myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Mutatul locului de muncă, un joc de... LOTO!

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Zilele trecute, Popa Eridenta, o angajată cu vechime a Loteriei Române, a fost înștiințată că este mutată de la agenția din Piața Sfatului la una situată pe B-dul Gării, la nr. 38, începând cu data de 16 august, fără a i se preciza motivele pentru care s-a decis acest lucru. Adresa primită de dânsa este semnată de Simion Luana, manager punct de lucru județean Brașov, și de Marian Vasile, specialist mk. pr. I (vezi foto 1).

Siderat de ceea ce se întâmplă, soțul doamnei, Popa Constantin, a solicitat explicații conducerii punctului județean de lucru al Companiei Naționale Loteria Română, însă n-a primit nici un răspuns, așa cum ni s-a relatat. Popa Constantin a și făcut greva foamei în fața sediului Loto din Brașov, însă apoi a renunțat - momentan, din cauza stării precare de sănătate.

„Eu sunt un om al dreptății. Nu mă las până nu voi câștiga”, ne-a declarat Popa Constantin, care în data de 17 august a înaintat Tribunalului Brașov o solicitare (vezi foto 2) prin care soția sa, Popa Eridenta, în calitate de reclamantă, a chemat în judecată Loteria Română - punctul județean Brașov, solicitând: „Repunerea subsemnatei în situația anterioară emiterii actului de mutare; despăgubiri de 50.000 de lei; plata tuturor cheltuielilor de judecată de către Loteria Română”.

De asemenea, în aceeaşi solicitare, managerul Simion Luana a fost acuzat de „abuz de putere” și „șantaj emoțional”.

Apoi, într-o adresă către ITM Brașov, Popa Constantin a cerut, printre altele, în numele soției sale: „Vă rog să verificați toate aspectele care au stat la baza mutării subsemnatei”, solicitând să-i fie comunicat dacă decizia în cauză poate fi luată pentru o perioadă determinată sau nedeterminată și să se precizeze dacă se impunea încheierea unui act adițional la contractul individual de muncă. 

Popa Constantin a trimis și Loteriei Române o adresă, în care a redat cele relatate mai sus, solicitând instituției și să facă publice criteriile care au stat la baza ocupării funcției de manager a doamnei Simion Luana, precum și cadrul legal al numirii acesteia pe post, subliniind: „În caz contrar, mă voi adresa instanței de contencios administrativ din cadrul Tribunalului Brașov”.

Pe marginea acestui subiect, solicitând un punct de vedere, C.N. Loteria Română ne-a trimis, prin intermediul Biroului Comunicare, următoarele: 

„C.N. Loteria Română S.A. are în orașul Brașov un număr de 22 de agenții proprii în care lucrează aproximativ 40 de persoane.

Mutarea angajaților între agenții se face conform prevederilor legale și a normelor interne, având în vedere necesitățile companiei și în funcție de diverși factori, cum ar fi: înlocuirea altor angajați pe perioada concediului de odihnă, concedii medicale, îngrijire copil, fără plată, eficientizarea agenției și alte situații specifice care pot apărea.

Menționăm faptul că mutarea angajaților în funcție de necesități între agenții este o practică curentă în cadrul tuturor Punctelor de Lucru Județene. De asemenea, precizăm faptul că în contractul individual de muncă al angajaților din agențiile loto este specificat la capitolul Locul de Muncă Punctul de Lucru Județean și nu o agenție anume, în cazul de față Punctul de Lucru Județean Brașov”.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


STEEL CAME & FLUID

Curs BNR

Ma, 26 Oct 2021
Euro   Euro   EUR   4.9476   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2587   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8750   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.6280   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2435   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4423   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5296   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   135.3300   Scădere
Anunturi MyTEX

Va reuşi Nicolae Ciucă să obţină o majoritate pentru a deveni viitorul premier?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter