistrat cele mai slabe rezultate, anul acesta, și care de la 3.95, inițial, are acum 7, adică se poate titulariza.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line.
IȘJ Brașov a decis să organizeze repartizarea în ședință publică, mâine, la Școala Gimnazială 1 (strada Barbul Lăutaru nr. 10), candidații fiind chemați eșalonat, pe discipline, începând cu ora 9.30.

În unitățile de învățământ preuniversitar din județ sunt disponibile 173 de posturi și catedre titularizabile și circa 500 pentru suplinire.

 

Citiți și:

Update BRAȘOV. Cele mai slabe rezultate din ultimii cinci ani / 156 de profesori sub 5 la Titularizare

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
PERSPECTIVE PERSONALMANAGEMENT

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 12 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8909   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7450   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7696   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0380   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2455   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7206   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5007   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.3800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că şi primarul Coliban este vinovat de mirosurile din oraş?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter