myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

AEROPORTUL BRAȘOV. Turnul de control virtual, în pregătire la Arad

  • Apreciez !Nu-mi place !-5
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, şi Alexandru Anghel, directorul executiv al Direcţiei Implementare Aeroport din cadrul CJ Braşov, au fost prezenţi la şedinţa Comitetului de Coordonare a pregătirii infrastructurii și furnizării serviciilor de navigație aeriană pentru Aeroportul Internațional Brașov.
În această structură sunt reprezentate la cel mai înalt nivel Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA RA, Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), alături de Consiliul Judeţean Braşov.
Şedinţa a avut loc la sediul DSNAR Arad, subunitate a ROMATSA.
Din partea ROMATSA, la discuţii au participat directorul general Adrian Cojoc, directorul Departamentului Tehnic Dezvoltare Valentin Cimpuieru, directorul Departamentului Operaţional Valeriu Florea şi directorul DSNAR Arad Florin Manta.
Autoritatea Aeronautică Civilă Română au fost reprezentată de directorul general Nicolae Stoica, preşedintele Consiliului de Administraţie Lucian Pîntea şi trei inspectori de specialitate din Direcţia Navigaţie Aeriană.
În cadrul discuţiilor, oficialii braşoveni au prezentat stadiul actual al proiectului prin prisma demersurilor privind asigurarea serviciilor de navigaţie, precum şi etapele care urmează în implementarea Aeroportului Internaţional Braşov.
„Reprezentanţii ROMATSA au venit cu o propunere de calendar de activităţi, pe marginea căruia am analizat posibile riscuri, dar şi măsurile necesare pentru diminuarea acestora, fiind detaliate anumite aspecte acolo unde acest lucru a fost necesar. Totodată, am stabilit condiţionalităţile pentru derularea etapelor de lucru, astfel încât ele să fie conştientizate şi luate în considerare de către toţi actorii implicaţi în proiect”, a afirmat Alexandru Anghel, directorul Direcţiei Implementare Aeroport.
Totodată, conducerea ROMATSA a reafirmat continuarea colaborării cu Consiliul Judeţean Braşov în privinţa asistenţei tehnice pentru procedurile de achiziţii publice aflate în derulare.
ROMATSA va continua să ne asigure consultanţă în formularea răspunsurilor la clarificările cerute de operatorii economici interesaţi de achiziţia serviciilor de navigaţie aeriană, iar după încheierea etapei de depunere a ofertelor, în evaluarea din punct de vedere tehnic a documentaţiilor depuse”, a menţionat preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.
În acest context, şeful executivului judeţean a comunicat stadiul celor două achiziţii care se desfăşoară în prezent pentru asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană, şi anume proiectare proceduri de zbor instrumentale şi spaţiu aerian, respectiv realizarea infrastructurii fizice şi dotarea acestei a cu echipamente specifice (clădire de contingenţă şi echipamente de radionavigaţie).

Consolă dedicată

După discuţiile necesare parcurgerii tuturor elementelor de interes care să ducă la implementarea cu succes a proiectului Aeroportului Braşov, a avut loc vizita la Centrul de Dirijare Zonal din Arad, prilej cu care oficialii CJ au avut ocazia să intre în camera de dirijare unde va fi amplasată consola destinată dirijării zborurilor de la Braşov.
„Am văzut sala mare şi am avut ocazia să observăm modul cum se face dirijarea traficului. Am văzut camera tehnică pentru verificarea funcţionării echipamentelor de radionavigaţie, de aici urmând să fie supervizate şi echipamentele pe care le vom avea la Aeroportul Braşov. De asemenea, am vizitat camera simulatorului, unde se va configura Aeroportul Braşov şi se vor face simulări privind dirijarea de la distanţă a zborurilor. Nu în ultimul rând, am avut discuţii despre personalul de specialitate care va asigura serviciile de navigaţie la Braşov, respectiv tipurile de posturi necesare şi etapele de instruire pe care viitorii angajaţi trebuie să le parcurgă. Controlorii de trafic vor lucra de la Arad, însă vor avea nevoie de o instruire suplimentară pentru dirijarea de la distanţă, iar angajaţii specializaţi în protecţia navigaţiei aeriene şi în meteorologie vor lucra în cadrul Aeroportului Internaţional Braşov”, a menţionat preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.
Aceasta a fost cea de-a treia întâlnire de lucru a conducerilor celor trei autorităţi care colaborează în implementarea proiectului Aeroportului Internaţional Braşov, următoarea şedinţă fiind programată în cursul lunii octombrie.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+1 #1 Barbu Gh. 09-09-2021 22:41
Altă țigănie marca Veștea de la „P.N.L”: turnul „virtual”!
O batjocură. Dacă faci ceva, să-l faci bine, de calitate, ca la carte, ȘI DIN PRIMA, nu țigănie cum știe brunecioara penală Veștea. Veștea de la... P.N.L., bine-nțeles. P.N.L. = P.S.D.!!! Holera Galbenă = Ciuma Roșie
P.N.L. + P.S.D. = U.S.L. = KAPUT RRRUMÂNISTAN!!!
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-2 #2 Willy 09-09-2021 23:28
Eu am deschis televizorul mai tarziu, nu am prins minciunile cu Aeroportul de la inceput, dar nu zicea Vestea ca anul asta dupa ce behaie Banica, ne luam si noi zborul inspre diverse destinatii?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Mie, 22 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9232   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5644   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6092   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9467   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2451   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3316   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5172   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.9000   Creștere
Anunturi MyTEX

Susțineți ideea construcției unui sens giratoriu suspendat în Bartolomeu?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter