myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. 262 de candidați pentru posturile de directori de școală

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului (IȘJ) Brașov au anunțat că pentru concursul de directori ai unităților de învățământ din județ au fost depuse online 262 de dosare. Reamintim că IȘJ Brașov a scos la concurs 175 de posturi de director și 87 de posturi de director adjunct. Practic, numărul de dosare se suprapune peste cel de fotolii vacante.
La acest moment nu putem spune cine optează pentru una din cele două categorii de funcții sau pentru amândouă. Opțiunile se depun într-o altă etapă, după susținerea probei scrise”, a explicat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al IȘJ Brașov.

Concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și de director adjunct din unitățile de învățământ de stat din județ a fost lansat acum două săptămâni, când aproape toate posturile de conducere au fost declarate vacante, cu excepția Centrului Județean pentru Resurse Educaționale (CJRAE) și a Centrului Județean de Excelență.

În august, printr-o Procedură operațională - de „numire prin detaşare în interesul învăţământului, în funcţia de director/director adjunct, la propunerea inspectorului şcolar general, cu avizul consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar şi cu acordul scris al persoanelor solicitate, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar”, de la 1 septembrie au fost instalați în funcție directori interimari, deoarece mandatele anterioare expirau la 31 august (detalii: BRAȘOV. IȘJ a validat „noii” directori de școli. O schimbare la „Șaguna”).

Joi este programată afişarea listei candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor, pe 1 octombrie, se poate face depunerea solicitărilor de analiză a cauzelor şi remedierea eventualelor erori la etapa de înscriere în platforma informatică, iar soluționarea acestora are loc până în 6 octombrie.

Cei care trec de aceaastă etapă vor intra în proba scrisă, în 15 octombrie, iar cei care promovează mai au etapa interviului, între 15 noiembrie şi 8 decembrie. Admișii de după această ultimă etapă vor primi deciziile de numire în perioada 20-22 decembrie, dar aplicabile sunt din 10 ianuarie, practic din semestrul al doilea al anului școlar 2021/2022.

Concursul se organizează în baza Metodologiei aprobate cu OME nr. 4597/2021, modificate și completate prin OME nr. 5195/03.09.2021.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 03 Dec 2021
Euro   Euro   EUR   4.9487   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3767   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8121   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7595   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2460   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4089   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5302   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.0500   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că varianta OMICRON va determina autorităţile să impună noi restricţii?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter