myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Viiturile și nesimțirea oamenilor au umplut apele cu sute de tone de deșeuri

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

 

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a răspuns inițiativei reprezentanților Sucursalei Hidrocentrale Sebeș a Hidroelectrica SA și a organizat miercuri, la sediul Instituției Prefectului, o întâlnire având ca temă reducerea poluării râului Olt și a afluenților din județul Brașov ai acestuia.

Au participat directorul Sucursalei Hidrocentrale Sebeș, Ovidiu Spătari, comisarul-șef al Comisariatului Județean Brașov al Gărzii de Mediu, Mircea Paraschiv, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Brașov, Mihai Uță, precum și primari și alți reprezentanți ai primăriilor din localitățile Voila, Mândra, Zărnești, Ormeniș, Apața, Prejmer, Comăna, Părău, Măieruș, Șercaia, Beclean și Bod.

Directorul Sucursalei Hidrocentrale Sebeș a Hidroelectrica SA a prezentat situația acumulărilor de pe râul Olt, unde s-a înregistrat un volum mare de deșeuri plutitoare pe luciul de apă, cea mai însemnată cantitate fiind la Centrala Hidroelectrică Voila, care este acumulare de tip „cap de cascadă”.

„În acest an, în condițiile în care pe râul Olt s-au înregistrat mai multe viituri, în zona barajului de la Voila s-a acumulat un volum foarte mare de material lemnos, deșeuri de plastic ș.a.m.d., iar pentru colectare, sortare, depozitare și ecologizare Hidroelectrica SA a făcut eforturi financiare considerabile, fără a avea nici un «aport» la poluarea cu deșeuri de acest gen. În prima jumătate a acestui an, societatea noastră a eliminat 202 tone de deșeuri doar de la acumularea Voila. Estimăm că până la finele lunii noiembrie vom reuși să curățăm integral această acumulare, dar cel mai probabil la anul o vom lua de la capăt. Noi vom continua această luptă cu deșeurile, avem pregătită o finanțare care va permite colectarea a 1.500 de tone anual din bazinul Oltului Superior, dar credem că în ceea ce privește poluarea cu plastic și alte deșeuri din gospodării trebuie găsită o soluție la nivel de unități administrativ-teritoriale și de județ, și nu doar pe Olt, pentru că aceste deșeuri vin, în proporție mare, și de pe afluenții acestuia. Hidorelectrica este pregătită să participe la proiecte mai mari pentru curățarea luciului de apă în zona pe care o administrăm. Doresc să evidențiez colaborarea foarte bună pe care o avem cu Sistemul de Gospodărire a Apelor Brașov și cu Garda de Mediu Brașov și să îi mulțumesc domnului prefect pentru că ne-a oferit oportunitatea de a ne vedea și de a discuta astăzi, aceasta fiind prima întâlnire pe care noi, cei de la Sucursala Sebeș a Hidroelectrica, o avem în acest format, cu un reprezentant al Guvernului în teritoriu și cu reprezentanți ai administrației publice locale”.

 

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 20 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9477   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6725   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8325   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8048   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2453   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6568   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5297   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   128.6400   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Ar trebui relaxate sancțiunile împotriva Rusiei pentru a se preveni o criză alimentară severă?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter