myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Angajări urgente la Casa de Pensii. Ce salarii s-ar oferi

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ministerul Muncii a demarat nn proiect menit să reformeze sistemul naţional de pensii, iar un prim pas îl reprezintă (re)evaluarea dosarelor de pensie, proces reglementat de OUG nr. 90/23.08.2021. În acest moment, casele teritoriale de pensii nu dispun de suficiente resurse umane, motiv pentru care vor face angajări, în total, 1.000 de oameni. Este vorba despre posturi care vor fi ocupate pentru o perioadă determinată, mai exact până la 31 decembrie 2022. Evident că și la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Braşov se va organiza un concurs pentru ocuparea mai multor posturi. CJP Brașov are nevoie, în total, de 31 de persoane, dintre care 25 cu studii superioare şi alte șase cu studii medii. Concursul va avea loc în data de 6 septembrie, la ora 10.00,  iar dosarele se depun la sediul CJP din Braşov, str. 13 Decembrie nr. 43A, începând de astăzi până lunea viitoare, 30 august, inclusiv.
Detalii suplimentare se vor găsi pe site-ul Casei de Pensii Braşov, prin accesarea link-ului www.casadepensiibv.ro/category/concursuri/.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Muncii, la nivel național vor fi angajați 800 de absolvenţi de studii superioare finalizate cu diplomă de licenţă, care vor interpreta legislaţia de pensii şi o vor transpune în perioade de stagiu. Aceştia trebuie să poată învăţa rapid să lucreze cu programele şi softul Casei de Pensii. Pe de altă parte, se vor angaja şi 200 de oameni cu studii medii, care vor fi responsabili de activităţile conexe evaluării pensiilor, precum arhivare, copiere, înregistrare, clasare, întocmirea corespondenţei. Chiar şi cei fără experienţă pot participa la selecţie, dacă au abilităţi şi competenţe pentru a lucra la procesul de digitalizare. 

Munca începe din septembrie

Procesul de selecţie a fost urgentat astfel încât la jumătatea lunii septembrie să fim cu echipă completă şi procesul de digitalizare să intre în linie dreaptă, astfel încât să menţinem calendarul asumat în PNRR. De asemenea, le-am cerut preşedinţilor de case judeţene de pensii să nu creeze false aşteptări şi să spună foarte limpede că suplimentarea de personal se face pe perioadă determinată, până la finalul anului 2022, astfel încât să fie angrenaţi exclusiv în procesul de evaluare şi digitalizare a procesului de pensii”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.
Persoanele angajate să evalueze dosarele de pensie vor fi remunerate cu aproximativ 4.100 de lei net pe lună, dacă au studii superioare. Cei cu studii medii vor fi plătiţi cu 2.700 de lei net lunar, arată calculele Economica.net făcute pe baza estimărilor guvernului din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
Evaluarea dosarelor de pensie a început în februarie 2021, în baza Ordinului Ministrului Muncii 108/2021, și înseamnă crearea unei baze de date constituite pe baza informaţiilor colectate din sursele în format electronic sau letric, existente la nivelul Caselor Teritoriale de Pensii, verificarea acestor date şi analiza lor. Ulterior, aceste date vor fi folosite pentru recalcularea pensiilor, aşa cum scrie în Ordinul 108. „Ne-am propus ca, în a doua parte a anului viitor, să finalizăm digitalizarea tuturor celor 5 milioane de dosare din România, iar, pentru a atinge acest obiectiv, resursa umană actuală – 1 300 de angajaţi la nivel naţional – nu este suficientă. Spre comparaţie, ultimul proces similar realizat în România a presupus verificarea a 1 milion de dosare în aproximativ 5 ani, în perioada 2005 – 2010. Prin PNRR, vom avea finanţare de 100 de milioane euro pentru a susţine atât procesul de digitalizare a dosarelor de pensii aflate în plată, cât şi dotarea cu echipamente şi servicii electronice a Casei Naţionale de Pensii Publice şi a structurilor teritoriale, ceea ce va facilita atât relaţia cu beneficiarii, cât şi accesul acestora, online, la toate informaţiile din propriul dosar de pensie”, a explicat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 03 Dec 2021
Euro   Euro   EUR   4.9487   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3767   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8121   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7595   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2460   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4089   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5302   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.0500   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că varianta OMICRON va determina autorităţile să impună noi restricţii?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter