myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. „Concurs” de dosare pentru directorii de școli. Toate posturile au fost declarate vacante

  • Apreciez !Nu-mi place !+4
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Update BRAȘOV. Un primar acuză „numiri politice” la conducerea școlilor

La Inspectoratul Şcolar al Judeţului (IŞJ) Braşov are loc în aceste zile „concursul” pentru directorii de școli. Toate posturile de conducere din unitățile de învățământ preuniversitar din județ au fost declarate vacante. Conform listei publicate de IȘJ, este vorba despre 177 de posturi de director și 91 de posturi director adjuncț. Dintre acestea din urmă, 15 se vor acorda numai în condițiile in care se vor respecta prevederile art. 24 din ROFUIP (Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar), adică de realizarea planului de școlarizare, numărul de directori adjuncți depinzând de numărul de clase din unitatea respectivă.

„Concursul” – care are loc în contextul expirării mandatelor actualilor directori şi directori adjuncţi în 31 august 2021 - este, însă, de dosare. Și acelea, fără multe acte, fiind necesar doar acordul celui care vrea să fie director, fie că deja ocupă postul, fie că e doar aspirant. Depunerea acestor documente s-a făcut până ieri, iar astăzi și mâine, se iau deciziile. „Numirea prin detaşare în interesul învăţământului, în funcţia de director/director adjunct, se face la propunerea inspectorului şcolar general, cu avizul consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar şi cu acordul scris al persoanelor solicitate, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar”, potrivit Procedurii Operaționale publicate pe portalul IȘJ Brașov.

„C.A. al I.Ș.J. Brașov analizează toate formularele de acord depuse și avizează lista cu propunerile, înaintată de inspectorul școlar general, pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și de director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Brașov”, se arată în procedura menționată.

„Inspectorul școlar general numește prin decizie pe funcțiile vacante, directorii și directorii adjuncți din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Brașov, prin detașare în interesul învățământului. Inspectorul școlar pentru Management instituțional elaborează și comunică, în urma consultării consilierului juridic, deciziile privind numirea în funcțiile vacante de director și de director adjunct, din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Brașov, prin detașare în interesul învățământului, în anul școlar 2021-2022”, în perioada 23-27 august, conform aceluiași document, adică săptămâna viitoare.

Acolo unde și-au depus acordurile actualii ocupanți ai fotoliilor de directori - și este de așteptat să fie majoritară situația - decizia IȘJ este doar o formalitate. Noii sau vechii directori își vor începe mandatele odată cu începerea noului an școlar – 1 septembrie 2021 – care vor fi valabile, până ce posturile vor fi ocupate prin concurs.

Amânat de mai multe ori, concursul real, de competențe, ar putea fi organizat după 13 septembrie, când încep cursurile, astfel încât să fie finalizat până în decembrie, iar din semestrul al doilea, adică din 10 ianuarie 2022, directorii să fie instalați în funcție.

În aceste condiții, e neclar de ce nu s-au prelungit mandatele actualilor directori până la finalizarea concursului. Răspunsul cvasioficial de la IȘJ Brașov – căruia nu-i aparține decizia de organizare a acestui tip de selecție, ci doar aplică procedura stabilită de Ministerul Educației - este că sunt destui directori care se pensionează sau pur și simplu nu mai vor să ocupe funcția de conducere. Dar în acest caz se putea punctual apela la concursul de dosare, zicem și noi.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 03 Dec 2021
Euro   Euro   EUR   4.9487   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3767   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8121   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7595   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2460   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4089   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5302   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.0500   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că varianta OMICRON va determina autorităţile să impună noi restricţii?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter