myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Ironie tristă: dezbatere despre turism în fața unui obiectiv turistic închis

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin CONAF împreună cu Alianţa Pentru Turism au iniţiat o serie de dezbateri publice, în marile centre turistice din ţară, pentru a face o radiografie a problemelor actuale din domeniul turistic şi a prezenta, public, o serie de măsuri venite să stimuleze acest sector. Seria evenimentelor dedicate revigorării turismului românesc şi identificării de oportunităţi viabile pentru ca această ramură economică să reprezinte un procentaj crescut din PIB continuă cu dezbaterea de la Braşov - „cel mai important oraş din regiunea de dezvoltare Centru”,  joi, 2 septembrie, pe platoul din faţa Cetăţuiei de pe Dealul Straja, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

La nivel naţional, judeţul Braşov ocupă locul II, după judeţul Constanţa, constituind cea mai importantă şi frecventată zonă sub aspectul turismului cu caracter montan, concentrând totodată o mare diversitate de obiective turistice.

Turismul joacă un rol important datorită potenţialului său economic şi de ocupare a forţei de muncă, precum şi implicaţiilor sale sociale şi de mediu. Judeţul Braşov ocupa la sfârşitul anului 2019 locul 5 la nivel naţional în privinţa contribuţiei la Produsul Intern Brut. Cred că un sistem eficient de evaluare, un management al calităţii consecvent şi pe termen lung şi un sistem de informare acurat ar trebui să însoţească viitoarea dezvoltare a sectorului turistic, astfel încât ponderea turismului în PIB, la nivel naţional să crească simţitor. Avem nevoie de profesionişti bine pregătiţi şi motivaţi, relaţii comerciale orientate către consumatori, inovaţii şi procese de învăţare care să contribuie la dezvoltarea turismului în următoarea perioadă”, a declarat Cristina Chiriac, preşedinte CONAF.

„Vorbim mereu despre potenţialul uriaş pe care turismul îl are şi ne gândim la câteva oraşe şi zone, care atrag cei mai mulţi turişti. Nu este suficient să avem natura încă sălbatică, locuri autentice, oraşe istorice, trebuie să facem lucruri, să acţionăm aliniat şi punctual, să construim parteneriate public-private şi să schimbăm mentalitatea de tip la noi nu se poate. România poate avea o strategie coerentă pentru creşterea ponderii turismului în economie şi în promovarea ţării noastre", a declarat Dragoş Anastasiu, preşedintele Alianţei pentru Turism APT.

Ironia este că, deși obiectiv turistic important al Brașovului, Cetățuia în fața căreia va fi dezbaterea „Turismul românesc: între impas şi oportunitate” stă închisă de mai bine de șase ani. Procesul pentru recuperarea Cetăţuii de la SC Aro Palace SA a fost deschis în 6 mai 2015. Tribunalul Brașov a decis, în octombrie 2016, apoi Curtea de Apel Braşov a dispus, în luna iunie a anului 2017, ca edificiul să treacă din proprietatea SC Aro Palace SA în cea a statului român. În baza sentinței, care este executorie, Statul Român, prin Ministerul Finanţelor Publice, a intabulat provizoriu Cetăţuia, ceea ce înseamnă că are drepturi depline asupra imobilului. Deciziile instanţelor braşovene au fost atacate încă din 2017, dar abia după 4 ani Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursurile declarate de Primăria Braşov, compania Aro Palace şi SIF Muntenia, unul dintre acţionarii minoritari ai companiei hoteliere. Recursul va fi judecat pe 19 octombrie 2021.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 03 Dec 2021
Euro   Euro   EUR   4.9487   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3767   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8121   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7595   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2460   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4089   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5302   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.0500   Scădere
Anunturi MyTEX
Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter