myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Patologia cauzată de COVID-19 impune dotări performante la Dispensarul TBC

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov va deschide în prima jumătate a lunii septembrie serviciul de investigații de înaltă performanță - Computer Tomograf (CT) la Dispensarul TB din Brașov, Str. Sitei nr. 17. 

„Numărul persoanelor cu afecţiuni respiratorii care au boli asociate (comorbidități) a crescut, motiv pentru care este nevoie de eficientizarea actului medical prin acoperirea unei arii mai largi de investigații paraclinice şi explorări medicale pentru stabilirea diagnosticului de certitudine și a conduitei terapeutice. Investigația CT a devenit absolut necesară în contextul pandemiei de COVID-19, fiind practic impusă de patologia cauzată de virusul SARS-CoV-2. Serviciul creat în cadrul Laboratorului de radiologie și imagistică medicală va grupa centralizat toate investigaţiile bazate pe utilizarea radiaţiei Roentgen, pentru aducerea în domeniul vizibilului a structurilor anatomice interne. În acest context, prin această investiție va crește capacitatea furnizării de investigații medicale complexe atât pentru pacienții din spital, din ambulatoriu integrat al spitalului și din dispensarele TB din Brașov și Săcele, cât și pentru populația din municipiul Brașov și localitățile limitrofe”, a explicat dr. Dan Moraru, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov.

Achiziţionarea echipamentului de tomografie computerizată completează aparatura medicală de înaltă performanță cu care a fost dotat spitalul cu fonduri de la Consiliul Județean Brașov, respectiv un sistem de videofibrobronhoscopie cu sistem de înregistrare imagini și un ecograf cu sondă și videoprinter.

Potrivit managerului dr. Dan Moraru, în momentul de faţă acest tip de investigație paraclinică nu este contractat cu Casa de Asigurări de Sănătate a județului Brașov și de aceea, până la semnarea contractului cu CASJ, acest serviciu va fi gratuit doar pentru pacienții care sunt internați în regim de spitalizare continuă la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov.

Administraţia judeţeană a alocat în acest an spitalului un buget total de 4.039.000 de lei, din care 3.153.000 de lei sunt destinate reparaţiilor curente, iar 680.000 de lei reprezintă cheltuieli de capital. Diferenţa de sumă acoperă stimulentele acordate medicilor, chiria pentru spaţiile de la Stejeriş şi taxele de acreditare pentru spital. În ceea ce priveşte fondurile europene, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie beneficiază de fonduri în valoare de 1.888.820 lei, accesate de CJ Braşov pentru decontarea cheltuielilor cu gestionarea crizei COVID-19.

„Scopul asigurării unui nivel calitativ ridicat al serviciilor medicale furnizate pacienților rămâne o preocupare permanentă atât pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov, cât și pentru noi, ca administraţie judeţeană. Sunt bucuros că prin implicarea domnului manager Dan Moraru, acest spital atât de important pentru pacienţii cu afecţiuni pneumologice reuşeşte să-şi diversifice serviciile medicale şi să răspundă nevoilor unui număr cât mai mare de beneficiari. Avem planuri mari în ceea ce priveşte Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, care urmează să se mute în sediul de la Mârzescu în viitorul apropiat, după ce clădirea va fi reabilitată şi modernizată”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Grand Hotel

Curs BNR

Vi, 03 Dec 2021
Euro   Euro   EUR   4.9487   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3767   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8121   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7595   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2460   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4089   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5302   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.0500   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că varianta OMICRON va determina autorităţile să impună noi restricţii?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter